Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Απρίλιος 2021

Εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφίας με θέμα την φύση και τοπία στην Λευκάδα

Στην αίθουσα Θεόδωρος Στάμος

Φωτογραφίες εμπνευσμένες από την πανέμορφη φύση της Λευκάδας , εκθέτει σε δημόσια θέα ο νεαρός ταλαντούχος φωτογράφος Χρήστος Σταύρακας  στην αίθουσα Θεόδωρος Στάμος στην πλατεία Μαρκά.

Η έκθεση που θα διαρκέσει από τις 23 Φεβρουαρίου (19:00)  έως τις 5 Μαρτίου 2018  και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο νεαρός ανερχόμενος φωτογράφος βρίσκεται σε αναζήτηση εκθεσιακού  χώρου και  σχεδιάζει  άμεσα  την έκθεση των έργων του για το κοινό της Αθήνας

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο:

Ο Χρήστος Σταυράκας είναι φωτογράφος που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα από τα ωραιότερα νησιά του Ιονίου, το νησί της Λευκάδας.

Δεδομένου ότι ζούσε στην εξοχή με την οικογένειά του, περνούσε πολύ χρόνο στη φύση παίζοντας και διερευνώντας τη στο έπακρο, γι ‘αυτό και την  “ερωτεύτηκε”. Πάντα ένιωθε ότι η φύση ήταν ένα μέρος της ζωής του και στην πραγματικότητα ένα σημείο αναφοράς για την μετέπειτα πορεία του

Θυμάται ότι ήταν ακόμα πολύ νέος όταν άρχισε να συλλάβει με την κάμερά του διαφορετικά τοπία, όπως ήταν για παράδειγμα ένα ζεστό ηλιοβασίλεμα γεμάτο εκπληκτικά χρώματα.

Όταν τελείωσε τη μουσική σχολή, αποφάσισε να επικεντρωθεί σε αυτό που ήταν πάντα κάτω από το ραντάρ του, τις τέχνες. Ως εκ τούτου, εισήχθη στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), στο Τμήμα “Γραφιστικής & Ψηφιακών Μέσων” που αποφοίτησε το 2016 με πτυχίο Bachelor in Arts. Παράλληλα, παρακολούθησε αρκετά σεμινάρια φωτογραφίας, τη μεγαλύτερη αγάπη του, την οποία δεν σταμάτησε να μαθαίνει και να εξελίσσει πάνω σ΄αυτήν  μέρα με την ημέρα τις δεξιότητές του.

Η φωτογραφία είναι η ζωή του και το αληθινό του πάθος. Πιστεύει ότι μόνο μία φωτογραφία μπορεί να μας πει μια ολόκληρη ιστορία. Αυτή είναι μια επιτυχημένη φωτογραφία για τον Χρήστο. Μία από τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του στον τομέα αυτό είναι η άγρια ​​φύση, η οποία απαιτεί πολλή υπομονή και λεπτομερή εργασία κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες .

Ο σκοπός του είναι να συνδεθεί συναισθηματικά με τα άγρια ​​ζώα. Το σημαντικότερο γι ‘αυτόν είναι να προσπαθήσει να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους μέσα από τη δουλειά του, ώστε να μπορούν να σεβαστούν τη φύση, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τη διατήρηση και προστασία της άγριας πανίδας,  οπουδήποτε στον κόσμο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Eυχαριστήριο της κ. Διευθύντριας της Π Δ του ΕΟΠΥΥ προς τον Αντ/ρχη Λευκάδας κ. Θοδωρή Χαλικιά

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Νομού Λευκάδας εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στην Π.Ε. Λευκάδας και συγκεκριμένα στον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *