Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Απριλίου 2024

Γιώργος Γαβρίλης στον prisma 91,6fm: :”Δεν μπορούμε να έχουμε προσδοκίες από το νέο δημοτικό συμβούλιο στην Λευκάδα”

Τις τοπικές εξελίξεις, αλλά και εκτίμηση της τουριστικής περιόδου έκανε στον Prisma 91,6 ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews Γιώργος Γαβρίλης.

Όπως ανέφερε τα παράπονα για την τουριστική κίνηση της Λευκάδας έχουν κάποια βάση, γιατί τα μαγαζιά πέρασαν έναν άσχημο Ιούλιο με την τουριστική κίνηση να  είναι πεσμένη.

Επίσης υπάρχει χαμηλά οικονομικά κόσμος από χώρες της ανατολικής Ευρώπης. Κάθε χρόνο λέμε το ίδιο για διαφορετικό μήνα ωστόσο, ανέφερε.

Αναφορικά με την κίνηση στο Μεγανήσι αυτή βαδίζει στα περσινά επίπεδα και ίσως λίγο ψηλότερη αναφορικά με την εστίαση, όσον αφορά το ποτό τα πράγματα δυσκολεύουν.

“Το Μεγανήσι απευθύνεται περισσότερο στον οικογενειακό τουρισμό, καθώς προσφέρουμε πολυτελείς κατασκευές με αποτέλεσμα να υποφέρει το ποτό και το ξενύχτι.”

Αναφορικά με την συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η  Λευκάδα, απάντησε ότι “πολυ φοβάμαι πως στη Λευκάδα γίνεται μία ετεροχρονισμένη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση που γίνεται τώρα για τα απορρίμματα της Λευκάδας, πιθανότατα θα έπρεπε να να προηγηθεί των εκλογών και εμείς το είχαμε προσπαθήσει μέσα από τον Prisma 91,6 ώστε να γίνει μία κουβέντα για τα προβλήματα της Λευκάδας.

Τώρα έχουμε πάει στο ταμείο, έχουμε πάει στο λογαριασμό και ψάχνουμε να ανοίξουμε μία συζήτηση για όλα αυτά τα θέματα εκτιμώ ότι είναι μία ετεροχρονισμένη συζήτηση, νιώθω ότι πάμε σε εκλογές αύριο.”

Αναφορικά με το νέο σχήμα που θα προκύψει στο δημοτικό συμβούλιο, εκτίμησε ότι δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλες προσδοκίες γιατί όσο και να το θέλει ο κύριος Καλός, δεν διαθέτει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Με έξι δημοτικούς συμβούλους, με αυτό το κλίμα και την παιδεία που επικρατεί, καθώς για κάθε σύμβουλο υπάρχει μία διαφορετική άποψη, δεν νομίζω ότι κανένας δήμαρχος εν ενεργεία μπορεί να είναι αισιόδοξος, όσο και καλές προθέσεις να έχει.

Σχολιάζοντας τις εργασίες στο Σκορπιό και τα παράπονα που έχουν ακουστεί για τα τριαξονικά που διασχίζουν το Νυδρί, ο Γιώργος Γαβρίλης επανέλαβε ότι προεκλογικά είχε ζητήσει να τοποθετηθούν για όλο αυτό τον όγκο φορτηγών που φτάνεις στο Σκορπιό.

Αυτά τα ζητήματα τα είχαμε συζητήσει,  υπάρχει ένα θέμα και με το ferry boat στο Νυδρί καθώς όταν επιβιβάζονται και αποβιβάζονται αυτοκίνητα δημιουργείται έντονο πρόβλημα, γενικότερα δεν έχουν λυθεί τα χρονίζοντα ζητήματα στο Νυδρί, Λευκάδα και Μεγανήσι και επειδή αυξάνεται ο όγκος των οχημάτων και των τουριστών αρχίζετε και φαίνονται όλα τα αδιέξοδα και να δω κάτω από αυτή την πίεση ποια δημοτική αρχή θα αντέξει να παράξει έργο όταν πατάει σε καμένη γη, καθώς δεν υπάρχει κανένας προηγουμένως μπούσουλας, δεν έχει κάτσει κανένας σε ένα τραπέζι και να σκεφτεί πού θέλουμε να πάμε τη Λευκάδα.

Μπορεί το Μεγανήσι να στοχεύει διαφορετικά στον τουρισμό, να υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει μεγάλη δραστηριότητα και έχει αναπτύξει ένα ποιοτικό προϊόν, από την άλλη όμως δεν συμβαδίζει με τις πολιτικές του δήμου, καθώς δεν ακολουθούν Οι υποδομές του Δήμου, ο δήμος έχει προβλήματα με τα απορρίμματα, βιολογικό καθαρισμό, περιφερειακούς δρόμους.

Επίσης έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ το οδικό δίκτυο από τα βαριά οχήματα που περνάνε για να χτιστούν όλες αυτές οι βίλες, δεν υπάρχει πουθενά δρόμος καλοφτιαγμένος παντού υπάρχουν προβλήματα και σε κάποια σημεία έχουν καταρρεύσει, γιατί δεν είχαν κατασκευαστεί για να περνάνε τόσο βαριά οχήματα.

Επίσης έχει προκύψει και ένα ζήτημα με το λιβάνι, καθώς το ferry boat πιάνει ένα λιμάνι σε αυτό το Λιμάνι δεν υπάρχει καθόλου τάξη, ο καθένας κάνει ότι θέλει, δεν υπάρχει κάποιος να ρυθμίζει την κυκλοφορία, επικρατεί συνωστισμός, κάποιος μπορεί να περιμένει και μία ώρα για να διασχίσει ένα δρόμο 150 μέτρων και σε αυτό έχει ευθύνη και το δημοτικό λιμενικό ταμείο Λευκάδας, το οποίο έχει τη δικαιοδοσία για να λειτουργεί σωστά και το λιμάνι του Μεγανησίου.

Θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος άνθρωπος και να ορίζει τις θέσεις του ferry boat, τον πάρκινγκ, να μπουν οι κατάλληλες σημάνσεις  και να γίνει χωροθέτηση του λιμανιού.

Δεν υπάρχει αυτό, κανείς δεν κόβει διανυκτερεύσεις,  τα γιοτ παρότι θα έπρεπε να πληρώνουν  οι μόνοι που πληρώνουν στο λιμάνι είναι οι ψαράδες του Μεγανησίου.

Έρχεται ένα 100 μέτρα γιοτ και δεν πληρώνει τίποτα για να διανυκτερεύσει και ο φουκαράς ο ψαράς επειδή πάει να θεωρήσει τα βιβλία του στο λιμεναρχείο, του ζητάνε να έχει πληρώσει αναδρομικά το δημοτικό λιμενικό ταμείο.

Είναι τραγικό πόσα έσοδα χάνονται στο Μεγανήσι από τα κάθε λογής κότερα και γιοτ που διανυκτερεύουν.

Επίσης όλος αυτός ο όγκος των σκουπιδιών αυτών των ανθρώπων διαχειρίζεται ο Δήμος Μεγανησίου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα δημοτικά τέλη, η αποκομιδή και ο δήμος ουσιαστικά δεν έχει κανένα όφελος.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights