Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιουνίου 2022

Προσωρινή “εμπλοκή” στην κατεδάφιση του παλιού ελαιοτριβείου στο Σπαρτοχώρι

Έγγραφο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου  προς τον Δήμο Μεγανησίου

Έπειτα από παρέμβαση-προσφυγή  του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπαρτοχωρίου   “ΥΠΟΘΟΗ”, η Αρχαιολογική Υπηρεσία Μεσολογγίου  ενημέρωσε τον δήμο Μεγανησίου ότι θα εξεταστεί η παλαιότητα του κτηρίου που στεγάζονταν το ελαιοτριβείο του τέως  Α.Σ Σπαρτοχωρίου , ιδιοκτησίας σήμερα του δήμου.

Το κτήριο  εντός των ημερών αναμένεται να εκκενωθεί από τα μηχανήματα, ώστε να προχωρήσει η προγραμματισμένη κατεδάφισή του για την δημιουργία πλατείας που στερείται το  Σπαρτοχώρι   μέχρι σήμερα. Πρόκειται για σχεδιασμό της προηγούμενης  δημοτικής αρχής και που υιοθέτησε και υλοποιεί  ως άμεση προτεραιότητα  για το Σπαρτοχώρι  και η νέα .

Όπως ενημέρωσε  το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγανησίου , ο δήμαρχος κ. Παύλος Δάγλας, δεν υφίσταται  κανένα θέμα, ο δήμος έχει στα χέρια του γνωμάτευση του 2014 από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου, Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας  εν νομική ισχύ , που του επιτρέπει  την κατεδάφιση, εκτός εάν αποδειχθεί ότι η ανέγερσή του πραγματοποιήθηκε προ του χρόνου ευθύνης  της υπηρεσίας (1830).Απευθυνόμενος στο  δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος , είπε με νόημα:

– Άμεσα προχωράμε σε κατεδάφιση του εμπρόσθιου τμήματος και πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει θέμα παλαιότητας για το πίσω τμήμα. Έχουμε μαζί μας το 90% των κατοίκων του χωριού, που απαιτεί από εμάς να προχωρήσουμε και θα το κάνουμε.

 

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Άμεση εκπλήρωση (προ)εκλογικής υπόσχεσης του Δάγλα, ζητάει ο “Μέντης”

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΝΗΣIΟΥ Ο Σύνδεσμος Μεγανησιωτών “Ο ΜΕΝΤΗΣ” μετά τις επιτυχημένεςδιεργασίες του Συνεδρίου του, προχωρεί πιο δυνατός στην υλοποίηση των αποφάσεων του. […]

Πρόσκληση του δήμου Μεγανησίου προς τους επαγγελματίες για δωρεάν τουριστική προβολή

e-meganisi: ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ Το έργο αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες κάθε είδους […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *