Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Αυγούστου 2022

Κορωναϊος: Ιχνηλατώντας άγνωστα μονοπάτια

Προς απαγόρευση εισόδου στα νησιά μας

‘Οσα ζούμε τον τελευταίο μήνα ,σίγουρα μόνο με σενάρια ταινίας επιστημονικής φαντασίας μπορούν να συγκριθούν. Η πανδημία έφερε ξανά στο προσκήνιο την απειλή  της χρεοκοπίας, της φτώχειας, της πείνας , της ανεργίας, της υγείας , της ίδιας της ζωής.

Ειδικά για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα νησιά μας , το μοντέλο της οικονομικής ανάπτυξης  που ακολουθήθηκε  στηριζόμενο στην  μονοκαλλιέργεια  του τουρισμού αναδεικνύει πόσο στρεβλό, ευάλωτο κι εύθραυστο μπορεί να γίνει.

Βάσει των σημερινών δεδομένων χάνονται τα έσοδα Απριλίου- Μαϊου  και πιθανώς του πρώτου 15θημερου του Ιουνίου με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί ακόμα και τουριστική σεζόν στο πιο εφιαλτικό σενάριο.

Το κλείσιμο κι ο έλεγχος των πυλών εισόδου στα νησιά μας όσο σκληρό κι αν ακούγεται έπρεπε ήδη να είχε επιβληθεί,ωστόσο δεν είναι αργά ακόμη και σήμερα. Τηρείστε τα μέτρα χωρίς  άλλη ολιγωρία, αποτελούν μονόδρομο στις επιλογές μας. Eτσι από απόψε τα μεσάνυχτα  απαγορεύεται η αναχώρηση αλλά και η προσέγγιση ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό.

Διευκρινίσεις αναμένουμε  της σχετικής ΚΥΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας  μόνο μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινηθούν  σ αυτά, θα εξαιρούνται δημόσιοι υπάλληλοι, αστυνομικοί, ιατρικό προσωπικό, αυτοκίνητα τροφοδοσιας, ταχυδρομικές υπηρεσίες courier, ενώ με ειδική άδεια θα εφοδιάζονται οι κάθε λογής απασχολούμενοι στο νησί που έρχονται απο Λευκάδα

Προστατέψτε τους ηλικιωμένους των νησιών μας, προστατέψτε το μοναδικό προϊόν του νησιού μας, κάντε αυτό που χρειάζεται με την ελπίδα ότι θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και στο εξωτερικό. Μείνετε όπου βρίσκεστε και μην μετακινείστε άσκοπα.

Μενουμε Σπίτι!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *