Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Δεκεμβρίου 2023

“Μετωπική σύγκρουση” Σπαρτοχωριτών, λόγω σκοτεινών δρόμων…(σατυρικόν ελέω Αποκριάς)

Πτώση δέντρου αποκλείει το μονοπάτι  Σπαρτοχώρι-Σπήλια

“Μετωπική σύγκρουση” μεταξύ δύο  πεζών Σπαρτοχωριτών  σημειώθηκε  χθές το βράδυ στις 7:30 μμ. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί και το γεγονός χαροποίησε ιδιαίτερα τον  Λάκη και τον Γιάννη, αφού το να συναντήσει πλέον κανείς άνθρωπο σε χωριό  στον δρόμο μετά τις 7:00 το απόγευμα  αποτελεί από μόνο του είδηση,  όπως έχει διαμορφωθεί η  δημογραφική κατάσταση του νησιού,  από τον τελευταίο Οκτώβριο που αποχώρησαν οι έσχατοι παραθεριστές του Μεγανησίου.

Τα αίτια της σύγκρουση αποδίδονται στις καιρικές συνθήκες( ψιλόβρεχε και οι εμπλεκόμενοι καλύπτονταν με αλεξιβρόχια) ,καθώς  και η αδυναμία της δημοτικής αρχής (ελέω αψήφιστου προϋπολογισμού) ν΄ αντικαταστήσει  τους καμένους  λαμπτήρες πυρακτώσεως  που αιωρούνται  άνωθεν των οδικών  αρτηριών του Σπαρτοχωρίου.

Οι καιρικές συνθήκες αποτέλεσαν την αιτία ώστε να ξεριζωθεί ένα ολόκληρο πεύκο και ν΄ αποκλείσει το μονοπάτι που οδηγεί  από το Σπαρτοχώρι στα Σπήλια, χωρίς να προκαλέσει θύματα, αφού όπως τονίσαμε προηγουμένως οι ανθρώπινες διελεύσεις είναι πλέον σπάνιες τον Χειμώνα στους δρόμους του Μεγανησίου.

Ωστόσο ας φροντίσει όποιος χριστιανός έχει ξεμείνει από ξύλα να το απομακρύνει , έστω και προς ιδίον όφελος, αφού καμιά φορά το μονοπάτι χρησιμοποιείται από τους καθηγητές  που έρχονται στο ερείπιο-σχολείο μας για να μάθουν τα παιδιά μας την προπαίδεια, ώστε μεθαύριο που θα μεγαλώσουν να μην τα περιγελούν οι Λευκαδίτες, που εσχάτως με την φόρα που έχουν πάρει όχι μόνο το νερό θα μας πάρουν , αλλά και τα  … εσωβράκιαν !

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights