Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Μαΐου 2020

Οι κουκουλοφόροι και η αναβίωση του παρακράτους, της Μαρίνας Βήχου

Εδώ και δυόμισυ χρόνια, από την εποχή της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, χρονολογείται ουσιαστικά η νέας μορφής εμφάνιση του παρακράτους στην χώρα μας. Στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την δολοφονία υπήρξε μιά διάχυτη βία,που στόχο είχε την τρομοκράτηση του κόσμου, ώστε να μην κατεβαίνει στις διαδηλώσεις, φοβούμενος έιτε την βία των κουκουλοφόρων, είτε την βία των δυνάμεων καταστολής, που ψέκαζαν τον κόσμο με δακρυγόνα, εν είδει νέου αντικουνουπικού.

Πολλοί ήταν αυτοί τότε-και από τον χώρο της Αριστεράς- που απέδωσαν αυτά τα περιστατικά στον χώρο των αναρχικών και των αντιεξουσιαστών, καθώς οι κουκουλοφόροι από εξωτερική εμφάνιση παρέπεμπαν σε νεολαίους αυτού του χώρου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο χώρος αυτός να στοχοποιηθεί στο σύνολό του και έκτοτε η λέξη κουκουλοφόρος να παραπέμπει στα μάτια της κοινωνίας εκεί.Κι ο ίδιος βέβαια αυτός ο χώρος τότε δεν έκανε κάποια κίνηση για να διαφοροποιήσει την σταση του από την τυφλή βία, μέχρι τουλάχιστον την δολοφονική επίθεση στην ΜΑΡΦΙΝ.

Ενα περιστατικό που συνέβη μερικούς μήνες αργότερα στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όταν η Κίνηση Κατοίκων 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας επιχείρησε να διοργανώσει εκδήλωση, με ομιλητή τον Γκάζμεν Καπλάνι, την οποία εμπόδισαν να πραγματοποιηθεί “αγανακτισμένοι κάτοικοι”, συνεπικουρούμενοι από φασίστες νεολαίους έχει καταγραφεί στην μνήμη μου και την καταθέτω, γιατί την θεωρώ σημαντική.Κατ’αρχήν οι νεολαίοι που κυνήγησαν τους μετανάστες στο χώρο της πλατείας δεν ήταν οι γνωστοί ναζί με τα ξυρισμένα κεφάλια, που μέχρι τότε ξέραμε ότι παρέπεμπαν στην Χρυσή Αυγή. Ηταν στην πλειοψηφία τους παιδιά, που θα μπορούσες κάλιστα να συναντήσεις σε ένα μπαρ στα Εξαρχεια ή σε ενα γήπεδο.Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο ήταν ότι η γνωστή ξανθιά κυρία,που ηγείται των “αγανακτισμένων” στην περιοχή αύτό που φώναζε στους διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν “χάσατε μιά φορά στον Εμφύλιο, ετοιμαστείτε να ξαναχάσετε”.Τότε το θεωρήσαμε αστείο, η συνέχεια των γεγονότων αποδεικνύει ότι δεν ήταν.

Η ιστορία της κατάληψης της Πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα από τους χρυσαυγίτες και ο αποκλεισμός οποιασδήποτε άλλης φωνής στην περιοχή-ας θυμηθούμε τι έγινε προεκλογικά με Σοφιανό, Αλαβάνο, Πορτάλιου αλλά και Καμίνη(ο τελευταίος φοβήθηκε και δεν εμφανίστηκε στην περιοχή, για να μην τύχει της υποδοχής των προηγούμενων)-αποδεικνύει σήμερα πιά ένα πράγμα.Τα υπαρκτά προβλήματα στην περιοχή-υποβάθμιση, γκετοποίηση και παραβατικότητα- χρησιμοποιούνται από τους φασίστες για να αποκλειστεί το άκουσμα της όποιας άλλης φωνής και για την προώθηση της φασιστικής τους ατζέντας.Οι φασίστες δεν θέλουν επίλυση των προβλημάτων, θέλουν την μετακίνηση από πλατεία σε πλατεία, γιά να εμφανίζονται οι ίδιοι “απελευθερωτές με γιαταγάνια”.Και δυστυχώς για να το πούμε κι αυτό είναι στην ίδια την φύση και την ιδεολογία του φασισμού να προκαλεί μέσω της βίας, τόσο το φόβο, όσο και την γοητεία, αν μάλιστα την επενδύσει “έξυπνα” με κάποιο αποδιοπομπαίο τράγο, στην προκείμενη περίπτωση τους μετανάστες και ειδικότερα τους μουσουλμάνους.

Στο μπλοκ που έχουν στήσει εδώ και μερικές μέρες στην συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, στο σημείο δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη,συναντά κανείς τόσο τους κλασικούς ξυρισμένους χρυσαυγίτες, όσο και τους εξωτερικά εμφανιζόμενους και σαν αντιεξουσιαστές. Στην πορεία εξ άλλου στο κέντρο της Αθήνας,όπου έσπαγαν μαγαζιά μεταναστών οι επικεφαλής φορούσαν κουκούλες και κράνη. Αυτό και μόνο θα πρέπει να μας κάνει να ανατρέψουμε πλήρως την εικόνα που μέχρι τώρα είχαμε ότι κουκουλοφόρος σημαίνει κατ’ανάγκη αναρχικός και αντιεξουσιαστής. Επίσης αν κάτσει κάποιος στο μπλοκ και τους ακούσει να “διδάσκουν” τον κόσμο το μένος τους έχει μετατοπιστεί από τους μετανάστες στους αναρχικούς (“θα κάψουμε την Βίλλα”) και τους αριστερούς γενικά (“μόλις πάρουμε το 5% δεν θα μείναι αριστερός σ’αυτές τις γειτονιές,αυτοί έφεραν τους ξένους για να αλλάξουν την σύνθεση του πληθυσμού μας, είναι προδότες”).Συγχρόνως ισχυρίζονται ότι το σημείο της δολοφονίας “θα γίνει Κερατέα”.Μετά το τρισάγιο στις 12 Μαίου το σύνθημα που προβλήθηκε ήταν “Ελλάς, Ελλήνων ,Χριστιανών”, αν κάτι μας θυμίζει.Δυστυχώς στους 15χρονους που στρατολογούν από τα σχολεία της περιοχής δεν θυμίζει κι αυτός είναι ο κίνδυνος.

Το μπλοκ λοιπόν αυτό έχει πολλαπλές χρήσεις, λειτουργεί εν είδει “κατηχητικού”, σύμβολο αγώνα”η νέα Κερατέα” και ορμητήριο επιθέσεων σε ανύποπτους “μη άριους” μετανάστες, που περνούν από την περιοχή. Για πρώτη φορά από τις πλατείες περνάνε στην κατάληψη δρόμου, με την ανοχή δυστυχώς της “τυφλής” Πολιτείας. Η αστυνομία παρακολουθεί από απόσταση ενός τετραγώνου και εντολή απ’ότι φαίνεται έχει μόνο να εμποδίσει την προέλαση προς την πλατεία Βικτωρίας. Από αυτή την απόσταση φυσικά ούτε να εμποδίσει μπορεί, ούτε να συλλάβει τους “μαχαιροβγάλτες αγωνιστές” όταν προπηλακίζουν τους “μη άριους”.Και πάλι το βρισίδι πέφτει άγρια στα αστυνομικά όργανα από τους “αγωνιστές πατριώτες”, αλλά οι εντολές είναι εντολές.Αν ήταν αναρχικοί θα τους είχαν ψεκάσει κανονικότατα.

Σε αυτό ακριβώς το σκηνικό έρχεται να προστεθεί η άγρια επίθεση κατά των διαδηλωτών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στις 11 Μαΐου, όπου από τύχη δεν υπάρχει νεκρός και η επίθεση του Σαββάτου στο αστυνομικό τμήμα Καλλιδρομίου από κουκουλοφόρους, με βαριά τραυματισμένους δύο ανθρώπους, πωλητές της λαικής αγοράς.Κάτι αρχίζει να μυρίζει πραγματικά άσχημα σ’αυτό τον τόπο.Τι συμβαίνει τελικά κύριε Παπουτσή ξαναστήσατε το παρακράτος ή ξαναστήθηκε το παρακράτος, διότι άλλη εκδοχή δεν υπάρχει.Το βέβαιο είναι ότι το λαικό κίνημα δεν είναι σε θέση να ανατρέψει την κυβέρνηση, παρά τα αντιλαικά μέτρα που συνεχώς παίρνει.Τότε γιατί να επιδιωχθεί να υπάρξει νεκρός διαδηλωτής;

Για να καεί πάλι η Αθήνα από κουκουλοφόρους και να αποδοθεί αυτό, όπως όλα στους αριστερούς και τους αναρχικούς “αλήτες”.Ποιός ελέγχει αυτό το στρατό ασφαλιτών που διεισδύει σε ομάδες μέσα στις πορείες; Ο προκάτοχος σας κάποια στιγμη μίλησε για κίνδυνο εμφάνισης ακροδεξιάς τρομοκρατίας και του ήρθε “πεσκέσι” μια βόμβα.Τ ι συμβαίνει τελικά σε αυτό τον τόπο,όπου όλα δείχνουν ότι γυρνάμε τροχάδην στη δεκαέτία του 1960.Τόσο χαμηλά φθάσατε κύριε Πρωθυπουργέ, ώστε το αντίτιμο της συνεργασίας με το ΛΑΟΣ να είναι η “καταδίωξη” της Αριστεράς. Κι άλλοι πριν από σας το δοκίμασαν στη Γερμανία, πριν τον Χιτλερ, στην Ιταλία, πριν τον Μουσολλίνι και η ιστορία τους έγραψε με ΜΑΥΡΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Συνειδητοποιήτε που μας οδηγεί η υποταγή στις εντολές της τρόικας ή μόνη σας επιδίωξη είναι η πάση θυσία διατήρηση της εξουσίας;

ΠΗΓΗ : tvxs.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ελλάδα 2012

Καθημερινά μία γυναίκα τον τελευταίο καιρό πήγαινε σε σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της και ζητούσε μόνο δύο φέτες τυρί και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *