Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Μαρτίου 2023

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων(ΣΜΑ) Μεγανησίου

Έπρεπε ήδη να είχε υλοποιηθεί από τον Αύγουστο του 2017, λέει η Περιφέρεια

Στον προϋπολογισμό που δεν είχε ψηφιστεί, ώστε να μεταφέρονται τα σκουπίδια στην Βλαχέρνα, αποδίδει το πάγωμα των εργασιών αποκατάστασης του ΧAΔΑ, η δημοτική αρχή.

Την ένταξη της Πράξης «ΕΡΓΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ» με Κωδικό ΟΠΣ 5004012 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Το έργο αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού μεταφοράς και μεταφόρτωσης αστικών αποβλήτων, καθώς και σε έργα αποκατάστασης του Χ.Υ.Τ.Α. Δήμου Μεγανησίου στη θέση “Σκίζα”.

Ειδικότερα: οι τεχνικές παρεμβάσεις και εργασίες που θα εκτελεστούν για την αποκατάσταση του Χ.Υ.Τ.Α. (περιγράφονται με λεπτομέρεια στην Οριστική Μελέτη) και το υποέργο αρχαιολογίας που αφορά στις τεχνικές εργασίες αποτελούν μη επιλέξιμες δαπάνες για το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014 -2020, ενώ η προμήθεια εξοπλισμού που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της παρούσας πράξης περιλαμβάνει:

1. Προμήθεια μικρού απορριμματοφόρου 1,5 τόνου για περισυλλογή εντός οικισμών.

2. Προμήθεια μίας κιβωτάμαξας μεταφόρτωσης / μεταφοράς απορριμμάτων με συμπίεση χωρητικότητας 16 m3 με ικανότητα φόρτωσης από δορυφορικά οχήματα.

3. Προμήθεια δύο κλειστών δορυφορικών οχημάτων μεταφόρτωσης χωρητικότητας 5 m3 με δυνατότητα εκφόρτωσης στην κιβωτάμαξα.

4. Προμήθεια ενός τεμαχιστή κλαδεμάτων

Με την ολοκλήρωση των έργων θα παραδοθούν

Α) απεκατεστημένος ΧΥΤΑ στη θέση «Σκίζα» σύμφωνα με την οριστική μελέτη και ενταγμένος στο φυσικό περιβάλλον με στεγανή επικάλυψη, αποτροπή κατείσδυσης ομβρίων και εισόδου επιφανειακών νερών και επιφάνεια που θα αναπτυχθούν τα φυτά της χλωρίδας της περιοχής (θάμνοι κυρίως σκίνα, δενδρολίβανο και δένδρα)

Β) Για το έργο μεταφορά και μεταφόρτωση αστικών αποβλήτων θα παραδοθεί ο ακόλουθος εξοπλισμός:

1. Ένα μικρό απορριμματοφόρο 1,5 τόνου για περισυλλογή εντός οικισμών

2. Μία κιβωτάμαξα μεταφόρτωσης / μεταφοράς απορριμμάτων με συμπίεση χωρητικότητας 16 m3 με ικανότητα φόρτωσης από δορυφορικά οχήματα

3. Δύο κλειστά δορυφορικά οχήματα μεταφόρτωσης δορυφόροι χωρητικότητας 4 m3 με δυνατότητα εκφόρτωσης στην κιβωτάμαξα.

4. Προμήθεια ενός τεμαχιστή κλαδεμάτων

Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 18/06/2015.

Η ημερομηνία λήξης της Πράξης ορίζεται η 31/08/2017.

Η ανάληψη της νομικής δέσμευσης του πρώτου κύριου υποέργου πραγματοποιείται έως 18/06/2015.

Παρά την ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ 2014- 2020, η  άποψη μας είναι ότι έχουμε “δρόμο”μπροστά μας να διανύσουμε. Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, περιμένει ειδοποίηση ότι αυτός είναι καθαρός από σκουπίδια, οι πανάκριβες  ειδικές μεμβράνες είναι κάπου σ΄ έναν  χώρο εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες. Πιθανόν ν΄απαιτηθούν κι αποζημιώσεις, διότι η καθυστέρηση έχει βγάλει εκτός προγράμματος την συμφωνία. Έγινε από πλευράς ΠΙΝ ένα θετικό βήμα, ωστόσο απαιτείται σοβαρότητα και κυρίως δουλειά!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Ακτινογραφία» του εκλογικού σώματος στα Ιόνια Νησιά. Μεγανήσι, Λευκάδα (και υπόλοιπα Ιόνια Νησιά): Πλεόνασμα γένους θηλυκού…

…στο εκλογικό σώμα για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές του 2014 Στην πλήρη στατιστική καταγραφή του εκλογικού σώματος προχώρησε το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights