Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Δεκεμβρίου 2019

“Βέργαιον διήγημα έδοξε βουλή και τω δήμω”

Όλα όσα έγιναν στην Κέρκυρα και στο Αρχαιολογικό Συμβούλιο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας  , έτοιμη μελέτη για το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σπαρτοχωρίου  είχαν καταθέσει οι  ανώνυμοι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου “ΥΠΟΘΩΗ” ,ώστε να εγκλωβίσουν το συμβούλιο σε αρεστή απόφαση, μάλιστα βάσει των ισχυρισμών τους το Σπαρτοχώρι διαθέτει όχι μία αλλά τέσσερις πλατείες!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι βάσει αυτής της μελέτης δεν θα έπρεπε να κατεδαφιστεί ούτε πέτρα και από το υπόλοιπο νεόκτιστο κτίριο. Ωστόσο οι ισχυρισμοί γρήγορα κατέρρευσαν και το Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του κτιρίου και της οικείας του  Δήμου Τσέλιου, όμως πιθανόν τμήμα του να κρίνεται λόγω παλαιότητος διατηρητέο. Μάλιστα αναμένοντας την επίσημη απόφαση εγγράφως , το δημοτικό συμβούλιο σύσσωμο εξέφρασε την άποψη πως θ΄αφήνει περιθώρια προσβολής της σε ανώτερη  βαθμίδα, ώστε να καταστεί δυνατή  η πλήρης κατεδάφιση του κτιρίου.

Η ζημιά ωστόσο έγινε αφού τόσο  οι αδειοδοτήσεις, όσο και οι μελέτες χρειάζονται νέα επικαιροποίηση, πράγμα που σημαίνει  επιπλέον έξοδα και χρόνος  για ένα έργο που τονίζουμε ομόφωνα δύο διαφορετικών παρατάξεων και σύνθεσης δημοτικά συμβούλια  αποφάσισαν να γίνει.

Πάντως εάν στην τελική δεν επιτραπεί η κατεδάφιση του “διατηρητέου” τμήματος   κι αν ήταν ν΄αποφασίσουμε  για την τύχη του στο μέλλον , προτείνουμε να  γίνει δημοτικό καφενειο-ουζερί-εστιατόριο  και η πλατεία να ονομαστεί   “Πλατεία Βούλησης Δημοτικού Συμβουλίου”, οποιαδήποτε άλλη ονομασία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

δείτε την σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο(4.42):

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/νήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Μεγανησίου

Η έγκριση (το έγγραφο) που υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Ιωάννης Φουρκαλίδης έχει ημερομηνία 12 Ιουνίου 2012 και αναρτήθηκε στο πρόγραμμα […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *