Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιανουαρίου 2022

ΔΣ Μεγανησίου: “Ζητούν αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου , αλλά…”

Γονείς και δημοτικοί σύμβουλοι  οδηγούν  τα παιδιά τους στην Λευκάδα!!!

Πρόκειται για μια ιστορία που  άνετα θα μπορούσε να γίνει πηγή έμπνευσης για βιβλίο. Δεκαεπτά παιδιά φοιτούν πλέον στο δημοτικό σχολείο Μεγανησίου, αφού και φέτος γονείς που πρωτοστάτησαν  στις κινητοποιήσεις για την υποβάθμιση των σχολείων ,οδήγησαν τα παιδιά τους σε σχολεία στην Λευκάδα.΄

Το άσχημο είναι ότι , απ΄ότι πληροφορούμαστε κι άλλοι  γονείς σχεδιάζουν να πράξουν το ίδιο του χρόνου, με αποτέλεσμα να εισέρχεται σε “κόκκινο συναγερμό” και η επιβίωση  του Γυμνασίου και των Λ.Τ  Μεγανησίου .

Κι εν μέσω της σοβαρής αυτής εξέλιξης και του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπο το νησί,

εισηγούμενος το θέμα για την γνωμοδότηση από το ΔΣ  “ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ” , ο κος Αντιδήμαρχος, είπε τα εξής :

Κύριοι σύμβουλοι, θέτω υπόψη σας το με αριθμ. πρωτ.ΔΕ 2834/25-9-2017 έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/ΘΜΙΑΣ κ΄ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, με σχετικό το υπ αρίθμ. 154110/Δ1/18-09-2017 (ΑΔΑ: 6ΩΩΒ4653ΠΣ-ΒΞΣ) έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. σύμφωνα με το οποίο μας ενημερώνουν ότι: «Δεν προτείνουμε κανενός είδους σχολική μεταβολή (δηλαδή ιδρύσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις κ.λ.π.) σε σχολικές μονάδες του Δήμου Λευκάδας και του Δήμου Μεγανησίου για το σχολικό έτος 2018-2019». Επίσης ζητείται η γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων.

Προτείνεται η οργανική αναβάθμιση του 3/θ Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου σε 4/θ Ολοήμερο.

Στη συνέχεια ο κος Αντιδήμαρχος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει σχετικά:

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού άκουσε την εισήγηση, τους δημοτικούς συμβούλους που πήραν το λόγο, είδε και τα σχετικά έγγραφα αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ, τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχεται την πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ιονίων Νήσων, περί μη μεταβολής στα Σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και προτείνει την οργανική αναβάθμιση του 3/θ Δημοτικού Σχολείου Μεγανησίου σε 4/θ Ολοήμερο, για το σχολικό έτος 2018-2019.

Πολύ καλά έπραξε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα σχολεία του νησιού, θα έπραττε καλύτερα εάν υποχρέωνε και τα μέλη του να στέλνουν τα παιδιά τους και τ΄ ανίψια τους  σ΄αυτά  και θα έπραττε άριστα εάν επιτέλους έφερνε προς συζήτηση μέτρα για τον δημογραφικό(βλ Αμοργός:2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται), διαφορετικά με μαθηματική ακρίβεια τα σχολεία (και το νησί)  οδηγούνται σε μαρασμό.

Προσεχώς όχι 3Θέσιο ,  αλλά  θα ψάχνουμε παιδιά για έναν (το πολύ)  δάσκαλο, έτσι που πάμε…

 

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Aσφάλεια, αντιπλημμυρικά, αλλά και μεγαλύτερος …ΕΝΦΙΑ για τον δήμο Μεγανησίου

1500  μέτρα μπάρες  θα επιχειρήσουν να συγκρατήσουν τους  “ανεβασμένους” εντός του  δημοτικού δικτύου Κατόπιν των απαραίτητων ενεργειών που πραγματοποίησε ο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *