Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Με σύμβαση ανάθεσης και τον Μάιο τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιρειών στα νησιά του Ιονίου

Εν αναμονή της νέας υπουργικής απόφασης και το Μεγανήσι

Τα μέτρα προστασίας των νησιών θα συνεχιστούν και μετά την 4η Μαίου που θα αρχίσει σταδιακά η άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αλλά και σύμφωνα με  όσα διαρρέονται απο το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο με παράταση της παλιάς η με νέα υπουργική απόφαση προσανατολίζεται στην επιδότηση ορισμένου  αριθμού δρομολογίων και στην  υποχρέωση  δρομολογίων με έξοδα των ναυτιλιακών εταιρειών και  για τον Μάιο.

Αρνητικό εμφανίζεται  ακόμα και στις περιπτώσεις που οι ίδιες οι  εταιρίες με αιτήματά τους  ζητούν  την έγκριση περισσότερων δρομολογίων απο αυτά που έχουν οριστεί , με δικά τους έξοδα.

Όπως διαρρέουν κύκλοι του Υπουργείου , προέχει η προστασία  της δημόσιας υγείας και η διαφύλαξη των νησιών – τουριστικών προορισμών όσο το δυνατόν καθαρά από Κορωναϊό , αφού σ αυτά δεν υπάρχει ικανοποιητική υγειονομική  υποδομή ώστε να στηρίξει ενδεχόμενο κρούσμα. Όπως διαφαίνεται  τον Ιούλιο και με αυστηρές προδιαγραφές θα επιτραπεί η είσοδος επισκεπτών στα νησιά.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights