Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Φανάρι-αναψυκτήριο: “Επιβολή προστίμου αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή”

5ο  Θέμα της  Ημερήσιας διάταξης

«Βεβαίωση ή μη του ετήσιου μισθώματος με την μορφή προστίμου για  την αυθαίρετη χρήση του Δημοτικού Κυλικείου – Αναψυκτηρίου στη θέση «Φανάρι» του Δήμου Μεγανησίου».  
 
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής εισηγούμενος  το θέμα, έθεσε υπόψη της Οικονομικής Επιτροπής το με αριθμ. πρωτ. 2593/20-07/2017 έγγραφό της Οικονομικής Υπηρεσίας με το οποίο ζητούνται οδηγίες για την   βεβαίωση ή μη του ετήσιου μισθώματος με την μορφή προστίμου για  την αυθαίρετη χρήση του Δημοτικού Κυλικείου – Αναψυκτηρίου στη θέση «Φανάρι» του Δήμου Μεγανησίου, για το έτος 2017.   Η Οικονομική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Προέδρου της  και  ύστερα από διαλογική συζήτηση, 
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ  
 
1. Την επιβολή προστίμου αυθαίρετης χρήσης, ισόποσου  του μισθώματος που αναφερόταν στην τελευταία σύμβαση, η οποία έχει λήξει,  σε βάρος του  πρώην εκμισθωτή του Δημοτικού Κυλικείου – Αναψυκτηρίου στη θέση «Φανάρι» του Δήμου Μεγανησίου, για το  έτος  2017.  
 
Η Απόφαση πήρε τον α/α αριθμό: 85/2016 Αφού αναγνώστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως ακολούθως:      Ο   Πρόεδρος      Όλα τα παρόντα  μέλη              
 
  Δάγλας   Παύλος          Μεγανήσι …./…/2017     Ακριβές απόσπασμα     

 

Τώρα κατά πόσο αυτές οι ενέργειες έχουν νομική ισχύ, ούτε κι αυτοί που τις παίρνουν γνωρίζουν. Από την εμπειρία μας μέχρι σήμερα , η εξέλιξη έχει ως εξής ο ενοικιαστής καταφεύγει στα διοικητικά δικαστήρια, ο δήμος ορίζει δκηγόρο, η απόφαση δικαιώνει τον ενοικιαστή. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι δικηγόροι!

Γιατί πάντα ισχύει το προφανές, δηλαδή  εάν πράγματι κάποιο ακίνητο σου ανήκει, δυνητικά δύνασαι να  “πετάξεις” έξω κάποιον  “κακοπληρωτή”  και να ψάξεις καλύτερο, ή εάν το θέμα αυτό είναι, να απαιτήσεις  υψηλότερο μίσθωμα.

Εδώ όμως  είναι τέτοιο το μπέρδεμα, ώστε όταν εκούσια ο ενοικιαστής πηγαίνει να πληρώσει το ενοίκιο στο δήμο, αρνούνται να το δεχθούν αλλά  ούτε του εκδίδουν βεβαίωση ότι δεν οφείλει.

Ένα είναι βέβαιο ,το Φανάρι θα κυριαρχεί στην επικαιρότητα για αρκετά ακόμα χρόνια!

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights