Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Η ανακοίνωση του πρώτου δρομολογίου ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των Ιονίων, δημιούργησε ενστάσεις από το δήμο Μεγανησίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την προσεχή Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΙΝ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Nήσων)

η οποία θα γίνει στο Αργοστόλι σε χώρο του Δήμου.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 7.30 το απόγευμα και ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης θα ενημερώσει για τρέχοντα θέματα της αυτοδιοίκησης.
Αξιοποίηση του μύθου του Οδυσσέα
Ένα από τα σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, είναι η πρόταση τουριστικής στρατηγικής στον άξονα του μύθου του Οδυσσέα, πάνω στον οποίο εργάζεται τον τελευταίο χρόνο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας, ο οποίος είναι θα είναι και προσκεκλημένος εισηγητής του θέματος. Η συζήτηση στην ΠΕΔΙΝ θα γίνει στην προοπτική να συνεργαστούν όλοι οι δήμαρχοι των Ιόνιων Νησιών για μια κοινή στρατηγική με έμβλημα την Οδύσσεια του Ομήρου, η οποία είναι ένα από τα πιο πολυμεταφρασμένα (και διαβασμένα) βιβλία μετά την Καινή Διαθήκη και την Ευκλείδειο Γεωμετρία σε όλο τον κόσμο.
Ο Βασίλης Καββαδίας, εκτιμά ότι η τουριστική στρατηγική που προτείνεται από το Δήμο Κέρκυρας, θα βρει θετική ανταπόκριση από τα υπόλοιπα Ιόνια Νησιά, όπως φάνηκε και από προηγούμενη σχετική συζήτηση που έγινε στην ΠΕΔΙΝ, τον περασμένο Ιούνιο. Στη συνεδρίαση θα παρευρεθεί επίσης ο Κώστας Τσουμάνης, Δρ. Τουριστικής Οικονομίας και Διευθυντής του ΕΟΤ στα Ιόνια Νησιά. Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων 
Η ανακοίνωση του πρώτου δρομολογίου ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των Ιονίων, δημιούργησε ενστάσεις από το δήμο Μεγανησίου για τον αποκλεισμό του από τη γραμμή. Σύμφωνα με την επιστολή του δημάρχου Παύλου Δάγλα «Το Μεγανήσι είναι ο μικρότερος νησιωτικός Δήμος του Ιονίου με αποτέλεσμα να μένει στο περιθώριο. Παρακαλώ να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να συμπεριληφθεί και το Μεγανήσι στην ακτοπλοϊκή αυτή γραμμή».
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου στη Στοκχόλμη
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου είχε προγραμματίσει να εισηγηθεί την πρόταση της ΠΕΔΙΝ προς τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών & Τουρισμού, για απόδοση του 50% του φόρου διαμονής στους Δήμους. Ωστόσο ο Παύλος Κολοκοτσάς εκείνη την ημέρα θα ταξιδεύει για τη Σουηδία όπου θα εκπροσωπήσει την ΠΕΔ ΙΝ στην PANORAMA WORLD FESTIVAL, που θα πραγματοποιηθεί στην Στοκχόλμη στις 16-18 Φεβρουαρίου 2018.
Σχετικά με τη σεισμική προστασία
Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί πως η Κεφαλονιά προετοιμάζεται για συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με το οποίο θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση για έρευνα στον τομέα των σεισμών και της σεισμικής προστασίας. Στην κατεύθυνση αυτή θα ζητηθούν σεισμογράφοι για να τοποθετηθούν στο νησί  εγκαινιάζοντας μια μόνιμη συνεργασία με το πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστεί έκθεση στο πλαίσιο της συνεργασίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) για την παρακολούθηση της σεισμικής δραστηριότητας στα κεντρικά Ιόνια, την περιοχή με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα στον ελληνικό χώρο.
Άλλα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η έγκριση της λύσης της ΕΤΙΝ Α.Ε. και η ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό νέων δράσεων του Εργαστηρίου Ψηφιακής Φωτογραφίας.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

πηγή: enimerosi.com

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights