Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Γιώργος Γαβρίλης στον prisma 91,6 : “Εκτιμώ ότι η αποχή θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών”

Όποτε αυτές κι αν γίνουν θ΄αφορούν ισχνή μειοψηφία δημοτών που έχουν άμεση εξάρτηση  από τον δήμο

Μετρώντας αντίστροφα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο διαχειριστής της ιστοσελίδας meganisinews Γιώργος Γαβρίλης, μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Σωτήρη Σκιαδαρέση, που πολλοί εκτιμούν ότι είναι ένας προπομπός της υποψηφιότητάς του, εκτίμησε ότι θα κατέβει επικεφαλής ψηφοδελτίου, το οποίο σύμφωνα με δικές του πληροφορίες είναι έτοιμο.

“Μένουν λίγα άτομα για να συμπληρώσει, ωστόσο βάσει και του νέου νόμου δεν χρειάζεται να έχει ένα υπεράριθμο ψηφοδέλτιο και μπορεί να περιοριστεί και σε μικρό αριθμό υποψηφίων συμβούλων, αφού δύναται να μην κατεβάσει υποψηφίους σε κάποιο τοπικό συμβούλιο.

Ο κύριος Σκιαδαρέσης με αυτή του την κίνηση θέλει να προλάβει τυχόν άλλες πιέσεις στο κόμμα το οποίο ανήκει για υποψηφιότητα η οποία το κόμμα του έχει ορίσει και είναι του Θοδωρή Σολδάτου.”

Μάλιστα εκτίμησε ότι το κόμμα του  δεν θα ρισκάρει να αφήσει κάποια περίπτωση διάσπασης και θα επιτρέψει ακόμα και “αντάρτες” υποψηφίους.

Όπως εκτίμησε ο Γιώργος Γαβρίλης δεν έχουμε κάποια φοβερή έκπληξη στις υποψηφιότητες που που ακούμε, συμπληρώνοντας πως όλοι αυτοί εδώ στη Λευκάδα έχουν   δώσει  ότι ήταν να δώσουν,  έχουν προσφέρει,  άσχετα αν διαφωνεί κάποιος σε ποιο βαθμό , το κατά πόσο και  δεν θα το κρίνει  ο ίδιος αλλά  η κοινωνία.

-“Αρχίζω  όμως και λυπάμαι τους Λευκαδίτες, γιατί δεν βλέπω να έχουν και πολλές επιλογές.
Δεν βλέπω νέα άτομα και νέους ανθρώπους, αλλά ανθρώπους που ανακυκλώνονται από τη μία χρήση  στην άλλη, η κοινωνία έχει κουραστεί και θα το βγάλει στις εκλογές.”

Σχολιάζοντας την περίπτωση του Μπάμπη Καλού ως φρέσκο πρόσωπο, ανέφερε ότι έχει αναδειχθεί μέσα  από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, από ορισμένες πολιτικές συνθήκες, που δεν τον βγάζουν από το κάδρο.

Μάλιστα σχολιάζοντας την δήλωση του γραμματέα της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γιάννη Λάζαρη στον Prisma 91,6, ότι δεν θα μπει στη διαδικασία να παίξει πολιτικά παιχνίδια, εκτίμησε ότι η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει ότι  παίζονται πολιτικά παιχνίδια, λέγοντας ότι θα έπρεπε να μας πει ποια είναι αυτά.

-“Αυτή τη στιγμή βλέπω παιχνίδια ανάμεσα στην Καραμανλική δεξιά και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό συμβαδίζουν σήμερα με το ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη βλέπω έναν αντίθετο πόλο να  συσπειρώνεται γύρω από το Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ καί την  Σαμαρική δεξιά.

Σχολιάζοντας την αναφορά του Σωτήρη Σκιαδαρέση μέσα από την ανακοίνωση του ότι σε αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθεί το παλιό με το καινούργιο, είπε ότι με αυτό το δίλημμα  αναμετρηθήκαμε  στις προηγούμενες εκλογές ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση είχαν Λευκαδίτες, ότι τελειώσαμε με αυτό, έχουν σοβαρή ευθύνη οι διοικούντες σήμερα που επέτρεψαν να επιστρέψει το ερώτημα πίσω!

Το ζήτημα είναι να δούμε και την κοινωνία τι θέλει καθώς αυτή τη στιγμή οδηγούν την τοπική αυτοδιοίκηση από τα κεντρικά σε διάλυση. Οδηγούν την αυτοδιοίκηση σε απαξίωση,  ώστε κάποια στιγμή να μπει ένας επίτροπος στους δήμους και να ξεμπερδέψουμε. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει η Αποκεντρωμένη η οποία ελέγχει την αυτοδιοίκηση.

Με τον καινούργιο νόμο  δυστυχώς δεν οδηγούνται τα πράγματα σε μία πιο Δημοκρατική αυτοδιοίκηση, που στο κέντρο θα είναι ο δημότης και οι επιλογές του.

“Προσπαθούν να φτιάξουν μία αυτοδιοίκηση, χωρίς κανένα κύρος που  να εκτελεί άνωθεν εντολές, χωρίς κανένα ουσιαστικό ρόλο για αυτό και πολλά πράγματα στη Λευκάδα δεν έχουν ανατραπεί, και επανέρχονται ξανά  ζητήματα για υποθαλάσσιες, σκουπίδια, λύσεις για δεματοποιητή ενώ η καλύτερη λύση θα ήταν η ανακύκλωση όπως σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος εκτίμησε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές κι όχι μόνο θ΄αποδειχθούν ζήτημα ολίγων που έχουν άμεσα συμφέροντα με την λειτουργία των δήμων, μια “παρεϊστικη υπόθεση” που θα θυμίζει περισσότερο εκλογές σωματείων ή συλλόγων και λιγότερο θ΄αφορά  όλους τους Λευκαδίτες.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αποσφραγίστηκαν οι προσφορές- συνολικής βαθμολόγησης για το διαγωνισμό του έργου «Αποκατάσταση Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα στην Λευκάδα»

Στο 7% η έκπτωση  και  790.587,51  το συνολικό κόστος εργασιών ,συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.  Το Υπουργείο Πολιτισμού  και Αθλητισμού μέσω της […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights