Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Μάι 2021

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μεγανησίου η προγραμματική συμφωνία για το νερό

Προς συμφέρων όλων  η ψήφισή του

Προς  επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 η προγραμματική συμφωνία Λευκάδας και Μεγανησίου για το νερό. Πρόκειται για την επισφράγιση μίας προσπάθειας  που ξεκίνησε το 2012 από την προηγούμενη δημοτική αρχή ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κι αδιάλειπτη  υδροδότηση του Μεγανησίου για τα επόμενα 12 χρόνια.

Ομολογουμένως όπως κάθε συμφωνία έχει τους συμβιβασμούς της που όμως κατόπιν και των τελευταίων τροποποιήσεων και της ένταξής τους στο τελικό κείμενο, μας δίνει το δικαίωμα να προτείνουμε την ψήφισή της  από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων.

Όσο αφορά το τίμημα που θα καταβάλει ο Δήμος μας είναι μικρό και προβλέπονταν και στην αρχική συμφωνία (1981) από τους Κοινοτάρχες ήδη της Βαυκερής και του Μεγανησίου που ας μην ξεχνιόμαστε ήταν αριστερών πεποιθήσεων. Μάλιστα υπάρχουν παραστατικά που και τότε το Μεγανήσι κατέβαλε χρήματα στην Βαυκερή. Ποσά που συνέχισε να καταβάλει και μετέπειτα ως δήμος.

  Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε σε  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει τις   20  Φεβρουαρίου  2018, ημέρα  Τρίτη  και  ώρα   14:15   στο Δημοτικό Σχολείο Μεγανησίου (Κατωμέρι) σύμφωνα με το άρθρο 67 Ν.3852/10,  με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :
 
Απαντήσεις σε ερωτήματα- Ενημέρωση Δημάρχου
 
 
1. Έγκριση ή μη σχεδίου Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων Λευκάδας και Μεγανησίου που αφορά στην υδροδότηση του Δήμου Μεγανησίου. (εισηγητής:  ο κος Δήμαρχος)
 
2. Αποδοχή ή μη εκτέλεσης του έργου ΣΑΕΠ 522 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Π.Ι.Ν. έτους 2018, με τίτλο «συντήρηση – αποκατάσταση δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Μεγανησίου» με κ.ε. 2018ΕΠ52200004, προϋπολογισμού 200.000,00 ευρώ.  3. Αίτηση κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης, της Odyseas marina.                 (εισηγητής: η Τ/Υ του Δήμου)
 
4. Σχετικά με την πρακτική εξάσκηση σπουδαστή ΤΕΙ. (εισηγήτρια :  υπάλληλος του Δήμου Αργύρη Σοφία)
 
5. Αίτηση Αθανίτη Ανδρέα.           (εισηγητής:  ο κος Αντιδήμαρχος)
 
                                                                                            O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *