Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Σεπτεμβρίου 2022

Σε σφράγιση γνωστού ξενοδοχείου στο Μεγανήσι προχωράει ο ΕΟΤ

Σοκ στο τουριστικό προϊόν του νησιού

Όπως διαπιστώθηκε από την επιτόπια έρευνα, η συνολική δυναμικότητα του καταλύματος ανέρχεται σε: Δωμάτια 62 – Κλίνες 128       (τουλάχιστον).  Η δυναμικότητα αυτή παρουσιάζει υπέρβαση έναντι της δηλωθείσας από   την εταιρεία που το διαχειρίζεται.

Με την λειτουργία των          επιπλέον κλινών , το κατάλυμα δεν καλύπτεται από το ισχύον και δηλωθέν στην ανωτέρω γνωστοποίηση          πιστοποιητικό Πυρασφάλειας με αριθμό  Π.Υ/06.  Επιπλέον δε, η υπ.αρ/20-6-2006 (τροποποιητική  της /2003)  Μελέτη  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (δυναμικότητας 100 κλινών) που δηλώθηκε στην        ανωτέρω   γνωστοποίηση   λειτουργίας, έχει λήξει την 31-12-2013.

 Η σφράγιση θα λάβει χώρα την 3 . 10.2018  και ώρα 13.00 μ.μ  από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της          Π.Υ.Τ Ιονίων Νήσων  .

Η επιχείρηση είναι δέσμια και οφείλει μέχρι την σφράγιση του Ξενοδοχείου να μεριμνήσει για την ομαλή μεταφορά των πελατών της σε άλλο τουριστικό κατάλυμα.

Η σφράγιση θα υλοποιηθεί  με ανάρτηση στην κεντρική  είσοδο του ξενοδοχείου  της απόφασης σφράγισης, καθώς και με περιτύλιξη αλυσίδας με λουκέτο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ελλομένου, Βλυχό Λευκάδας,  εις το οποίο κοινοποιείται το παρόν παρακαλείται για την     διάθεση  Αστυνομικού Υπαλλήλου ως συμπράξαντα καθώς   και για την   επιτήρηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το ίδιο λόγω στην επιχείρηση φέτος επιβλήθηκαν  εξοντωτικά πρόστιμα συνολικής αποτίμησης 50.000 ευρώ από  την ΥΔΟΜ και τον ΕΟΤ, εξέλιξη  που καθιστά μη βιώσιμη την συνέχιση λειτουργίας της κι ένα σοβαρό πλήγμα στο τουριστικό προϊόν του νησιού και την συνολική του τουριστική εικόνα στο εξωτερικό.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.