Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουνίου 2022

Σε πιλοτικό πρόγραμμα τηλεμετρίας οικιακών ηλεκτρικών καταναλώσεων η Λευκάδα

Θα τοποθετηθούν άμεσα 20.000 νέοι  μετρητές από την ΔΕΔΔΗΕ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΚΠ 011) εντάχθηκε η πράξη « Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της ζήτησης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών και μικρών καταναλωτών και εφαρμογής έξυπνων δικτύων»  από το Υπουργείο Ανάπτυξης Μεταφορών και Δικτύων

Το έργο αφορά στην ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού, καθώς και την εκτέλεση όλων των απαραίτητων δοκιμών και ρυθμίσεων. Ειδικότερα:
1)Σχεδιασμός, μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία κέντρου τηλεμέτρησης (κύριου και εφεδρικού) μετρητικών δεδομένων και διαχείρισης φορτίου πελατών χαμηλής τάσης του δικτύου διανομής δυναμικότητας 300.000 μετρητικών σημείων.
2)Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 170.000 ηλεκτρονικών μετρητών με επικοινωνιακά μέσα (PLC και GSM/GPRS/3G), σε οικιακούς και μικρούς καταναλωτές, καθώς και μικρούς παραγωγούς του δικτύου διανομής χαμηλής τάσης, με ταυτόχρονη αποξήλωση των υφισταμένων μετρητικών διατάξεων. Οι ηλεκτρονικοί μετρητές θα είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλο τηλεχειριζόμενο – κλιμακούμενο διακόπτη φορτίου παροχής του κάθε πελάτη (οικιακής χρήσης), ώστε να είναι δυνατή η διαχείριση του φορτίου των παροχών.
3)Εκσυγχρονισμός διατάξεων τοποθέτησης μετρητικού και επικοινωνιακού εξοπλισμού, όπου απαιτηθεί για την ασφαλή λειτουργία τους.
Οι γεωγραφικές περιοχές που έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή του πιλοτικού έργου και ενδεικτικός αριθμός των μετρητών Χ.Τ. ανά νομό δίνεται στα επόμενα:
1) Νομός Ξάνθης: 60.000 μετρητές Χ.Τ.
2) Νομός Λέσβου (νήσος Λέσβος, νήσος Λήμνος και νήσος Άγιος Ευστράτιος): 80.000 μετρητές Χ.Τ.
3) Νομός Λευκάδας: 20.000 μετρητές Χ.Τ.
4) Νομός Αττικής: 7.000 μετρητές Χ.Τ.
5) Νομός Θεσσαλονίκης: 3.000 μετρητές Χ.Τ.
Το έργο θα υλοποιηθεί από το ΔΕΔΔΗΕ κατά την περίοδο 2017-2019.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Εξοπλίζεται ενάντια στους “Βαρελοφρόνους” ναυτικούς το Λιμεναρχείο Λευκάδας

Προμηθεύεται με νέο υπερευαίσθητο αλκοολόμετρο  προσφορά του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας Εγκρίθηκε  κατόπιν αιτήματος του Λιμεναρχείου Λευκάδας  στην οικονοµική υπηρεσία του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *