Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Μαρτίου 2021

H πρόσκληση του δημάρχου Μεγανησίου, έφερε τις πρώτες αντιδράσεις

Δεν κληθήκαμε διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μεγανησίου

Και δεν είναι ο μόνος. Ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας της συμπολίτευσης   δεν έγιναν αποδέκτες του προσκλητηρίου. Ούτε η αντιπολίτευση είναι ικανοποιημένη από το εύρος των φορέων που ζητήθηκε να συμμετάσχουν και τον τόπο διεξαγωγής της. Ούτε φυσικά κι εμείς αφού η συζήτηση θα έπρεπε να είναι ανοιχτή ώστε να μας δίνονταν η δυνατότητα να  την καταγράψουμε. Η ανακοίνωση του συλλόγου  Ενοικ. Δωματίων Μεγανησίου έχει ως εξής:

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

 Ο σύλλογος επιχειρηματιών ενοικιαζόμενών δωματίων είναι ένας από του παλαιότερους συλλόγους στο νησί με συμμετοχή κάθε χρόνο στην προβολή του Νησιού μας σχεδόν σε όλες τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις άλλοτε με ιδία συμμετοχή και κυρίως μέσα από την ομοσπονδία μας. Συμβάλουμε κατά μεγάλο ποσοστό στο ΑΕΠ του νησιού και αποτελούμε έναν από τους σημαντικότερους τομείς. Τηρώντας χαμηλό προφίλ και χωρίς φαμφάρες και μικροπολιτικά συμφέροντα συμμετέχουμε, ζούμε, επιχειρούμε παρέχοντας την πρώτη και σημαντικότερη παροχή στον τομέα του τουρισμού την φιλοξενία και διαμονή. Επι σειρά ετών οι Δημοτικές αρχές μας αγνοούν.

 Διαβάζουμε στα σαιτ του Μεγανησιού για το θέμα του νερού και τις προσκλήσεις για συζήτηση – διαβούλευση από τις δημοτικές παρατάξεις όπου προσκαλούν  τους φορείς του νησιού στο Δημαρχείο  για συνάντηση. Για μια ακόμη φορά εμείς δεν είμαστε στους αποδέκτες των προσκλήσεων. Προφανώς τους χαλάμε την σούπα…

Τα ΔΣ των τελευταίων ετών απαρτίζονται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τα ίδια πρόσωπα  11-20 χρόνια όπου αδυνατούν να δώσουν λύσεις και κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί τα αφήνουν να γιγαντώσουν και ερχόμαστε σαν κοινωνία αντιμέτωποι με αυτά την ύστατη στιγμή. Έτσι και με την υδροδότηση του Νησιού.

Κάθε προσπάθεια σύγκρισης με το παρελθόν κατά την γνώμη μας είναι ανούσια. Οι ανάγκες του νησιού σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Το 2018 οι ανάγκες θα είναι διπλάσιες από αυτές του 2014 και πολλαπλάσιες από αυτές του 2010-12  και βλέποντας λίγο προς το μέλλον απογοητευόμαστε από την σημερινή κατάσταση. Ο σχεδιασμός του φέτος κύριοι σύμβουλοι θα πρέπει να αφορά τουλάχιστο το 2025 και όχι το δώσε ημίν σήμερον. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τώρα θα αποτελέσουν δείκτη για την ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας και της κοινωνίας. Επιτέλους σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στο νησί.

                                                              Ο πρόεδρος

                                       Κατωπόδης Δημήτριος του Φωτίου

                                                             Ο Γραμματέας

                                       Μάντζαρης Δημήτριος του Αναστάσιου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *