Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Σεπτεμβρίου 2022

Προς αποτελεσματικό εμβόλιο για το AIDS

Εξαφάνισε σε μακάκους πιθήκους όλα τα ίχνη του ιού

Λονδίνο

Ένα νέο εμβόλιο φάνηκε ότι μπορεί να προστατεύσει ρέζους μακάκους πιθήκους από τον SIV, τον αντίστοιχο ιό του HIV του AIDS που πλήττει τους στενούς «συγγενείς» μας, σύμφωνα με νέα μελέτη. Αμερικανοί ερευνητές του Ινστιτούτου για τα Εμβόλια και τη Γονιδιακή Θεραπεία στο Ορεγκον αναφέρουν ότι το εμβόλιο προσέφερε προστασία σε 13 από τα 24 ζώα του πειράματος.

Μάλιστα σε 12 από τους 13 πιθήκους το εμβόλιο συνέχιζε να είναι αποτελεσματικό μετά από έναν χρόνο. Οι επιστήμονες από το Ορεγκον εκτιμούν ότι η νέα μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature» μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου για τον ιό HIV.Παράλληλα νέα μελέτη αποδεικνύει για πρώτη φορά μέσα από κλινικές δοκιμές ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στους ερωτικούς συντρόφους.

Οι «άγρυπνοι φρουροί» του οργανισμού

Στο πλαίσιο του πειράματος στους ρέζους μακάκους πιθήκους οι ειδικοί χορήγησαν σε 24 πειραματόζωα το εμβόλιο που περιείχε μια γενετικώς τροποποιημένη μορφή του κυτταρομεγαλοϊού (CMV).

Συνέχεια στο “ΒΗΜΑ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.