Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Από το φετινό “οδοιπορικό” της Axion Hellas στο Μεγανήσι

Ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολιτιστικές δράσεις και ιατρικές εξετάσεις από 20 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες ξεκινά και φέτος στο Μεγανήσι.

Στήσαμε τα ιατρεία στο Μεγανήσι, έτοιμοι να υποδεχτούμε τους κατοίκους Μεγανησίου για τις μικροβιολογικές εξετάσεις και για τα ιατρεία διαφορετικών ειδικοτήτων.

Με μεγάλη χαρά γνωρίσαμε από κοντά την Κυρία Γκόλφω, ετών 85, που είναι η γηραιότερη, ενεργή υφάντρα αργαλιού.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης «ο Διάπλους από το χθες στο σήμερα στην τέχνη και τη γαστρονομία», η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρήγου μαζί με τις κατοίκους Μεγανησίου, ετοίμασαν εξαιρετικές, παραδοσιακές τοπικές συνταγές.

Eκδήλωση γεμάτη ιστορία και παράδοση: «Ο διάπλους από το χθες στο σήμερα στην τέχνη και τη γαστρονομία». Μαζι με τις κατοίκους του Μεγανησίου και τη Βιργινία Ματσέλη, Εθνολόγο στο Μουσείο Μπενέκη-ΝΗΜΑ, μάθαμε για την τέχνη του αργαλιού και μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου για τις τοπικές γευστικές παραδόσεις.

(Η επιλογή του φωτογραφικού υλικού και η περιγραφή αντλήθηκαν από την σελίδα της Axion Hellas στο Facebook).

Τελος, σύμφωνα με ΔΤ του Δήμου Μεγανησίου, “ολοκληρώθηκε η εσωτερική και εξωτερική ανακαίνιση του κτιρίου Ιατρείου Σπαρτοχωρίου. Ύστερα από πρωτοβουλία του πατέρα Ελευθέριου, εφημέριο ενορίας οικισμού Σπαρτοχωρίου, τελέστηκε αγιασμός στο κτίριο και στη συνέχεια δώρισε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γυναικών Μεγανησίου για την πολύτιμη βοήθεια τους στην καθαριότητα του Ιατρείου.

5 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.