Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Δεκεμβρίου 2022

Δελτίο τύπου δημάρχου Μεγανησίου -κι ένα σχόλιο δικό μου

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Οι κατασκευαστές ειδήσεων και προβλημάτων είναι ένα νοσηρό φαινόμενο των καιρών και δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει μπει στο στόχαστρο!

Αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα ευκαιριών για κάποιους που ονειρεύονται να αναβιώσουν την πολιτική τους καριέρα με κάθε κόστος για τον τόπο μας, αυτοί που στα χρόνια της αφθονίας δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα του νησιού μας. Αντιθέτως δημιούργησαν προβλήματα, τα οποία αναζητούν έως και σήμερα λύσεις και για τα οποία με θράσος και λεονταρισμούς μας κάνουν και υποδείξεις κατηγορώντας μας για την κληρονομιά που μας άφησαν.

Όπως όλοι γνωρίζετε, ο Δήμος Μεγανησίου μέχρι και σήμερα δεν έχει προϋπολογισμό για το έτος 2018.
Έχουν ληφθεί τρεις αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο για μείωση τελών, οι οποίες έχουν ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ στο τέταρτο Συμβούλιο δεν εγκρίθηκε η διατήρησή τους στα υπάρχοντα επίπεδα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να μην μπορεί να εκτελέσει καμία δαπάνη, όπως για παράδειγμα

• την αδυναμία μεταφοράς σκουπιδιών στη Βλαχέρνα, με αποτέλεσμα ο χώρος του παλιού ΧΥΤΑ να έχει γεμίσει ασφυκτικά,
• την μη εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος του 2018 ύψους 150.000 ευρώ,
• τη διαχείριση χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια για συντήρηση οδικού δικτύου ύψους 200.000 ευρώ και από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ύψους 235.000 ευρώ,
• καθώς και της έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών ύψους 178.000 για τις ανάγκες του Δήμου.

Φίλοι Μεγανησιώτες,
στόχος ορισμένων είναι να στερήσουν παροχές και έργα προς τους δημότες μας χωρίς να τους ενδιαφέρει ΚΑΘΟΛΟΥ το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ, προκρίνοντας κι έχοντας μοναδικό γνώμονα το προσωπικό πολιτικό τους συμφέρον και το «κλείσιμο» πολιτικών συμφωνιών για τις επόμενες εκλογές.

Βλέποντας, λοιπόν, ορισμένοι την πολιτική τους κατρακύλα και την αγανάκτηση της κοινωνίας, επιχειρείται ένας ξεκάθαρος πολιτικός εκβιασμός με δίλημμα του τύπου συναίνεση (υποταγή) ή παραίτηση, που μόνο στόχο έχει να με βλάψει και να απαξιώσει την Δημοτική Αρχή στα μάτια της κοινωνίας.

Μέχρι σήμερα κάποιοι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν αυτοδιοικητική συνείδηση, παρά μόνο καθυβριστική συμπεριφορά με λόγια αλλά κυρίως με έργα. Κρίμα!

Για εμάς η προεκλογική περίοδος δεν έχει ξεκινήσει ακόμη όσο και αν προσπαθούν να πολώσουν και να διχάσουν την Μεγανησιώτικη κοινωνία. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε το τεχνικό μας πρόγραμμα, να δουλέψουμε μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας, χωρίς να λάβουμε μέρος στις προκλήσεις και τα δήθεν δημοσιεύματα αγανάκτησης επώνυμα και ανώνυμα.

Μοναδικός κριτής για εμάς είναι η Μεγανησιώτικη κοινωνία!

Δήμαρχος Μεγανησίου
Παύλος Δάγλας

 

Σχόλιο : Μετά μεγάλης μου λύπης διαπίστωσα ότι το δελτίο τύπου του δήμου Μεγανησίου έφτασε στο email  του meganisinews   με μία μέρα καθυστέρηση. Ωστόσο η κίνηση αυτή δεν με αιφνιδίασε διότι αποτελεί καρμπόν της ίδιας πολιτικής αντιμετώπισης μου από την τ. δημοτική αρχή.

Τώρα εάν και η παρούσα δεν έχει πολιτική αντίληψη, ώστε να ερμηνεύσει τόσο την  πολιτική μου άποψη , όσο και την εν γένει διαχρονικά  σταθερή ιδεολογική μου θέση πάνω σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν την ζωή του τόπου, το πιο πιθανό είναι ότι  η σχέση  μας  θα τελειώσει, όπως και με την προηγούμενη, σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου έχοντας πλάι μου όμως (γιατί έτσι κάθε φορά βολεύει)  έναν άλλο “ηθικό αυτουργό”.

Όπως έχω ξαναγράψει η ιστορία επαναλαμβάνεται, την δεύτερη φορά ως κακόγουστη φάρσα!

Προς επίρρωση των ισχυρισμών μου αγαπητέ δήμαρχε Μεγανησίου 1ο Δεκεμβρίου του 2011, ερώτηση δική μου  για τον Βιολογικό Ελλομένου, απαντά ο τ.δήμαρχος, ήμουν μάγος, ήμουν προφήτης; Όχι βέβαια απλά βάζω κάτω την κοινή  λογική. Ε και τότε τις ίδιες υπεκφυγές άκουγα:

Τώρα εάν θέλεις πράγματι να ενημερωθείς διάβασε αυτό «Περιβαλλοντική βόμβα» ο Βιολογικός του Νυδριού για Μεγανήσι, Σκορπιό και Δεσίμι , εάν θέλεις έχω και τον αριθμό ΑΔΑ του εγγράφου και τα περί “μιας σχάρας” που λείπει, αλλού μπορείς να τα διηγηθείς όχι σε μένα όταν θα ρωτάω.  Θα μπορούσες να πεις δεν γνωρίζω θα ενημερωθώ, θα μπορούσες να πεις δεν θέλω να έρθω σε ρήξη με την Λευκάδα, θα μπορούσες ακόμα να έλεγες θα επισκεφθώ την Περιφέρεια να δω τι διαπίστωσε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Άλλά όχι έτσι, όχι έτσι.

Όσο για την  νέα συμφωνία που υπέγραψες, θα την σχολιάσουμε κι αυτήν στην ώρα της. Ο χρόνος είναι εκείνος που αποδεικνύει ποιος, πότε και πως δικαιώνεται. Όπως διαπιστώνεις στα αρχεία μου έχω πλούσιο υλικό που σήμερα με βοηθά αφάνταστα!

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Απέρριψε η ΜΟΔ την προσφορά της ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας στο Μεγανήσι”

Μοναδική προσφορά που τηρεί τις προδιαγραφές για την εκτέλεση του έργου προϋπολογισμού 2.660.000 ευρώ η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε Σύμφωνα με το […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *