Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Δεκεμβρίου 2020

Και η Λευκάδα στο πρόγραμμα παρακολούθησης της θαλάσσιας ρύπανσης MEDSEALITTER

Τι είναι το πρόγραμμα MEDSEALITTER

Το πρόγραμμα αφορά την σύνταξη ενός κοινού Πρωτοκόλλου για την παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπανσης  και σ΄αυτό συμμετέχουν 11 εταίροι από 4 διαφορετικές χώρες  εντάσσεται δε στο   INTERREG MED (2014-2020), με την ονομασία «MEDSEALITTER: Developing Mediterranean – specific protocols to protect biodiversity form litter impact at basin and local MPAs scales”.

Από την Ελλάδα μετέχουν ως εταίροι το ΕΛΚΕΘΕ που θ΄αναλάβει την ανάλυση των ζωικών ιστών από δείγματα του γαστρεντερικού σωλήνα θαλάσσιων χελωνών αναφορικά με την συγκέντρωση και την παρουσία πλαστικών και το MEDASSET  που θα διευκολύνει το ΕΛΚΕΘΕ παρέχοντάς  του τ΄απαραίτητα δείγματα που θα συγκεντρωθούν αποκλειστικά από ξεβρασμένες νεκρές θαλάσσιες χελώνες  Caretta caretta  και  Chelonia myda στις ακτές της Ελλάδας μέχρι τον Αύγουστο του 2019.

Ιδιώτες κτηνίατροι υπό την καθοδήγηση της αναπλ. καθηγήτριας Κτηνιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ κυρίας Αναστασίας Κομνηνού θα ενταχθούν  στο πρόγραμμα παρακολούθησης και στην Λευκάδα, μαζί με την Κέρκυρα και την Θεσπρωτία που θα προστεθούν στις περιοχές που ήδη έχειανακοινωθεί ότι συμμετέχουν στην έρευνα.

Τον συντονισμό της όλης επιχείρησης έχει η κ. Έλένη  Καμπέρη, ερευνήτρια του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε).

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Πρόγραμμα προεκλογικών εκδηλώσεων Ν. Δημοκρατίας Λευκάδας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΠΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 15-01-15 ΚΑΡΥΑ-ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-01-2015 ΚΑΛΑΜΟΣ-ΚΑΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-01-2015 ΑΘΗΝΑ(ΟΜΙΛΙΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ”(ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 32) ΩΡΑ: 12.30 ΤΡΙΤΗ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *