Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Νοεμβρίου 2021

Νέα απόφαση του ΥΝΕΜΤΕΔΕΠΝΙ, τινάζει στον αέρα το σχέδιο για κατεδάφιση του παλιού ελαιοτριβείου στο Σπαρτοχώρι

Αντίο πλατεία Σπαρτοχωρίου!

Κατόπιν  κοινοποίησης της απόφασης του Συμβουλίου της ΥΠΠΟΑ/ΕΦΑ  στην Κέρκυρα…(στα χέρια μας το σχετικό έγγραφο)

Μουσείο ανάδειξης της τοπικής ιστορίας το παλιό κτίριο. Οποιαδήποτε ενέργεια για κατεδάφιση σημαίνει αυτόματη αποδοχή της Απόφασης

ΘΕΜΑ:Επανεξέταση της με αρ. πρωτ. ΥΝΜΤΕΗΒΙΔΜ/922/4-5-2014 Απόφαση που αφορά στην κατεδάφιση ισογείων κτισμάτων στον οικισμό Σπαρτοχωρίου του Δήμου Μεγανησίου

ΑΠΟΦΑΣΗ:

Εγκρίνεται η διατήρηση των αρχικών τοίχων του βόρειου τμήματος του κτηρίου Α, το οποίο θεωρείται ως το παλαιότερο σωζόμενο τμήμα του συγκροτήματος και προστατεύεται από τον Αρχαιολογικό Νόμο, να στεγαστεί και να χρησιμοποιηθεί για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.

Επίσης, η διαμόρφωση των υπολοίπων χώρων θα γίνει σύμφωνα με την αριθμ. ΥΝΜΤΕΗΒΙΔΜ/922/14-5-2015 Απόφαση και γι’ αυτό να υποβληθεί τροποποιημένο μελέτη, εις τριπλούν, προς έγκριση από την Υπηρεσία μας.

Η παρούσα Απόφαση θα τεθεί σε ισχύ εφόσον συνοδεύεται από θεωρημένη σειρά σχεδίων της μελέτης. Δεν επιτρέπονται συσκευές κλιματισμού στις όψεις του κτηρίου, ούτε ηλιακός θερμοσίφωνας που προβάλει πάνω από τη στέγη.

Ο ιδιοκτήτης και ο επιβλέπων μηχανικός να γνωστοποιήσουν στην Υπηρεσία μας την έναρξη των εργασιών. Η εφαρμογή των σχεδίων θα ελέγχεται από την ΥΝΕΜΤΕΔΕΠΝΙ.

Το έγγραφο αυτό δεν αποτελεί άδεια δόμησης ή αναγνώριση τίτλου ιδιοκτησίας, ούτε αντικαθιστά άλλο έγγραφο που τυχόν απαιτείται από άλλη αρμόδια Αρχή ή Υπηρεσία.

Η έναρξη των εργασιών σημαίνει πλήρη αποδοχή όλων των όρων που προαναφέρονται η δε τυχόν παράβαση της απόφασης και των σχεδίων θα επιφέρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο.

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συνέδριο για το Μεγανήσι, εκτός Μεγανησίου, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών “Ο Μέντης”

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ» αποφάσισε οι εργασίες του Συνεδρίου του να πραγματοποιηθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Νοεμβρίου […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *