Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2022

Το κλείσιμο του ΤΕΙ στην Λευκάδα προτείνει το Υπουργείο Παιδείας. Αντιδρά ο Θ. Καλαφάτης

 

“…Είναι σαφές ότι ούτε η πολιτεία ούτε η τοπική κοινωνία  είναι σε θέση να συντηρούν και ν΄αναπαράγουν παθογένειες, οι οποίες απορροφούν κονδύλια, με τρόπο που εντέλει δεν βοηθούν, επί της ουσίας ούτε τις τοπικές κοινωνίες αυτές…” μεταξύ  άλλων του αιτιολογικού της  πρότασης που  αναφέρει στην επιστολή του το υπουργείο

Την πρόταση της επταμελούς Επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση του Ιονίου  Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα το esos καθώς και την επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Παιδείας προς τις Πρυτανικές Αρχές των δύο Ιδρυμάτων.

Ειδικότερα η Επιτροπή προτείνει:

Α. Την ίδρυση τέταρτης Σχολής του Ιονίου Πανεπιστημίου με δύο τμήματα:

1. Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων με έδρα το Αργοστόλι.

2. Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος με έδρα τη Ζάκυνθο.

Β. Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας με ενσωμάτωση μέρους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Λευκάδας με έδρα το Αργοστόλι, και ένταξή του στην Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής.

Γ. Ίδρυση τμήματος Τουρισμού και Δημιουργικής Οικονομίας  στην Κέρκυρα με συγχώνευση-απορρόφηση μέρους του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Λευκάδας και με διάθεση νέων 5 θέσεων μελών ΔΕΠ και ένταξή του στη Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου (έναρξη λειτουργίας το ακαδημαϊκό έτος 2018-19)

Δ. Δημιουργία Ερευνητικού Κέντρου Επιστημών, Βιοτεχνολογίας Τροφίμων  και Περιβάλλοντος με έδρα τη Ζάκυνθο και τρεις θεματικούς άξονες.

Ε. Ενσωμάτωση του τμήματος Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων με έδρα το Ληξούρι, στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών  του Ιονίου Πανεπιστημίου, μέ έδρα την Κέρκυρα.

Ζ. Ενσωμάτωση της Κατεύθυνσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Η. Να μη συμπεριληφθούν στο Μηχανογραφικό του 2018 τα τμήματα / Κατευθύνσεις που πρόκειται να ενσωματωθούν / μεταφερθούν σε άλλο τμήμα/Πανεπιστήμιο.

Θ.  Ενσωμάτωση του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής με έδρα την Αρτα στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου, με έδρα την Κέρκυρα.

Διαφωνία

Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Αθανάσιος Καλαφάτης, ως μέλος της επταμελούς Επιτροπής , είχε αντιρρήσεις   και απέστειλε προς την Επιτροπή και τον υπουργό Παιδείας δική του συνολκή πρόταση στην οποία τονίζεται η ανάγκη δημιουργίας στη Λευκάδα ενός νέου εξ υπαρχής τμήματος, εκείνου της  Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης την οποία το esos δημοσιεύει.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΘ.ΚΑΛΑΦΑΤΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Γιώργος Καλούδης: DECATANCE

7-2-2014 Χτές έγινε διάσκεψη για το Ιόνιο και την Αδριατική. Φυσικά και έπρεπε να γίνει σε ένα Νησί των Επτανήσων, […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *