Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

Πράσινο φως από την ΕΦΑ Λευκάδας-Αιτ/νίας για την απομάκρυνση των ερειπίων της Αγίας Παρασκευής

Εκκρεμούσε αίτημα από τον Σεπτέμβριο του 2017 της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης

Την αναστήλωση του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής  αποφάσισε η  Μητρόπολη Λευκάδας κατόπιν αιτήματος της οικείας ενορίας. Για το σκοπό αυτό  ζήτησε την  γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Δυτικής Ελλάδας και την άδεια απομάκρυνσης των κατεδαφισμένων τμημάτων Ναού από τον σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015 που  είχε ισοπεδώσει κυριολεκτικά  το κτήριο κατην σχετική άδεια από την υπηρεσία. Η απάντηση ήρθε μόλις σήμερα:

 

 

Αποφασίζουμε την έγκριση του αιτήματος: «Απομάκρυνση της στέγης και της τοιχοποιίας του σεισμόπληκτου Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής στο Αθάνι της Λευκάδας» με τους ακόλουθους όρους:

Α) Οι εργασίες θα εποπτεύονται από φύλακες αρχαιοτήτων της περιοχής και αρχαιολόγο ο οποίος θα καταγράψει τα κειμήλια, που θα βρεθούν και η πρόσληψη του οποίου θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του έργου.

Β) Θα υποβληθεί πλήρης φωτογραφική τεκμηρίωση των εργασιών σε ψηφιακό μέσο στην υπηρεσία μας.

Γ) Θα κατεδαφιστεί και θα απομακρυνθεί το νεότερο καμπαναριό από οπλισμένο σκυρόδεμα που βρίσκεται πλησίον του ναού. Το παρόν έγγραφο δεν είναι οικοδομική άδεια ή αναγνώριση τίτλου ιδιοκτησίας, ούτε αντικαθιστά άλλο έγγραφο, που τυχόν απαιτείται από άλλη αρμόδια Αρχή ή Υπηρεσία.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *