Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Νέες συγχωνεύσεις,καταργήσεις ΔΕΚΟ & κρατικών υπηρεσιών

H φωτογραφία ανήκει στην πηγή

Παπανδρέου: Συγχωνεύσεις και καταργήσεις ΔΕΚΟ – Αλλαγές σε επιδόματα- Μειώσεις 150.000 θέσεων στο δημόσιο

Από το συνέδριο του Economist που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο Λαγονήσι, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για νέες συγχωνεύσεις αλλά και καταργήσεις ΔΕΚΟ και κρατικών υπηρεσιών, αλλαγή στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους και για θέσπισμα νέων βάσεων στην παροχή επιδομάτων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε την ομιλία του θετικά, λέγοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την ύφεση, αφού οι εξαγωγές αυξάνονται και το έλλειμμα μειώνεται.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για νέα πρόσθετα μέτρα, συγχωνεύσεις ΔΕΚΟ και κρατικών υπηρεσιών, μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα κατά τη διάρκεια της περιόδου ή κατά 20% συνολική μείωση, εξάλειψη του μεριδίου του κράτους, θέσπιση νέων κριτηρίων για τα επιδόματα, πάταξη της φοροδιαφυγής, διαχείρηση των περιουσιακών στοιχείων του κράτους αλλά και αλλαγές στα φορολογικά μέτρα.

ΠΗΓΗ : enet.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αν Μπογιόπουλος αντί Παπαρήγα…

Από τον Νίκο Παπαδόπουλο   Ο λόγος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου είναι συναρπαστικός, ουσιαστικός, λιτός και ταυτόχρονα περιεκτικός, μεστός και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *