Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2021

«Προκήρυξη Α΄ Φάσης Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού της Δ/νσης Δ.Ε. Πειραιά, για μαθητές και μαθήτριες ΛΥΚΕΙΩΝ όλης της χώρας

Την Α΄ Φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, για μαθητές και μαθήτριες ΛΥΚΕΙΩΝ Ελλάδας και Κύπρου, σχ. έτους 2017-2018 προκηρύσσει η Οργανωτική  Επιτροπή  Σχολικών  Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πειραιά   ως εξής :

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 και ώρες 8:30 -14:00 Αθλητικές εγκαταστάσεις  ΣΕΓΑΣ – ΕΑΚΝ  Αγ. Κοσμά
 
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ: ΑΛΜΑΤΑ: Επί κοντώ – Μήκος – Τριπλούν – Ύψος. ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία – Δισκοβολία – Ακοντισμός – Σφυροβολία. ∆ΡΟΜΟΙ: 100 µ. – 200 µ. – 400 µ. – 800 µ. – 1500 µ. – 3000 µ. – 100 µ. Εμπόδια – 400 µ. Εμπόδια – 2000 µ. µε φυσικά Εμπόδια.  (5000 µ. Βάδην – ΣΥΝΘΕΤΑ: Έπταθλο)*

ΑΓΟΡΙΑ: ΑΛΜΑΤΑ: Επί κοντώ – Μήκος – Τριπλούν – Ύψος. ΡΙΨΕΙΣ: Σφαιροβολία – Δισκοβολία – Ακοντισμός – Σφυροβολία. ∆ΡΟΜΟΙ: 100 µ. – 200 µ. – 400 µ. – 800 µ. – 1500 µ. – 3000 µ. – 110 µ. Εμπόδια – 400 µ. Εμπόδια – 2000 µ. µε φυσικά Εμπόδια. (10000 µ. Βάδην – ΣΥΝΘΕΤΑ: Δέκαθλο)*

*Οι μαθητές/τριες των Σύνθετων αγωνισμάτων (Δέκαθλο & Έπταθλο) και των αγωνισμάτων του Βάδην (10000μ. & 5000μ.) που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να αγωνιστούν στη Β΄ Φάση, πρέπει να δηλωθούν στην κατάσταση συμμετοχής της Α΄ Φάσης του Σχολείου τους λαμβάνοντας υπόψη τα όρια του πίνακα 5.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Οι μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.), ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου. Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες πρέπει να φοιτούν κανονικά. 2. Στους αγώνες αυτούς μετέχουν μαθητές και μαθήτριες Λυκείου που έχουν γεννηθεί τα έτη 2000, 2001, 2002 και 2003 εφόσον φοιτούν στην Α΄ τάξη Λυκείου. 3. Ο/Η κάθε μαθητής/μαθήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα ατομικό άθλημα και σε ένα μόνο αγώνισμα του ατομικού αθλήματος.

4. Στους αγώνες δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, κανένας μαθητής-τρια και για κανένα λόγο. 5. Κάθε Λύκειο μετέχει με δύο (2) μαθητές και (2) μαθήτριες σε κάθε αγώνισμα οι οποίοι επιλέγονται από εσωτερική αθλητική δοκιμασία του κάθε σχολείου με βάση τον πίνακα 5 «Πίνακας Αγωνισμάτων Κλασικού Αθλητισμού Λυκείου και όρια για συμμετοχή στην Α΄ Φάση» της Υπουργικής Απόφασης 190677/Δ5/10-11-2016.  6. Δικαίωμα συμμετοχής έχει και τρίτος μαθητής ή μαθήτρια κατά αγώνισμα εφόσον έχει συμπεριληφθεί στην εξάδα των νικητών κατά τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Λυκείων ή τους αγώνες Εφήβων  – Νεανίδων ή Παίδων Κορασίδων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κατά το προηγούμενο έτος και έχει πετύχει τα όρια συμμετοχής για αγώνες νομού όπου προβλέπονται. 7. Στην περίπτωση που για το ίδιο αγώνισμα υπάρχουν από ένα σχολείο περισσότερες συμμετοχές από τις προβλεπόμενες η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. έχει το δικαίωμα να εγκρίνει μέχρι δύο (2) επιπλέον συμμετοχές μετά από έγγραφη αίτηση του σχολείου στην οποία θα αναφέρονται οι επιδόσεις όλων των αθλητών που θα συμμετάσχουν στο αγώνισμα αυτό. 8. Μαθητής που έχει μεταγραφεί από άλλο σχολείο έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ατομικό αγώνισμα με την ομάδα του σχολείου μετεγγραφής ανεξάρτητα από το πότε έγινε η μετεγγραφή. 9. Σε περίπτωση που ο μαθητής έχει μετεγγραφεί σε σχολείο άλλης διεύθυνσης και είχε προκριθεί για την Γ’ φάση ατομικού αγωνίσματος, ο μαθητής μετέχει με την ομάδα του Νομού όπου ανήκει το σχολείο που έχει μετεγγραφεί. 10. Στην Α΄ Φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού Λυκείων σχ.έτους 21017-2018 οι μαθητές/τριες των Σύνθετων αγωνισμάτων (Δέκαθλο & Έπταθλο) και των αγωνισμάτων του Βάδην (10000μ. & 5000μ.) που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να αγωνιστούν στη Β΄ Φάση, θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά στην οικεία Ο.Ε.Σ.Α.Δ. λαμβάνοντας υπόψη τα όρια του πίνακα 5. 11. Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί στο τέλος της προκήρυξης.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ Β΄ΦΑΣΗ

Μετέχουν στο κάθε αγώνισμα μαθητές-τριες των αγώνων της Α΄ Φάσης, εφόσον έχουν υπερβεί τα όρια πρόκρισης του πίνακα (5B). Στους αγώνες αυτούς μπορούν να λάβουν μέρος σαν υπεράριθμοι μαθητές / μαθήτριες – αθλητές / αθλήτριες που δεν έλαβαν μέρος στους αγώνες Α΄ Φάσης (Διεύθυνσης) οι οποίοι: α΄ Μετείχαν με Εθνική Ομάδα σε διεθνείς αγώνες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων Α΄ φάσης της Διεύθυνσής τους.  Για τη συμμετοχή τους απαιτείται σχετική βεβαίωση από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. β΄ Αθλητές / αθλήτριες – μαθητές / μαθήτριες Λυκείου που δεν μπορούσαν λόγω τραυματισμού να λάβουν μέρος στους  αγώνες Α΄ φάσης, εφόσον κατά το προηγούμενο έτος κατέκτησαν, στο ίδιο αγώνισμα, πρώτη (1η) έως έκτη (6η) θέση στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες μαθητών Λυκείου ή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων ή Παίδων Κορασίδων. Για τη συμμετοχή τους απαιτείται, όσον αφορά τον τραυματισμό βεβαίωση από κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα, όσον αφορά δε τη νίκη, επίδειξη των επισήμων αποτελεσμάτων αγώνων του ΥΠ.Π.Ε.Θ. ή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δίνεται η ευχέρεια συμμετοχής και τρίτου αθλητή ή αθλήτριας λόγω καλής επίδοσης μετά από έγκαιρη αίτηση της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. και έγκριση της Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ

4.1. Για τη συμμετοχή στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων θα πρέπει οι μαθητές-τριες να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με το εδάφιο 9 παρ. 9.1 ,9.2, 9.3 και 9.4 της υπ΄ αριθμ. 190677/Δ5/10-11-2016 (Φ.Ε.Κ.3754/τ.Β΄/21-11-2016) Υπουργικής Απόφασης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. (Η εν λόγω Υ. Α. είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Πειραιά στη Φυσική Αγωγή.)

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα κάτωθι: 1. Σχολική αθλητική ταυτότητα (η οποία έχει ενσωματωθεί στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στο myschool. Οι σχολικές μονάδες να απευθύνονται στο helpdesk του myschool  για οποιαδήποτε διευκρίνιση). Στη σχολική αθλητική ταυτότητα αναγράφεται και συμπληρώνεται στο συγκεκριμένο πεδίο (πίσω πλευρά) η βεβαίωση ιατρού ότι στο μαθητή/τρια επιτρέπεται η συμμετοχή σε αγώνες. Η ιατρική βεβαίωση πρέπει να έχει ημερομηνία που να μην υπερβαίνει τους δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα του αγώνα. Η ιατρική βεβαίωση μπορεί να είναι από ιατρό παθολόγο, καρδιολόγο, γενικής ιατρικής και παιδίατρο για μαθητές/τριες που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α’ τάξη Λυκείου.  Επισημαίνεται, ότι για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων σχ. έτους 2017-18, ισχύει η Σχολική Αθλητική Ταυτότητα η οποία έχει ήδη εκδοθεί με ενσωματωμένη έγκυρη βεβαίωση ιατρού και δεν απαιτείται καμιά επιπλέον ενέργεια. 2. Υπεύθυνη Δήλωση γονέα/κηδεμόνα (επισυνάπτεται το Υπόδειγμα 9). Η Υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα θα παραμένει στο σχολείο καθώς στη νέα κατάσταση συμμετοχής του σχολείου, ο Διευθυντής θα συμπληρώνει με τη σημείωση ΝΑΙ το αντίστοιχο πεδίο. 3. Είναι απαραίτητη η προσκόμιση φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. 4. Κατάσταση συμμετοχής του σχολείου για Ατομικά Αθλήματα (επισυνάπτεται το Υπόδειγμα 2).

Οι μαθητές/τριες πρόσφυγες που φοιτούν κανονικά σε δημόσιο ή ιδιωτικό ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα προσκομίσουν άδεια διαμονής ή τρίπτυχο προκαταγραφής ή πλήρους καταγραφής.

4.2. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Οι καταστάσεις αυτές (υπόδειγμα 2 – επισυνάπτεται) συμπληρώνονται από το σχολείο σε όλες τις φάσεις, σύμφωνα με το εδάφιο 9 παρ. 9.3 της υπ΄ αριθμ. 190677/Δ5/10-11-2016(Φ.Ε.Κ.3754/τ.Β΄/2111-2016) Υπουργικής Απόφασης.   Σε αυτές αναγράφονται:  α΄ Επώνυμο μαθητή – αθλητή (σύμφωνα με την αστυνομική ταυτότητα) β΄ Όνομα μαθητή – αθλητή (σύμφωνα με την αστυνομική ταυτότητα) γ΄ Όνομα πατέρα δ΄ Όνομα μητέρας ε΄ Ημερομηνία και έτος γεννήσεως στ΄ Αριθμός μητρώου μαθητού/τριας ζ΄ Τάξη η΄      Αγώνισμα θ΄ Συνοδός καθηγητής   Οι καταστάσεις υπογράφονται από τον ή τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου και υπογράφονται και σφραγίζονται από τον Διευθυντή του σχολείου.

Οι καταστάσεις συμμετοχής μαζί με τις σχολικές αθλητικές ταυτότητες, καθώς και τις φωτοτυπίες των αστυνομικών ταυτοτήτων, παραδίδονται στη Γραμματεία των αγώνων πριν από την τέλεση του αγωνίσματος. Χωρίς τα παραπάνω δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή των μαθητών/τριών στους αγώνες.

ΣΥΝΟΔΟΙ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ  ΟΜΑΔΩΝ

1. Την κάθε σχολική ομάδα στην Α΄ Φάση συνοδεύουν καθηγητές Φυσικής Αγωγής ή εκπαιδευτικοί  που υπηρετούν στο σχολείο και ορίζονται από τον Διευθυντή του σχολείου. Ο αριθμός των συνοδών είναι ένας ανά δέκα (10) μαθητές/τριες.

2. Μαθητής-τρια χωρίς συνοδό εκπαιδευτικό που υπηρετεί στο σχολείο, δεν δύναται να συμμετάσχει στους αγώνες. 3. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ

Οι μαθητές – τριες θα βεβαιώνουν τη συμμετοχή τους σαράντα λεπτά (45’) πριν την έναρξη του αγωνίσματός τους, με αυτοπρόσωπη παρουσία στην αίθουσα κλήσης, προσκομίζοντας:

α. Τη σχολική αθλητική ταυτότητα  γ. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας  δ. Κατάσταση συμμετοχής του Σχολείου (Υπόδειγμα 2)

Χωρίς τα παραπάνω δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή τους στους αγώνες.

Μετά το πέρας των χρονικών ορίων θα κλείνει το πινάκιο και κανένας μαθητής – τρια δεν θα γίνεται δεκτός/ή. Τα δικαιολογητικά συμμετοχής παραλαμβάνονται από τον αρμόδιο έφορο του αγωνίσματος και θα παραδίδονται στους μαθητές-τριες μετά το τέλος κάθε αγωνίσματος.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις σε ατομικά αθλήματα υποβάλλονται και εκδικάζονται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς του κάθε αθλήματος. Σε περίπτωση που δεν έχει ορισθεί Ελλανόδικη Επιτροπή, ενστάσεις  που απευθύνονται στην επιτροπή αυτή εκδικάζονται από την διοργανώτρια Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Ενστάσεις που αφορούν αντικανονική συμμετοχή υποβάλλονται πριν από την έναρξη των αγώνων εγγράφως και εκδικάζονται από την διοργανώτρια Ο.Ε.Σ.Α.Δ. πριν την έναρξη των αγώνων.  Έφεση κατά απόφασης Ο.Ε.Σ.Α.Δ. μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση εκδίκασης ένστασης αντικανονικής συμμετοχής και υποβάλλεται στην Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ. το αργότερο σε τρεις (3 ημέρες) από την ανακοίνωση της απόφασης της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Στην περίπτωση που η τελευταία ημέρα υποβολής της έφεσης δεν είναι εργάσιμη, η προθεσμία υποβολής παρατείνεται για την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.  Κάθε έγγραφη Ένσταση ή Έφεση συνοδεύεται από παράβολο είκοσι ευρώ (20 €) (έντυπο χωρίς να συμπληρωθούν τα στοιχεία), αλλιώς δεν γίνεται δεκτή για εξέταση. Το παράβολο (έντυπο) που κατατίθεται με κάθε ένσταση ή έφεση παραμένει χωρίς να συμπληρωθούν τα στοιχεία μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης. Εφόσον η ένσταση γίνει δεκτή το παράβολο επιστρέφεται χωρίς να συμπληρωθούν τα στοιχεία στον καταθέτη. Ομοίως επιστρέφεται εφόσον γίνει στην συνέχεια δεκτή η τυχόν υποβληθείσα έφεση. Στην περίπτωση που η ένσταση απορριφθεί και στην συνέχεια απορριφθεί και πιθανή έφεση,  τα δύο παράβολα (ένστασης και έφεσης) συμπληρώνονται και επιστρέφονται στον καταθέτη φωτοτυπίες ολόκληρων των παραβόλων συμπληρωμένων με όλα τα στοιχεία και τα αποκόμματα αυτών.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Σχετικά με τη διαφήμιση, τις μετεγγραφές μαθητών, τις ποινές και την αντικανονική συμμετοχή  ισχύει η 190677/Δ5/10-11-2016(Φ.Ε.Κ.3754/τ.Β΄/21-11-2016) Υπουργική Απόφαση.  Οι μαθητές-τριες, αθλητές-τριες είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τη διενέργεια ελέγχου ντόπινγκ όποτε τους ζητηθεί αρμοδίως κατά τους αγώνες.

 

Στους αγώνες ισχύουν οι επίσημοι κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου 2018 – 2019 και οι ειδικές διατάξεις της προκήρυξης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., που σε κάθε περίπτωση αντίθεσης με τους κανονισμούς αθλημάτων και πρωταθλημάτων υπερτερούν έναντι κάθε άλλης διάταξης.  Τα βάρη των οργάνων, τα ύψη και οι αποστάσεις των εμποδίων, καθώς και τα διαδοχικά ύψη τοποθέτησης του πήχη στα άλματα του ύψους και του επί κοντώ αναφέρονται στο Παράρτημα – Κλασικού Αθλητισμού 10, το οποίο επισυνάπτεται.  Το ωρολόγιο πρόγραμμα των αγώνων θα ολοκληρωθεί σε μία ημέρα την Πέμπτη 15 Μαρτίου το πρωί.  Σε όλα τα αγωνίσματα θα ισχύσει χρονομέτρηση χειρός.  Η διεξαγωγή των δρομικών αγωνισμάτων γίνεται σε τελικές σειρές και η κατάταξη σύμφωνα με την επίδοση.    Στα αγωνίσματα ρίψεων και αλμάτων θα διεξάγεται απευθείας τελικός.  Στα  αγωνίσματα  των  ρίψεων  και  των  αλμάτων  (εκτός  από  το  ύψος  και  το  επί  κοντώ)  όλοι  οι  μαθητές – τριες  μετέχουν  με  τρεις  προσπάθειες  και οι  8  πρώτοι  συνεχίζουν  με  άλλες  τρεις  (3).        Οι αγωνιζόμενοι-ες : α) των ΔΡΟΜΙΚΩΝ 20 λεπτά πριν την έναρξη του αγωνίσματος τους,  β) των ΡΙΠΤΙΚΩΝ και του ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγωνίσματος τους, γ) των ΑΛΜΑΤΩΝ 25 λεπτά πριν την έναρξη του αγωνίσματος τους θα συγκεντρώνονται στο χώρο προθέρμανσης από τον βοηθό Εφόρου, θα παραδίδουν τις μαθητικές τους ταυτότητες και θα οδηγούνται συνοδεία του βοηθού Εφόρου στον χώρο διεξαγωγής του αγωνίσματός τους. Μετά το τέλος του αγωνίσματος θα παραλαμβάνουν τις ταυτότητές τους και θα οδηγούνται συνοδεία του βοηθού Εφόρου εκτός του αγωνιστικού χώρου.  Στα ατομικά αγωνίσματα δεν υπάρχει ομαδική βαθμολογία. Ανακηρύσσεται ένας (1) πρώτος ένας (1) δεύτερος και ένας (1) τρίτος νικητής – νικήτρια.  Κάθε ισοπαλία λύνεται όπως προβλέπουν οι κανονισμοί.  Οι Λίστες Συμμετοχών ανά αγώνισμα και τα αποτελέσματα των αγώνων θα αναρτώνται σε εμφανές σημείο στην Αίθουσα Κλήσης.   Σε κανένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο δεν θα επιτρέπεται η παρουσία εντός του χώρου διεξαγωγής των αγωνισμάτων. Όλα τα μέλη των Αγωνοδικών Επιτροπών (κριτές και γραμματεία), εφόσον έχουν την Δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αγώνων έχουν το δικαίωμα να κάνουν  έλεγχο χρήσης απαγορευμένων ουσιών ύστερα από έγκριση της Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί στο τέλος της προκήρυξης. Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η διαφήμιση οποιουδήποτε προϊόντος ή αναγραφή ονόματος αθλητικού συλλόγου  στις εμφανίσεις των αθλητών-τριών (φανέλα και φόρμα). Ό,τι δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Αλυτάρχη των αγώνων.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κατά την διάρκεια των αγώνων θα παρίσταται Ιατρός που έχει οριστεί από την Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πειραιά.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 09:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚ «Αγ. Κοσμάς»,  θα πραγματοποιηθεί τεχνική σύσκεψη, στην οποία θα διευκρινιστούν όσα δεν προβλέπονται από την παρούσα και τις παραπάνω σχετικές εγκυκλίους και θα δοθούν οδηγίες και πληροφορίες που έχουν σχέση με τη διεξαγωγή των αγώνων.   Οι συνοδοί εκτός των άλλων θα παραδώσουν στη διοργανώτρια Ο.Ε.Σ.Α.Δ.: – τις καταστάσεις συμμετοχής (υπόδειγμα 2) – πρωτότυπο – τις σχολικές αθλητικές ταυτότητες – πρωτότυπο –           τις φωτοτυπίες των αστυνομικών ταυτοτήτων ή διαβατηρίων   Στην  τεχνική σύσκεψη θα παρευρεθούν εκπρόσωποι της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πειραιά, η Τεχνική Επιτροπή των αγώνων και οι συνοδοί των ομάδων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Πρόγραμμα αγώνων Στίβου ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. Α΄ Φάσης ΕΑΝΚ ΑΓ. ΚΟΣΜΑΣ Ημερομηνία: ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΩΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΑΛΜΑΤΑ ΡΙΨΕΙΣ
09:30 100μ. Εμπόδια Μαθητριών
Μήκος Μαθητριών Επί Κοντώ Μαθητριών
Σφυροβολία Μαθητών 09:40 110μ. Εμπόδια Μαθητών   10:15 400μ. Εμπόδια Μαθητριών   10:25 400μ. Εμπόδια Μαθητών   10:30   Σφυροβολία Μαθητριών Σφαιροβολία Μαθητριών 10:35 400μ. Μαθητριών   10:45 400μ. Μαθητών Ύψος Μαθητριών Τριπλούν Μαθητών
11:00 2000μ. Φ. Ε. Μαθητριών   11:15 2000μ. Φ. Ε. Μαθητών  Ακοντισμός Μαθητριών 11:25   Σφαιροβολία Μαθητών  11:30 800μ. Μαθητριών   11:40 800μ. Μαθητών Ύψος Μαθητών  11:50 1500μ. Μαθητριών Επί Κοντώ Μαθητών Τριπλούν Μαθητριών
12:00 1500μ. Μαθητών  Ακοντισμός Μαθητών 12:15 3000μ. Μαθητριών   12:30 3000μ. Μαθητών   12:45 200μ. Μαθητριών Μήκος Μαθητών Δισκοβολία Μαθητών 13:00 200μ. Μαθητών   13:15 100μ. Μαθητριών   13:25 100μ. Μαθητών  Δισκοβολία Μαθητριών

Η  Ο.Ε.Σ.Α.Δ.  διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί το αγωνιστικό πρόγραμμα όταν οι συνθήκες το  επιβάλλουν, μετά από σχετική ενημέρωση.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: Α) Αγωνόδικος επιτροπή :  08:00 Β) Συνοδοί:  08:45

Ο Διευθυντής της Δ/νσης Δ.Ε. Πειραιά και Πρόεδρος της Ο.Ε.Σ.Α.Δ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ -ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

-Βάρος Οργάνων Ρίψεων -Ύψη και αποστάσεις εμποδίων -Επιμέρους αγωνίσματα συνθέτων αγωνισμάτων -Πίνακες διαδοχικών τοποθετήσεων του πήχη στο άλμα σε ύψος και το άλμα επί κοντώ

ΒΑΡΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΡΙΨΕΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Σφαίρα Δίσκος Ακόντιο Σφύρα
Αγόρια Λυκείων 5.000γρ. 1.500γρ. 700γρ. 5.000γρ.
Κορίτσια Λυκείων 3.000γρ. 1.000γρ. 500γρ. 3.000γρ.

ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙ Α
Αγώνισμ α
Αριθμός Εμποδίω ν
Ύψος Εμποδίο υ
Απόστασ η Αφετ.-1ο
Ενδιάμεσ η Απόσταση
Απόστασ η Τελ. Τερμ.
Αγόρια Λυκείου
110μ. 10 0,91μ. 13,72μ. 9,14μ. 14,02μ.
400μ. 10 0,84μ. 45,00μ. 35,00μ. 40,00μ.
Κορίτσια Λυκείου
100μ. 10 0,76μ. 13,00μ. 8,50μ. 10,50μ.
400μ. 10 0,76μ. 45,00μ. 35,00μ. 40,00μ.

ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΥΨΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΗΧΗ ΣΤΟ ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ

Αγόρια Λυκείου Κορίτσια Λυκείου
Ταρτάν Ταρτάν
1,62μ. 1,31μ.
1,67μ. 1,36μ.
1,72μ. 1,41μ.
1,77μ. 1,46μ.
1,80μ. 1,49μ.
1,83μ. 1,52μ.
1,86μ. 1,55μ.
1,89μ. 1,58μ.
1,92μ. 1,61μ.
1,95μ. 1,64μ.
1,98μ. 1,67μ.
2,00μ. 1,70μ.
2,02μ. 1,72μ.
Στη συνέχεια ο πήχης ανεβαίνει ανά 2 εκατοστά

ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΥΨΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΗΧΗ ΣΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Αγόρια Λυκείου
Κορίτσια Λυκείου Ταρτάν Ταρτάν 2,90μ.  3,00μ. 2,00μ. 3,10μ. 2,10μ. 3,20μ. 2,20μ. 3,30μ. 2,30μ. 3,40μ. 2,40μ. 3,50μ. 2,50μ. 3,60μ. 2,60μ. 3,70μ. 2,70μ. 3,80μ. 2,80μ. 3,90μ. 2,90μ. 4,00μ. 3,00μ. 4,10μ. 3,10μ. 4,20μ. 3,20μ. 4,30μ. 3,30μ. 4,40μ. 3,35μ. 4,50μ. 3,40μ. 4,55μ. 3,45μ. 4,60μ. 3,50μ. 4,65μ. 3,55μ. 4,70μ. 3,60μ. 4,75μ. 3,65μ. 4,80μ. 3,70μ. Στη συνέχεια ο πήχης ανεβαίνει ανά 5 εκατοστά

ΠΙΝΑΚΑΣ 5 Πίνακας Αγωνισμάτων Κλασσικού Αθλητισμού Λυκείου και όρια για συμμετοχή στην Α΄ Φάση      Αγωνίσματα Αγόρια Κορίτσια   Ταρτάν Χώμα Ταρτάν Χώμα 100 μ. 12΄΄ 20 12΄΄ 30 13΄΄ 80 13΄΄ 90 200 μ. 24΄΄ 80 25΄΄ 00 29΄΄ 50 29΄΄ 70 400 μ. 55΄΄ 60 56΄΄ 00 1΄ 06΄΄ 60 1΄ 07΄΄ 00 800 μ. 2΄ 13΄΄ 00 2΄ 15΄΄ 00 2΄ 40΄΄ 00 2΄ 42΄΄ 00 1.500 μ. 4΄ 35΄΄ 00 4΄ 40΄΄ 00 6΄ 05΄΄ 00 6΄ 10΄΄ 00 3.000 μ. 9΄ 50΄΄ 00 10΄ 00΄΄ 00 13΄ 30΄΄ 00 13΄ 40΄΄ 00 100 μ. εμπόδια     19΄΄ 00 19΄΄ 20 110 μ. εμπόδια 18΄΄ 30 18΄΄ 50     400 μ. εμπόδια 1΄ 04΄΄ 60 1΄ 05΄΄ 60 1΄ 14΄΄ 60 1΄ 15΄΄ 00 2.000 μ. φυσ. εμπ. 7΄ 50΄΄ 00 8΄ 00΄΄ 00 9’ 14’’ 00  9’ 20’’ 00  5.000 μ. βάδην     32΄ 30΄΄ 00 32΄ 45΄΄ 00 10.000 μ. βάδην 61΄ 00΄΄ 00 61΄ 30΄΄ 00     Μήκος 6,00 μ. 5,90 μ. 4,80 μ. 4,70 μ. Τριπλούν 12,00 μ. 11,80 μ. 10,00 μ. 9,80 μ. Ύψος 1,70 μ. 1,65 μ. 1,45 μ. 1,40 μ. Επί κοντώ 3,10 μ. 3,00 μ. 2,40 μ. 2,30 μ. Σφαίρα 11,00 μ. 11,00 μ. 8,60 μ. 8,60 μ. Δίσκος 30,00 μ. 30,00 μ. 28,00 μ. 28,00 μ. Ακόντιο 33,00 μ. 32,00 μ. 28,00 μ. 28,00 μ. Σφύρα 35,00 μ. 35,00 μ. 26,00 μ. 26,00 μ. Έπταθλο     3.200 β.     3.200 β. Δέκαθλο 4.800 β. 4.800 β.

ΠΙΝΑΚΑΣ 5Β Πίνακας Αγωνισμάτων Κλασσικού Αθλητισμού Λυκείου και όρια για συμμετοχή στην Β΄ Φάση                 Αγόρια Κορίτσια Αγωνίσματα  Ταρτάν   Ταρτάν     Χρονομ.   Χρονομ.     Χειρός   Χειρός  100 μ.   11΄΄ 70   13΄΄ 00  200 μ.   24΄΄ 30   27΄΄ 00  400 μ.  53΄΄ 00   1΄ 03΄΄ 00  800 μ.   2΄ 05΄΄ 00   2΄ 30΄΄ 00  1.500 μ.   4΄ 24΄΄ 00   5΄ 12΄΄ 00  3.000 μ.   9΄ 50΄΄ 00   12΄ 00΄΄ 00  100 μ. εμποδ.      16΄΄ 40  110 μ. εμποδ.  16΄΄ 30      400 μ. εμποδ.  1΄ 00΄΄ 50   1΄ 11΄΄ 40  2.000 μ. φυσ. εμπ.  7΄ 20΄΄ 00   8’ 50’ 00    5.000 μ. βάδην      30΄ 00΄΄ 00  10.000 μ. βάδην  55΄ 00΄΄ 00      Μήκος  6,10 μ.    5,00 μ.   Τριπλούν  12,80 μ.    10,80 μ.   Ύψος  1,83 μ.    1,55 μ.   Επι κοντώ  3,80 μ.    2,90 μ.   Σφαίρα  14,00 μ.    10,60 μ.   Δίσκος  40,00 μ.    32,00 μ.   Ακόντιο  49,00 μ.    33,00 μ.   Σφύρα  50,00 μ.    40,00 μ.   Έπταθλο      3.400 β.  Δέκαθλο  4.900 β.
ΠΙΝΑΚΑΣ 5Α «ΟΜΙΛΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΣΤΗ Β΄ ΦΑΣΗ»
1ος ΟΜΙΛΟΣ
2ος ΟΜΙΛΟΣ
3ος ΟΜΙΛΟΣ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
5ος ΟΜΙΛΟΣ
6ος  ΟΜΙΛΟΣ
7ος  ΟΜΙΛΟΣ
Α΄ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΧΑΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Β΄ ΑΘΗΝΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΡΤΑΣ Β΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΧΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΒΡΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΕΥΒΟΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *