Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιανουαρίου 2023

Κλειστά τα νησιά μέχρι νεωτέρας-Υπογράφηκε η σύμβαση ανάθεσης δρομολογίων για το Μεγανήσι

Πλήρης επιβεβαίωση του meganisinews

Στις 4 Μαΐου αίρονται οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών, ωστόσο θα συνεχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί για τις εκτός νομού μετακινήσεις.

Aπό την προσεχή Δευτέρα οι πολίτες δε θα χρειάζονται, πλέον, τις γραπτές βεβαιώσεις μετακίνησης ή το SMS στο 13033 προκειμένου να κυκλοφορούν εντός του νομού κατοικίας τους.

Οι  περιορισμοί στην κυκλοφορία εκτός νομού της κατοικίας  αναμένεται να αρθούν σε δύο εβδομάδες, άρα στις 18 – 19 Μαΐου εφόσον η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παραμείνει καλή, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό διάγγελμα.

Ακόμη και τότε, όμως, τα νησιά θα βρίσκονται εκτός των επιτρεπόμενων μετακινήσεων, μέχρι να υπάρξει νεότερη σχετική απόφαση

Εν τω μεταξύ υπογράφηκε χθές η σύμβαση ανάθεσης των δρομολογίων για Μεγανήσι μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και της πλοιοκτήτριας εταιρείας που πραγματοποιεί και σήμερα την σύνδεση, για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Νυδρί Λευκάδας – Μεγανήσι και επιστροφή, με την εκτέλεση έξι (06) δρομολογίων
την εβδομάδα, αντί μισθώματος οκτακοσίων ευρώ (800 €), ανά πλήρες δρομολόγιο, με το Ε/ΓΟ/Γ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΙΙ
Ν.Π.10450 , μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., για χρονικό διάστημα από την 28/04/2020 μέχρι την 30/04/2020, με  όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται στην σύμβαση, τις οποίες ο ανάδοχος αποδέχεται ανεπιφύλακτα.

Όπως ρητά αναγράφεται η σύμβαση έχει ισχύς έως 30/4/2020, ωστόσο οι δικές μας πληροφορίες  θέλουν αυτή να παραταθεί με νέα απόφαση έως τέλος Μαϊου.

Εννοείται επίσης ότι πρόκειται για επιδοματική χρηματοδότηση και  όπως αυτονόητα καταλαβαίνει κανείς, σε καμία περίπτωση δεν δύναται ν αναπληρώσει τις απώλειες  στα  χαμένα έσοδα   και την βιωσιμότητα τόσο της συγκεκριμένης αλλά και καμίας άλλης Ναυτιλιακής Εταιρείας που εκτελεί δρομολόγια σε νησιά. Είναι τεράστιες οι ζημιές που καταγράφουν.

δείτε σχετικά:

Με σύμβαση ανάθεσης και τον Μάιο τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιρειών στα νησιά του Ιονίου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ανοιχτή επιστολή του κ. Ζώη Καββαδά προς την παραιτηθείσα επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Πρώτα το Μεγανήσι» κ. Αικατερίνη Καββαδά

Είμαι ένας ψηφοφόρος και αγωνιστής με την παράταξή σου, ήμουν στον συνδυασμό και έφυγα για να  τον διευκολύνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights