Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Δεκεμβρίου 2021

Τα λευκαδίτικα ακίνητα πάνε ….Κάννες, μαζί με τα ελληνικά!

Τις επενδυτικές ευκαιρίες που κρύβει η Ελλάδα στον τομέα των ακινήτων θα παρουσιάσει η Enterprise Greece, με οργανωμένο περίπτερο στη φετινή ΜIPIM, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις real estate που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις Κάννες της Γαλλίας.

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1990 έως και σήμερα, αποτελεί σημείο συνάντησης επενδυτών σε όλο το εύρος της αγοράς κατοικίας. Κάθε άνοιξη στις Κάννες συγκεντρώνονται εκπρόσωποι μεγάλων θεσμικών επενδυτών, τα μεγαλύτερα γραφεία συμβούλων ακίνητης περιουσίας, τραπεζίτες και διαχειριστές μεγάλων funds.

Η προβολή της χώρας μας θα εστιαστεί φέτος σε τρεις άξονες: Πρώτον στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Δεύτερον, στο πρόγραμμα της «χρυσής βίζα» που παρέχει άδεια διαμονής σε όσους αγοράσουν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Τρίτον στα ευνοϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις ΑΕΕΑΠ και τις μεγάλες εταιρείες ακινήτων.

Υπό αυτό το πλαίσιο, στην ελληνική συμμετοχή θα συμμετάσχουν δημόσιοι οργανισμοί, όπως η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) αλλά και η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από τον ιδιωτικό τομέα το «παρών» θα δώσουν η ιδιοκτήτρια των μεγαλύτερων ελληνικών mall αλλά και επικεφαλής της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το Ελληνικό, Lamda Development αλλά και η μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ, Εθνική Πανγαία. Την ελληνική αποστολή συμπληρώνει η Crystal Waters, εταιρεία της Euroterra Capital η οποία αναπτύσσει συγκρότημα τουριστικών κατοικιών στην Λευκάδα.

Στο πλαίσιο διοργάνωσης της εθνικής συμμετοχής στην έκθεση MIPIM, η Enterprise Greece, σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εκθέτες, έχει δρομολογήσει ενέργειες προβολής και προώθησης του εθνικού περιπτέρου, μια από τις οποίες είναι η διοργάνωση εκδήλωσης δικτύωσης την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 17.00 στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου

Πηγή

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας με την συμμετοχή του δημάρχου Λευκάδας για τον ΧΥΤΑ στην Πάλαιρο

Αντιδράσεις , προβληματισμός και προτάσεις για κλείσιμο του ΧΥΤΑ Παλαίρου  για την εναπόθεση απορριμμάτων  από  Λευκάδα και Μεγανήσι! Σύμφωνα με […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *