Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Αυγούστου 2022

Εντάχθηκαν Κάλαμος, Καστός και Μεγανήσι σε πρόγραμμα της ΗΟPEgenesis

Με παρέμβαση του Βασίλη Πατέρα και σε συνέχεια της συζήτησης του Meganisi News  με τον πρόεδρο της Axion Hellas

Στο πρωτοπόρο πρόγραμμα δράσης της, η HOPEgenesis που δραστηριοποιείται, πλέον, σε 36 διαφορετικά σημεία της χώρας μας, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, εντάχθηκαν το Μεγανήσι, ο Κάλαμος και ο Καστός.

Η HOPEgenesis είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και υποστήριξη σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους.

Η οργάνωση επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα. Για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της, η HOPEgenesis έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

Η έρευνά της οργάνωσης έδειξε ότι οι βασικοί λόγοι για τα χαμηλά ή/και μηδενικά ποσοστά γεννήσεων σε αυτές τις περιοχές δεν είναι αποκλειστικά οικονομικοί. Η ανασφάλεια και η έλλειψη ιατρικών εγκαταστάσεων συνέβαλαν επίσης σε αυτήν την πραγματικότητα. Η HOPEgenesis παρέχει στις γυναίκες που ζουν σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες στερούνται προγεννητικών διατάξεων, με ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και φροντίδας. Στόχος της οργάνωσης είναι να αντιστρέψει τα ανησυχητικά αρνητικά ποσοστά γεννήσεων στις περιοχές αυτές.

Η αδυναμία αντιμετώπισης της παρούσας κατάστασης θα έχει σοβαρές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις όχι μόνο για τις περιφέρειες αυτές αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Η ομάδα της HOPEgenesis αποτελείται από εθελοντές ιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους, καθώς και μεγάλο αριθμό ενεργών εθελοντών που διαχειρίζονται την ευρυθμία και την ανάπτυξη της οργάνωσης. Τα συνεργαζόμενα ιατρικά κέντρα είναι 5: το Νοσοκομείο Μητέρα στην Αθήνα, το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο στο Βόλο, η Euromedica στη Ρόδος, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» και η Κλινική Αργυρούδη Α.Ε. «Ελευθώ» στη Χίο.

Οι 36 περιοχές δράσης της οργάνωσης μετά και την ένταξη των τριών νησιών είναι οι παρακάτω: Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Αλόννησος, Ανάφη, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Αστυπάλαια, Γαύδος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Ηρακλειά, Θύμαινα, Κάλαμος, Κάλυμνος, Κάσος, Καστελλόριζο, Καστός, Κίμωλος, Κουφονήσια, Κύθνος, Λειψοί, Μεγανήσι, Νίσυρος, Οινούσσες, Πάτμος, Σέριφος, Σίκινος, Σκόπελος, Σκύρος, Σχοινούσα, Τήλος, Φολέγανδρος, Φούρνοι, Χάλκη, Ψαρά, Ψέριμος.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *