Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Μαΐου 2022

Ας μιλήσουμε για ΕΣΠΑ στο Μεγανήσι

Μια θλιβερή ιστορία

Eδώ δεν βρισκόμαστε για να καταλογίσουμε ευθύνες, εδώ βρισκόμαστε για να καταγράψουμε την αλήθεια και να εντοπίσουμε τα προβλήματα σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε το νησί να ξεφύγει από την “μιζέρια”. Δεν απαιτούμαι θαύματα, γνωρίζουμε περισσότερο απ΄τον καθένα τις δυνατότητές μας. Μισό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση θέλουμε.

Δεν είναι δυνατό ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο ν΄αγνοεί τι συμβαίνει με το ΕΣΠΑ .

Βάσει  λοιπόν των σημερινών (15/01/2019) στοιχείων τρία έργα ΕΣΠΑ αναγράφονται στους επίσημους καταλόγους 2014-2020  που αφορούν τον δήμο Μεγανησίου:

ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα το έργο έχει χαθεί

 

Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς Δήμου Μεγανησίου

Το έργο θα έπρεπε να είχε συμβασιοποιηθεί από τις αρχές Αυγούστου. Βρίσκεται  ήδη  εκτός τήρησης του χρονοδιαγράμματος

 

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

To έργο είναι ολοκληρωμένο και παραδομένο, ωστόσο στην είσοδό του υπάρχει ένα ωραίο λουκέτο!

Ο δήμος Μεγανησίου λοιπόν θα έπρεπε να στοχεύει σε διαχειριστική επάρκεια με κάθε τρόπο και μέσο, ώστε ν΄αυτονομηθεί από την Λευκάδα. Έτσι θα έπερεπε οι  όποιοι υπάλληλοι δικαιούται να προσλάβει ο δήμος ,να στελέχωναν πρώτα την Τεχνική του Υπηρεσία.Τα αιρετά  στελέχη του και οι υπηρεσίες του θα έπρεπε να  δουλεύουν  48 ώρες το 24ωρο, πράγμα αδύνατο γιατί  α) Τα ανθρώπινα όρια είναι πεπερασμένα, β) Η ημέρα έχει 24 ώρες γ) Από  καιρού εις καιρόν βάζει αέρα και κάνει ένα ψοφόκρυο.

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα του Δημάρχου για συμμετοχή στη Γ.Σ. για την ενοποίηση των Αγροτικών Συνεταιρισμών – Το Καταστατικό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγανησίου (2η αναν.)

(αναν. 30.12.2013, 28.12.13) Το  εκλεγμένο 5μελές συμβούλιο (προσωρινό) που θα καταθέσει το νέο  καταστατικό στο Πρωτοδικείο και στην συνέχεια θα ορίσει ημερομηνία […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *