Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Αυγούστου 2021

Οδεύοντας προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές…

Πρέπει  να προβληματιστούμε…

Αφορμή για το σχόλιο μου δίνει η άφιξη της γραμμής που ενώνει τα Ιόνια στο Μεγανήσι. Δεν σας κρύβω ότι η απογοήτευσή  μου ήταν μεγάλη παρότι ευοδώθηκε μια προσπάθεια διάρκειας δύο ετών.

Και τούτο γιατί διαπιστώνω ότι αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα ως κοινωνία , αφού φαίνεται ότι έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο πολιτικής , ηθικής και κοινωνικής κατάπτωσης ώστε να μην αναγνωρίζουμε πλέον απλά βασικά ζητήματα διαβίωσης και ποιότητας ζωής. Χάνουμε δε μέρα με την ημέρα και βασικά πολιτιστικά και εθιμολογικα χαρακτηριστικά του τόπου μας, επειδή είτε τα θεωρούμε δεδομένα είτε επειδή τα νέα ήθη, οι νέοι στόχοι μας, οι “καινούργιοι” προσανατολισμοί μας, τα θεωρούν πια ξεπερασμένα.

Μεγάλη λοιπόν απογοήτευση  μες τον ενθουσιασμό της επιτυχίας μου, διότι κατά την ώρα της άφιξης του σκάφους ο δήμος , και οι υποψήφιοι να τον διεκδικήσουν ήταν απόντες. Παρών βέβαια ήταν ο δήμαρχος , ωστόσο πέρυσι όταν πρωτοξεκίνησε η ιδέα και το σκάφος  κατέφθανε σε ένα-ένα τα λιμάνια που συνδέει, είχε στηθεί μια μικρή τελετή υποδοχής. Το ίδιο σκέφθηκα θα γίνονταν κι εδώ, όμως όταν έφτασα στο λιμάνι διαπίστωσα ότι ούτε λίγο , ούτε πολύ θα γινόμαστε “γάιδαροι” , αφού ούτε ο δήμος ούτε οι επαγγελματίες είχαν φροντίσει  για κάτι ανάλογο!

Οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν άμεσα για την υποδοχή ήταν  κάποιοι Άγγλοι φίλοι που μίλησα και διατηρούν βίλες στο Μεγανήσι. Ίσως είναι και οι μόνοι που κατάλαβαν την σπουδαιότητα της άφιξης αυτής της γραμμής που τους αφήνει επιλογές για να χρησιμοποιήσουν τα διπλανά μας αεροδρόμια.

Χάσαμε την κουλτούρα μας, χαθήκαμε στα μικροσυμφέροντα, πνιγήκαμε στον εγωισμό μας, δεν ξέρουμε  την λέξη “ευκαιρία”. Γιατί τέτοια είναι η δυνατότητα που μας δίνεται να πάρουμε τον/την σύντροφό μας, τον φίλο μας , τον γιό μας και να “ξοδέψουμε” λίγο χρόνο για εμάς . Ξεχάσαμε όμως και την έμφυτη παρόρμηση που συνοδεύει το κάθε Έλληνα , ακόμα από τα ομηρικά χρόνια,  εκείνο το χαρακτηριστικό του Ξένιου Δία , την Φιλοξενία.  Τι να πω, ο κατήφορός μας δεν έχει επιστροφή!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *