Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Προσπάθεια να σωθεί παγιδευμένο φλαμίγκο από σκουπίδι στην Λιμνοθάλασσα.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Σταύρακας στην σελίδα του στο Facebook:

Δυστυχώς χθες, καθώς φωτογράφιζα είδα ότι ένα φλαμίγκο ήταν παγιδευμένο με ένα δίχτυ από ανθρώπινο σκουπίδι δυστυχώς. Φυσικά και δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι γιατί δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε ένα πετάξει και θα πέθαινε μέσα στις επόμενες μέρες.
Σήμερα καταφέραμε να το πιάσουμε να του βγάλουμε τα δίχτια και να το αφήσουμε ελεύθερο να πετάξει ξανά ευτυχώς δεν ήταν τραυματισμένο αλλά μόνο εγκλωβισμένο και φοβισμένο.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Μανώλη Θερμό για το πάθος που έδειξε να μπει μόνος του μέσα στην Λιμνοθάλασσα με μεγάλη δυσκολία από τις λάσπες που βούλιαζαν και να το πιάσει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τον δήμαρχο Χαράλαμπος Καλός που έδειξε κατευθείαν κατανόηση και ήρθε εκεί να βοηθήσει ώστε να λυθούν τα δίχτια και να του κάνει ότι ιατρική περίθαλψη χρειαστεί. Και φυσικά την φιλοζωική ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής που με βοήθησε κατευθείαν ώστε να βρεθεί λύση.
Ελπίζω να καταλάβουμε ότι η λιμνοθάλασσα μας αποτελεί έναν υδροβιότοπο διεθνούς σημασίας ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000 σαν τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ είναι ένας από τους μεγαλύτερους υγροτόπους της Ελλάδας και ως εκ τούτου προστατεύεται από την διεθνή συνθήκη RAMSAR και φυσικά δεν είναι για να πετάμε τα σκουπίδια μας!!!

Πηγή: lefkadatoday.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.