Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

Εκλογές, ε και;

Η μεγάλη αυταπάτη!

Και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο απέδειξε περίτρανα το προφανές για το Μεγανήσι. Την παντελής απουσία του  στοιχειώδους επιπέδου που πρέπει να διαθέτει ένα δημοτικό συμβούλιο του 2019 για να ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αλλά  και τι ευκαιρίες  που παρουσιάζονται στο Μεγανήσι του αύριο.

Από την μια είμαστε περιχαρείς που έστω κι εξωθεσμικά  απασχολούμε  τος αιρετούς του τόπου και το ανώτατο όργανο που τους εκπροσωπεί, από την άλλη απελπιζόμαστε , διότι αυτό γίνεται επιλεκτικά με κάποια άρθρα μας και με λανθασμένη προσέγγιση κι ερμηνεία και μόνο ως κριτική της εξουσίας και όχι ως όπλο στην φαρέτρα της αντιπολίτευσης.

Πχ, ενώ εκ των αναφερομένων αναγνώστηκε (δεν έχει σημασία πως) το σχετικό άρθρο για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας ΑΕ , όπου ως προίκα του δόθηκαν και τα λιμάνια του Μεγανησίου εν μέσω πανηγυρισμών και τυμπανοκρουσιών, χωρίς  χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους δημότες, ουδείς ασχολήθηκε με το άλλο “αστείο ” άρθρο μας που ανέφερε ότι ο δήμος Μεγανησίου την ημέρα της “θεομηνίας”  ήταν κλειστός και με ανοιχτά στο φουλ τα aircondicion.

Ρώτησε κανείς τί γίνεται με το “Μεταφορικό Ισοδύναμο”, ισχύει; κι αν ναι εφαρμόζεται στο Μεγανήσι από την 1η Ιανουαρίου; Ναι ή όχι; Αν ναι πώς, αν όχι γιατί;

Επίσης ουδείς δεν ρώτησε γιατί ο γιός μου (και φαντάζομαι και οι συμμαθητές του) βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία λίμνη νερού στο Γυμνάσιο και τις ΛΤ Μεγανησίου, εντός της αιθούσης.

Πάντως έμαθα ότι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο(πλην Θανάση Κονιδάρη ), σε συζήτηση  ημερησίας διατάξεως αίτημα ομόφωνα υπερψήφισε για επέκταση υφιστάμενης επιχειρηματικής δραστηριότητας, μη ‘εχοντας  κατά νου(απουσία περιβαλλοντικής μελέτης) τι συγκεκριμένα ψηφίζουν κι εγκρίνουν.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς, όπως μας τα μεταφέρουν οι “κακόβουλοι δημότες”, εμείς περιμένουμε εάν θ ΄αναρτηθούν τα βίντεο , που τελευταία (γιατί “πέρασε η μόδα” κι “αδράνησαν”  οι αρχικές υποσχέσεις) ως είθισται κι αυτά φθαρήκανε στο πέρασμα του χρόνου. Ποιος θυμάται τώρα…

Α και κάτι που θυμηθήκαμε με αφορμή την ένταξη του Μεγανησίου στην γραμμή των Επτανήσων, που ενώ την “είχαν γραμμένη”, ξαφνικά τους “έπεσε” στο κεφάλι μην γνωρίζοντας το πώς, ρώτησε κανείς γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχει υποβληθεί αίτημα από τον δήμο Μεγανησίου για την ένταξη στην γραμμή Καστός -Κάλαμος-Νυδρί, αίτημα που εάν υφίσταντο θα πραγματοποιούνταν και αυτό;

Μην αυταπατάσθαι συνδημότες, ένα ακόμα “μοίρασμα της πίτας” βρίσκεται προ των πυλών! Στο Μεγανήσι θα συνεχίσουν να έρχονται “νύχτα”, να ψηφίζουν “νύχτα” και να φεύγουν “νύχτα”  και ν΄αποφασίζουν για το μέλλον του νησιού οι μη γνωρίζοντες την καθημερινότητα του νησιού, ωσότου το νησί “αλλάξει χέρια”.

ΥΓ: Τα προηγούμενα ερωτήματα γίνονται για να καλυφθεί τυχόν κενό του υπό έκδοση δελτίου τύπου σχετικά με τους ψαράδες και τα λιμάνια του Μεγανησίου, έτσι κι εμφανισιακά το δελτίο τύπου (γεμάτο μέχρι κάτω) θα έχει ρε παιδί μου μια “στιβαρότητα” , ένα κύρος, δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω. Όσο για τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία ΑΕ, όταν έρθει η ώρα , η όποτε μας “ρίξουν το γάντι”  θα το συζητήσουμε. Το σίγουρο είναι ότι   είναι και από το 2001 Ανώνυμες Εταιρείες πλειοψηφίας των Δήμων (δηλαδή ημών) σήμερα που τοποθετούν τα ΔΣ, ωσονούπω ιδιωτικά αφού ως γνωστόν η χώρα με 4,5% επιτόκια δανεισμού μόνο δια του ξεπουλήματος θα βρίσκει χρήματα στο προσεχές μέλλον.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Μεγανήσι, ένας τόπος που διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή μουσική και διασκέδαση, που πεισματικά αρνείται να υποκύψει στη λαίλαπα της σημερινής γενικότερης μετριότητας”

Γιάννης Καρναβάς Εικόνα βγαλμένη από άλλες εποχές θαρρεί κανείς , τότενες πού ο σεβασμός προς το χορευτή ήταν αυτονόητος, κι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.