Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Ιουλίου 2022

“Πέσε πίτα να σε φάω” και στον Τουρισμό

Απουσία εκπροσώπησης του Μεγανησίου  πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση WTM του Λονδίνου και η Philoxenia της Θεσσαλονίκης 2017.

Στην εποχή των “παχιών αγελάδων”  φαίνεται  ότι επαναπαύονται δήμος, σύλλογοι, τοπικοί φορείς και ντόπιοι επιχειρηματίες , αφού ουδείς εκπροσώπησε το Μεγανήσι στα περίπτερα που είχαν στηθεί στις δύο σημαντικές εκθέσεις για τον εγχώριο και εξωτερικό τουρισμό από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τουριστικό προϊόν του Μεγανησίου απευθύνεται κυρίως στην Αγγλική αγορά , μια αγορά που  τελευταία δείχνει σημάδια κόπωσης, εξαιτίας και της σοβαρής υποτίμησης της στερλίνας έναντι του ευρώ.

Δυναμική ήταν η παρουσία της Λευκάδας

Ο Δήμος Λευκάδας συμμετείχε στα περίπτερα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στις δύο εκθέσεις με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό και είχε σειρά συναντήσεων με εκθέτες, εκπροσώπους περιφερειών, ταξιδιωτικών γραφείων και τουριστικών επιχειρήσεων, δημοσιογράφους και φορείς από όλον τον κόσμο ενημερώνοντάς τους για τις δυνατότητες συνεργασίας και επίσκεψης στην περιοχή μας.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Δήμου Λευκάδας ήταν ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, που έδωσε σειρά συνεντεύξεων σε τηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά sites.
Στην αποστολή συμμετείχε ακόμα ο αντιδήμαρχος, κ. Αθανάσιος Περδικάρης, αρμόδιος σε θέματα τουρισμού, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο, κ. Μαριάννα Καρφάκη, η σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα επικοινωνίας και πολιτισμού, κ. Ιωάννα Φίλιππα και η υπεύθυνη του γραφείου Τουρισμού του Δήμου, κ. Γεωργία Γράψα.
Ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η συμμετοχή στην έκθεση του Λονδίνου του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, κ. Μανώλη Θερμού.

Έντονη παρουσία και συμμετοχή στα περίπτερα των εκθέσεων έδωσαν αρκετοί τουριστικοί πράκτορες της Λευκάδας, που είχαν σειρά επαφών με συναδέλφους τους άλλων χωρών.
Το υλικό του Δήμου Λευκάδας και ιδιαίτερα η κλειδοθήκη με το σήμα του Δήμου και το ενσωματωμένο USB stick με το οπτικοακουστικό υλικό προσφέρθηκε σε δεκάδες, συγκεκριμένους tour operators, οι επαγγελματικές κάρτες των οποίων βρίσκονται στο γραφείο Τουρισμού του Δήμου.

Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την φιλοξενία στα περίπτερα των εκθέσεων, την Aντιπεριφέρεια Λευκάδας, τους επαγγελματίες του Δήμου που συμμετείχαν στις εκθέσεις και βοήθησαν στην εικόνα του Δήμου και στην διανομή του υλικού θεωρώντας πως η τουριστική προβολή του τόπου μας είναι υπόθεση όλων: φορέων και επαγγελματιών.

Η παρουσία της Λευκάδας στις διεθνείς εκθέσεις και η εξωστρέφεια των τουριστικών επιχειρήσεων είναι στοιχεία που βοηθάνε στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού στη Λευκάδα και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας.

 

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *