Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
16 Απριλίου 2024

Χωρίς αξιόλογες Αποκριάτικες εκδηλώσεις το Μεγανήσι

Ηχηρά απών  το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ταφίων

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για την ανάγκη χρηματοδότησης πολιτιστικών εκδηλώσεων τον Χειμώνα στο Μεγανήσι, εν ανάγκη εις βάρος των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται την Καλοκαιρινή περίοδο που ούτως ή άλλως το νησί σφύζει από ζωή.

Απουσία συμμετεχόντων  και ελλείψεως κεντρικού σχεδιασμού  λόγω και του έντονου δημογραφικού που αντιμετωπίζει το νησί και επιδεινώνεται ραγδαία , φέτος οι Απόκριες κύλησαν και χάθηκαν μέσα στην σκληρή πραγματικότητα  της μιζέριας και της απομόνωσης  της χειμερινής περιόδου.

Μοναδική εξαίρεση  οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις από τα λιγοστά παιδιά του σχολείου και από ιδιώτες επιχειρηματίες που κάνουν ότι μπορούν για να συντηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.  Όμως σε κάθε μία από αυτές γίνεται φανερή η διαφορά σε σύγκριση με τον τελευταίο χρόνο.

Μάλιστα οι πληροφορίες μας θέλουν άλλες τρεις οικογένειες του χρόνου ν΄αναζητούν καλύτερη ποιότητα ζωής στον όμορο δήμο της Λευκάδας ! Κι όσο δεν ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων, επιτέλους να πάρουν μέτρα για να ενισχυθεί η νησιωτικότητα  και να μετατραπεί από κόλαση σε ευκαιρία, ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης για τους λίγους που επιμένουν ν΄αντιστέκονται  “φυλάττοντας  Θερμοπύλαις”, ως τελευταία καταφυγή είναι το χιούμορ:

 

Απόκριες με ΠΑΣΟΚ

 

Απόκριες με ΣΥΡΙΖΑ:

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το παιχνίδι τελειώνει…

Ο νεοφιλελευθερισμός θα καταρρεύσει αφενός μεν από τις τεράστιες εισοδηματικές διαφορές που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του ανώτατου 10% και του […]

Η απάντηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που άφησε εκτός ακτοπλοϊκής σύνδεσης τον δήμο Μεγανησίου

Τι είπε για το  μεταφορικό ισοδύναμο σε συνέντευξή του  ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός στην Εφημερίδα Δημοκρατική […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights