Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Σεπτεμβρίου 2020

Oικονομικά κίνητρα από το Υπουργείο για την κάλυψη των θέσεων Ιατρών Υπηρεσίας Υπαίθρου σε Κάλαμο, Καστό και Μεγανήσι

Στο ύψος των 400 ευρώ ανέρχεται η μηνιαία πριμοδότηση που διακόπτεται αυτόματα σε περίπτωση απόσπασης

Στον χαρακτηρισμό,   Περιφερειακών Ιατρείων, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας, ως Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας  προβληματικών και άγονων περιοχών , για την παροχή οικονομικού κινήτρου σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία) που διορίζονται σε αυτά προχώρησε το Υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ αυτών και όσων αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας περιλαμβάνονται τα ΠΙ Εξάνθειας, Αγίου Πέτρου, Καλάμου, Καστού  με μία θέση και το ΠΙ Κατωμερίου  με δύο θέσεις.

Στους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, υπόχρεους και επί θητεία, που διορίζονται στα ανωτέρω Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας χορηγείται μηνιαίο επίδομα 400,00 ευρώ.

Το επίδομα καταβάλλεται και στους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα αιτηθούν και θα παραμείνουν με παράταση θητείας ή θα μετακινηθούν, σε οποιοδήποτε από τα ανωτέρω Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας.

Σε περίπτωση που κάποια από τις ως άνω θέσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου καταληφθεί από ιατρό ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, σύμφωνα με τα οριζόμενα  στην παρ.1  του άρθρου 26 του ν. 2519/1997, ή σε περίπτωση που υπηρετεί ήδη σ’ αυτές ιατρός με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής δεν χορηγείται το προαναφερόμενο επίδομα.

Η καταβολή του επιδόματος διακόπτεται σε  περίπτωση απόσπασης του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου, στο Νοσοκομείο Αναφοράς ή σε Κέντρο Υγείας ή σε Περιφερειακό Ιατρείο που δεν συμπεριλαμβάνεται στην παρούσα απόφαση.

Στην ίδια απόφαση εντάσσονται και τα ΠΙ Σταυρού στην Ιθάκη και το ΠΙ Αρχοντορίου στον Μύτικα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

O Tάσος Μαυρόπουλος υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών με την ΛΑ.Ε. Στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο επιστήμονας του CERN Θοδωρής Κατωπόδης

Ξανά στην εκλογική μάχη ρίχνεται ο Μεγανησιώτης γαμπρός  Τάσος Μαυρόπουλος. Ο Τάσος που διετέλεσε και γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας  παράτησε […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *