Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2021

Υδροδότηση Μεγανησίου: “Ύστερα από 37 χρόνια συμφωνία με το Δήμο Λευκάδας”

“Χαράτσι” λέει η αντιπολίτευση

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγανησίου, ύστερα από 37 χρόνια και αφού προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις τριών ετών, επήλθε συμφωνία με το Δήμο Λευκάδας για την υδροδότηση του Μεγανησίου. Η συμφωνία χαρακτηρίζεται “ιστορική”. Η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Μεγανησίου με το Δήμο Λευκάδας ενεκρίθη στις 16/3/2018 με ψήφους 7 υπέρ και 6 κατά (αντιπολίτευση και Α. Δάγλας).

Στον αντίποδα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Παν. Κονιδάρης, τόνισε πως το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και πως παρότι ο Δήμος Λευκάδας υποχώρησε σε πολλά σημεία, το Μεγανήσι από δω και πέρα θα χρεώνεται με 0,10 ευρώ το κυβικό. “Απλά θα προστεθεί και ένα χαράτσι κάπου 13.000 (ή και περισσότερο) τον χρόνο από τον Δήμο Λευκάδας, χρήματα που προφανώς θα πηγαίνουν στην Βαυκερή για να ικανοποιήσει ο κος Δρακονταειδής την πολιτική του πελατεία”, σημείωσε. (Ολόκληρη την τοποθέτηση μπορείτε να την δείτε  εδώ).

Δήμος Μεγανησίου 
Δελτίο τύπου 

Το 1981 υπογράφηκε συμφωνητικό μεταξύ του Συνδέσμου Ύδρευσης Μεγανησίου και της Κοινότητας Βαυκερής Λευκάδας για την υδροδότηση του νησιού.

Το συμφωνητικό αυτό ήταν προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τότε εποχής. Έκτοτε όλες σχεδόν οι δημοτικές αρχές του Μεγανησίου προσπάθησαν να κάνουν μια νέα προγραμματική σύμβαση, με πιο αξιόλογη προσπάθεια αυτή του 2012 χωρίς όμως αποτέλεσμα .

Η σημερινή δημοτική αρχή ύστερα από 37 χρόνια και αφού προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις τριών ετών κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με το Δήμο Λευκάδας.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου και με ψήφους 7 υπέρ και 6 κατά ενέκρινε στις 16/3/2018 τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Μεγανησίου με το Δήμο Λευκάδας.

Πρόκειται για μια Ιστορική συμφωνία που εξασφαλίζει το Μεγανήσι από νερό. Υπέρ αυτής ψήφισαν οι:

Δάγλας Λάμπρος – Νικόλαος, Δάγλας Παναγιώτης, Καββαδάς Κωνσταντίνος, Κονιδάρης Αθανάσιος, Πολίτης Νικόλαος, Κονιδάρης Ι Παναγιώτης, Αργύρης Γεώργιος.

Ο Δήμαρχος
Δάγλας Παύλος”

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ/fb

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *