Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Αυγούστου 2022

Λευτέρης Π. Κατωπόδης: Μια απάντηση στην επιστολή του κ. Φώτη Γαζή

“Αγαπητέ κ. Γαζή,

Εχω την τύχη να είμαι ένας απ’ αυτούς , προς τους οποίους απευθύνεσθε, δηλαδή ένας ΜΕΓΑΝΗΣΙΩΤΗΣ.

Υποθέτω ότι είστε Βαυκερίτης.  Κατ΄αρχάς να σας δηλώσω ότι οι κάτοικοι του Μεγανησιού  δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την Βαυκερή και τους κατοίκους της.

Η υδροδότηση του νησιού μας, γίνεται χρόνια τώρα, χωρίς κανένα πρόβλημα, με εξαίρεση τις συνήθεις δυσκολίες, που παρουσιάζονται σε παρόμοιες συνεργασίες.

Ομως διαπιστώνω   στο ανεξήγητο και περίεργο άρθρο σας, ότι έχετε περιβληθεί αφ΄ενός μεν τον μανδύα του δημόσιου κατήγορου και απαγγέλετε κατηγορίες συλλήβδην προς όλους τους δημάρχους και τα Δ.Σ του  Δήμου μας, μάλιστα δε προσωποποιώντας και τις κατηγορίες σας  και αφ΄ ετέρου ότι ομιλείτε με την ιδιότητα του υπερασπιστή συνηγόρου του Δήμου Λευκάδος.

Και βέβαια παρουσιάζεστε και ως αυτόκλητος προστάτης όλων των Μεγανησιωτών. Σας ευχαριστούμε γι΄αυτό…

Αλλά από ποιους  προσπαθείτε να μας προστατέψετε; Από τα εκάστοτε αιρετά και δημοκρατικά εκλεγμένα δημοτικά μας συμβούλιά; Και από που αντλήσατε αυτό το δικαίωμα;

Το αν η άποψη ενός Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου μας, η οποία μάλιστα διατυπώνεται δημόσια, οδηγεί ή όχι στο μέλλον το Μεγανήσι, αυτό αφορά και ενδιαφέρει μόνο του Μεγανησιώτες και τους ψηφοφόρους αυτού του Προέδρου και κανένα άλλον, μη Μεγανησιώτη μάλιστα.

Και αν κατάλαβα καλά ,  υποδυόμενος και τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου μας,  ασκείτε κριτική προς πάσαν κατεύθυνση, προς τους Δημάρχους μας, προς του δημοτικούς μας συμβούλους, μάλιστα δε τους συμβουλεύετε κιόλας!!!!!

Και μας συμβουλεύετε και εμάς τους δημότες να ζητήσουμε εξηγήσεις από τους δημάρχους μας και τα Δημοτικά συμβούλιά μας!!!!

Και με ποιο δικαίωμα  υπεισέρχεσθε στα εσωτερικά του Δήμου μας, στον τρόπο λειτουργίας του, στις αποφάσεις του και  τις ενέργειές του; Εκτελείτε εντολές κάποιων;

Θα πρέπει να γνωρίζετε και να το διατυμπανίζετε κιόλας κ. Γαζή, ότι όλα τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου μας και τα προηγούμενα  και το τωρινό, έχουν εκλεγεί με απόλυτες δημοκρατικές διαδικασίες, από τους δημότες  του νησιού μας.

Ολοι οι Δήμαρχοι πάσχιζαν και πασχίζουν, ανάλογα με τις δυνατότητές τους ο καθένας , να επιλύσουν τα κάθε φορά προβλήματα του Δήμου μας, με την συμπαράσταση όλων των δημοτών.

Ολοι οι εκάστοτε δημοτικοί μας σύμβουλοι, αποφασίζουν και ψηφίζουν ελεύθερα, ακηδεμόνευτα, ακομμάτιστα  και με ελεύθερη σκέψη και γνώμη, πάντα για το συμφέρον του Δήμου μας.

Δεν έχουν συνεπώς καμία ανάγκη συμβουλών και παραινέσεων. Μακάρι και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας να λειτουργεί και να αποφασίζει όπως και το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγανησίου.

Σας δηλώνω ότι όλοι οι Μεγανησιώτες, σαν μια γροθιά, εργαζόμαστε   με την σύμπραξη και την συνεργασία των εκάστοτε δημοτικών συμβουλίων και Δημάρχων μας, μονιασμένοι  και αγαπημένοι  για την επίλυση των αναφυομένων κάθε φορά προβλημάτων .

Αυτό πράττουμε μέχρι σήμερα και αυτό θα πράττουμε και στο μέλλον, όσον και αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Αυτό και μόνο αυτό είναι και  η βασική αιτία της αναπτυξιακής δυναμικής του νησιού μας . 

Μου κάνει δε εντύπωση  η απόφασή σας να ασχολείστε τόσο έντονα με τα εσωτερικά του Δήμου μας και το ότι ήσασταν τόσο πολύ ενημερωμένος  για τα εσωτερικά του Δήμου μας.

Με μεγάλη επιείκεια λοιπόν κ. Γαζή, χαρακτηρίζω το άρθρο σας από ατυχές έως υβριστικό, για το Μεγανήσι και το λαό του.

Και επειδή γνωρίζω ότι οι Βαυκερίτες είναι  άνθρωποι συνετοί,  νομοταγείς, άνθρωποι του μόχθου, φιλόξενοι και αλτρουϊστές, θα σας αναγνωρίσω μόνο ένα ελαφρυντικό για το ατόπημά σας:

Το ότι όταν γράφατε το άρθρο σας αυτό, από κάτω ή δίπλα σας ίσως να υπήρχαν κάποιοι  υποβολείς, οι οποίοι δεν θα γνώριζαν και καλή ανάγνωση και για το λόγο αυτό σας  κατηύθυναν  λάθος.  Και αυτό είναι το χειρότερο.

Λευτέρης Π. Κατωπόδης”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *