Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Οκτωβρίου 2021

Προσωρινή “εμπλοκή” στην κατεδάφιση του παλιού ελαιοτριβείου στο Σπαρτοχώρι

Έγγραφο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου  προς τον Δήμο Μεγανησίου

Έπειτα από παρέμβαση-προσφυγή  του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτοχωρίου   “ΥΠΟΘΟΗ”, η Αρχαιολογική Υπηρεσία Μεσολογγίου  ενημέρωσε τον δήμο Μεγανησίου ότι θα εξεταστεί η παλαιότητα του κτηρίου που στεγάζονταν το ελαιοτριβείο του τέως  Α.Σ Σπαρτοχωρίου , ιδιοκτησίας σήμερα του δήμου.

Το κτήριο  εντός των ημερών αναμένεται να εκκενωθεί από τα μηχανήματα, ώστε να προχωρήσει η προγραμματισμένη κατεδάφισή του για την δημιουργία πλατείας που στερείται το  Σπαρτοχώρι   μέχρι σήμερα. Πρόκειται για σχεδιασμό της προηγούμενης  δημοτικής αρχής και που υιοθέτησε και υλοποιεί  ως άμεση προτεραιότητα  για το Σπαρτοχώρι  και η νέα .

Όπως ενημέρωσε  το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου , ο δήμαρχος κ. Παύλος Δάγλας, δεν υφίσταται  κανένα θέμα, ο δήμος έχει στα χέρια του γνωμάτευση του 2014 από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας  εν νομική ισχύ , που του επιτρέπει  την κατεδάφιση, εκτός εάν αποδειχθεί ότι η ανέγερσή του πραγματοποιήθηκε προ του χρόνου ευθύνης  της υπηρεσίας (1830).Απευθυνόμενος στο  δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος , είπε με νόημα:

– Άμεσα προχωράμε σε κατεδάφιση του εμπρόσθιου τμήματος και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει θέμα παλαιότητας για το πίσω τμήμα. Έχουμε μαζί μας το 90% των κατοίκων του χωριού, που απαιτεί από εμάς να προχωρήσουμε και θα το κάνουμε.

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *