Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Απομακρύνεται το “RIRI” από το λιμάνι της Βασιλικής στην Λευκάδα

Tην ανέλκυση και αποµάκρυνση εκτός λιµένα του σκάφους «RIRI» σηµαίας Η.Π.Α. νηολογίου DELAWARE DL1887AL ιδιοκτησίας BY TOTO LIMITED, που βρίσκεται στη θαλάσσια ζώνη λιµένα Βασιλικής,  µε ανάθεση των εργασιών σε τρίτο, αποφάσισε  στην χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Λιμενικο Ταμείο Λευκάδας.

Όπως μας ενημέρωσαν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κινήθηκε άμεσα κι ήδη από τις 29 Δεκεμβρίου 2017 κίνησε τις διαδικασίες για την ανέλκυσή του, κοινοποιώντας στον ιδιοκτήτη και στον καπετάνιο πρόσκληση με την  οποία  δίνονταν προθεσµία 5 ηµερών στον πλοιοκτήτη να ανελκύσει το σκάφος.

Ενόψει  της καλοκαιρινής σεζόν και με δεδομένο ότι η  προθεσµία παρήλθε χωρίς καµία ενέργεια εκ µέρους του πλοιοκτήτη, αποφασίστηκε η ανέλκυση του ναυαγίου ν΄ανατεθεί σε τρίτο.

Σύµφωνα µε το αρ. 2. παρ. 4 του Ν.2881/2001, «αν ο κύριος δεν εκπληρώσει την υποχρέωσή του, ο Οργανισµός µπορεί, ως νόµιµος εντολοδόχος του,  δύναται να εκτελέσει τις πράξεις που αναγράφονται στην πρόσκληση είτε µε ίδια αυτού µέσα και προσωπικό είτε µε ανάθεση των σχετικών εργασιών σε τρίτο».

Επιπλέον, σύµφωνα µε το αρ. 9 του ίδιου νόµου, «κάθε δαπάνη του Οργανισµού για ενέργειές του … καταβάλλεται από τον κύριο … και σε περίπτωση µη άµεσης καταβολής, καταλογίζονται σε βάρος τους και εισπράττονται σύµφωνα µε τις διατάξεις περί είσπραξης δηµοσίων εσόδων». Συνεπώς ο Πρόεδρος, λαµβάνοντας υπόψη και την πρόταση της Γνωµοδοτικής Επιτροπής, πρότεινε  να προβεί το ∆.Λ.Τ.Λ. στις απαραίτητες ενέργειες για την ανέλκυση του ναυαγίου µε ανάθεση των σχετικών εργασιών σε τρίτο, καθόσον το ∆.Λ.Τ.Λ. δεν διαθέτει ούτε προσωπικό ούτε ίδια µέσα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα, 26 Ιουλίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Την Αστυνομική Διεύθυνση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *