Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Μαΐου 2022

Ανεπανόρθωτες οι βλάβες στους πνεύμονες σε νέους και υγιής εάν νοσήσουν από Κορωναϊό

Σύμφωνα με Αυστριακούς και Γερμανούς ιατρούς κι επιστήμονες

Είναι ήδη σαφές ότι η πορεία της νόσου σε ασθενείς με κορώνα ποικίλλει σε σοβαρότητα. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες συνέπειες έχουν να κάνουν  ως επί το πλείστον  με  εικασίες.

Τώρα οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ίνσμπρουκ έχουν παρατηρήσει εκπληκτικά σοβαρές αλλαγές στους ασθενείς, όπως αναφέρει το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Συνολικά έξι ενεργοί δύτες, οι οποίοι δεν υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο λόγω ήπιων συμπτωμάτων αλλά θεραπεύτηκαν από την ιογενή τους ασθένεια στο σπίτι, έδειξαν τώρα σημαντική, μη αναστρέψιμη βλάβη στους πνεύμονες.

Οι έξι φίλοι , βρέθηκαν θετικοί στον Κορωναϊό και νόσησαν έξι εβδομάδες νωρίτερα, υποβλήθηκαν σε αξονική τομογραφία  και ακτινογραφίες πνευμόνων  προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα το αγαπημένο τους σπορ.

-“Αυτό είναι σοκαριστικό, δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει εδώ. Είναι πιθανώς δια βίου ασθενείς”, δήλωσε ο ανώτερος γιατρός στην APA, Frank Hartig.

Κλινικά, οι ασθενείς θεωρούνται ήδη υγιείς, η ασθένειά τους ήταν πριν από πέντε ή έξι εβδομάδες, αλλά οι ακτινογραφίες των πνευμόνων προκαλούν σημαντική ανησυχία στους γιατρούς.

-“Ως γιατρός έκτακτης ανάγκης με 20 χρόνια εμπειρίας, σοκαρίζεσαι όταν βλέπεις κάτι τέτοιο σε έναν 40χρονο ασθενή”, δήλωσε ο Hartig.

“Κάλεσα ακόμη και στην ακτινολογική κλινική  για να διαπιστώσω μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος και είχαν τυχόν μπερδέψει τις ακτινογραφίες.”

Σε δύο ασθενείς, υπήρχε ακόμη σημαντική ανεπάρκεια οξυγόνου όταν εκτέθηκαν  σε φυσική άσκηση . Σε άλλους  δύο οι βρόγχοι εξακολουθούν να είναι  υπερδιεγερμένοι όπως στους ασθματικούς. Ως εκ τούτου, ο Hartig προειδοποίησε  τους ασθενείς  φίλους να μην κάνουν το άθλημά τους το καλοκαίρι χωρίς ιατρική εξέταση. Δημοσίευσε επίσης μια ενδιάμεση έκθεση σε ένα καταδυτικό περιοδικό για να προειδοποιήσει άλλους δύτες. Πρέπει σίγουρα να εξεταστείτε μετά από μια νόσο Covid 19.

Σε ποιό βαθμο παραμένει η μακροχρονια βλάβη στους πνεύμονες και επηρεάζεται είναι ακόμα ασαφής. Ο Γερμανός βιολόγος Christian Drosten υποψιάζεται ήδη ότι επέρχεται μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες σε όσους νοσήσουν από Κορωναϊό

“Περισσότερο από ένα μήνα μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, οι ασθενείς εξακολουθούν να αποδυναμώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πνευμονική λειτουργία δεν φαίνεται να είναι καλή μετά την επιβίωση της λοίμωξης”, εξηγεί ο επικεφαλής ιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου  Charité στο Βερολίνο

Οι γιατροί ελπίζουν να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις από περαιτέρω εξετάσεις και όταν έχουν αναρρώσει περισσότεροι ασθενείς με κορώνα.

-“Είναι ανησυχητικά όσα ζούμε και βιώνουμε στις ΜΕΘ, δείχνει πόσα λίγα ξερουμε  για τον covid-19”, δήλωσε ο Hartig!

-” Eκεί που μιλάμε με τους ασθενείς,  μέσα σε ένα δίωρο επιδεινώνεται η κατάστασή τους και τους χάνουμε”!

πηγή

μετάφραση: meganisinews.eu

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *