Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση της υποψήφιας δημάρχου Μεγανησίου κ. Σοφίας Αργύρη

Φίλες και φίλοι
Με την παρούσα ανακοίνωση θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την πρόθεση μου να θέσω υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου στο Δήμο Μεγανησίου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, με την παράταξη ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
.
Χωρίς ιδιοτέλεια και κρυφές φιλοδοξίες αλλά με αγάπη και ενδιαφέρον για τον τόπο μου και τόπο μας ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση που μου έγινε και έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα που με πραγματική έγνοια για το παρόν και το άμεσο μέλλον του νησιού μας πηγαίνει μπροστά, χωρίς να αναμασά τυχόν λάθη τωνπροηγουμένων και χωρίς να κρύβει την προσφορά τους.
.
Θα σας αναφέρω λίγα πράγματα για εμένα: Κατάγομαι από το Μεγανήσι και εδώ έζησα τα παιδικά μου χρόνια με όμορφα βιώματα που με συντροφεύουν στη ζωή μου.
.
Το 1989 αποφοίτησα με ΑΡΙΣΤΑ από το Β’ Γενικό Λύκειο Λευκάδας.Το 1995 αποφοίτησα με πτυχίο ΑΡΙΣΤΑ από το τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Σπουδών του Λέτσε Ιταλίας και στη συνέχεια με συμπληρωματικές
εξετάσεις από το Τμήμα Φιλολογίας της Αθήνας με αξιολογικό χαρακτηρισμό ΑΡΙΣΤΑ.
.
Μιλώ Ιταλικά και Αγγλικά. Το διάστημα 1996-2006 εργάσθηκα στο χώρο της Ιδιωτικής εκπαίδευσης και από το
2006 εργάζομαι στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα έτη 2007-2008 και 2009 εργάσθηκα και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων στα Κ.Ε.Ε Λευκάδας.
.
Έχω παρακολουθήσει αρκετά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπως :
.
Θεσμικό Πλαίσιο Πολιτισμού
Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στους ΟΤΑ
Νέα Αρχιτεκτονική της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα
Καλλικράτης
 Μονάδες Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ- ΠΕΤΑ Εξειδικευμένης Κατάρτισης σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών :<< Καθ’ οδόν προς το σύγχρονο Δήμο>>.
Είμαι παντρεμένη και ζω μόνιμα με την οικογένεια μου στο Μεγανήσι.
.
Συνδημότισσες και συνδημότες,
Οι επόμενες δημοτικές εκλογές και ο << ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι>> είναι ένα στοίχημα για  το νησί μας, μια πρόκληση που πρέπει να κερδίσει ο Δήμος μας και αυτό πλέον γίνεται μόνο με συνεννόηση και σεβασμό στην ελεύθερη σκέψη και στη διαφορετική άποψη.
.
Η παράταξη ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ διεκδικεί με αξιώσεις να κερδίσει την πλειοψηφία των δημοτών του Μεγανησίου με στόχο να υλοποιήσει το πρόγραμμα της στη δημοτική περίοδο 2019-2023.
  • Οι άξονες του προγράμματος μας είναι:
    .
    1. Η δημιουργία ενός σύγχρονου και φιλόξενου Δήμου, ικανού να ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις της καθημερινότητας και στις προκλήσεις της εποχής.
    .
    2. Η προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος του νησιού μας με σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στην πολιτιστική του κληρονομιά και στο φυσικό του κάλλος.
    .
    3. Η προβολή της παράδοσης μας μέσα από τη δημιουργία λαογραφικού και ναυτικού μουσείου. Χώρων ικανών να διαφυλάξουν, να προβάλλουν και να αναδείξουν την ιστορία μας.
    .
    4. Η αναπτυξιακή πορεία του Μεγανησίου μέσω μελέτης και κατασκευής έργων υποδομής, με δυναμική, παράλληλα, προσπάθεια αναβάθμισης της υγείας και της παιδείας, της συγκοινωνιακής σύνδεσης με τα άλλα νησιά του Ιονίου, της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης του νερού, του σχεδιασμού και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και της μελέτης και ολοκλήρωσης των αποχετευτικών δικτύων.
    .
    5. Η διεκδίκηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
    .
    6. Η πλήρης συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού και με τα Συμβούλια των Κοινοτήτων τα οποία και αποκτούν νέες αρμοδιότητες με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι.
    .
    7. Η αναβάθμιση και λειτουργία των Νομικών Προσώπων του Δήμου και η άμεση δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεγανησίου.
    .
    8. Να δώσει προβάδισμα και κυρίως πρωτοβουλία στη νεολαία. Έχουμε τη βούληση άμεσα να πολεμήσουμε τον κίνδυνο να γίνει το νησί μας ένα νησί ηλικιωμένων και να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλους τους παράγοντες που
    θα δώσουν κίνητρο στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν εδώ τη ζωή τους και μέσα από δράσεις και κίνητρα να ξαναζωντανέψουμε τους χειμώνες μας στο νησί μας.
    .
    9. Να βοηθήσει και να αναδείξει τον πρωτογενή τομέα, τον πλούτο του τόπου μας που ανάθρεψε γενιές και γενιές.
    .
    10. Αμέσως μετά τις εκλογές θα επιδιώξουμε την κοινωνική ηρεμία και σταθερότητα με επούλωση των πιθανών μικρών πληγών που θα έχουν προκύψει και θα απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε δημότη, σε κάθε Μεγανησιώτη και σε κάθε φίλο του νησιού μας για άμεση << συστράτευση>> προκειμένου το νησί μας να πάει μπροστά γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    .
    Χωρίς βαρύγδουπες υποσχέσεις, χωρίς ταμπέλες και χωρίς κοινωνικούς και μορφωτικούς αποκλεισμούς είμαστε εδώ γιατί όλων η φωνή είναι σημαντική όλων η άποψη είναι σεβαστή όλων η βοήθεια είναι πολύτιμη.
    .
    Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται από άτομα ικανά και με αξιοζήλευτο αξιακό σύστημα, που εκπροσωπούν όλες τις ηλικίες και όλους του χώρους. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα σας ανακοινώσουμε και ένα μέρος του.
    .
    Συνδημότισσες και συνδημότες,
    .
    με εργατικότητα και τόλμη προχωράμε μπροστά και ζητάμε να ενωθείτε μαζί μας.
    .
    Με εκτίμηση
    ΑΡΓΥΡΗ ΣΟΦΙΑ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eγκρίθηκε από τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση η εκτέλεση της μελέτης για το Τουριστικό καταφύγιο στον Αθερινό

Την έγκριση εκτέλεσης του έργου της ΜΕΛΕΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΑΘΕΡΙΝΟΥ Δήμου Μεγανησίου με Π/Υ […]

Ιχνη Νεάντερταλ στο Μεγανήσι

Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν χιλιάδες πολύτιμα λίθινα εργαλεία, ηλικίας ώς και 100.000 χρόνων Της Χριστινας Σανουδου Για ένα σχεδόν ασύλληπτα μεγάλο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights