Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Οκτωβρίου 2023

Έχουμε χάσει την μπάλα…(σχετικά με τον διευθυντή του Β΄ ΕΠΑΛ Λευκάδας)

 

«Ο τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και δεν είναι πυρηνικός. Ενώ εσείς χαλαρώνετε, ενώ καταναλώνετε, ενώ απολαμβάνετε τη διασκέδαση που σας προσφέρει το σύστημα, ένας αόρατος στρατός προσπαθεί να κυριαρχήσει στη σκέψη σας, στη συμπεριφορά και στα συναισθήματα σας, ληστεύοντας σας.

Χωρίς να το παίρνετε καθόλου είδηση, χωρίς να το νοιώθετε ή να το συνειδητοποιείτε, η θέληση σας καταλαμβάνεται από αόρατες κατοχικές δυνάμεις. Οι μάχες δεν διεξάγονται σε μακρινούς τόπους, αλλά μέσα στο ίδιο σας το κεφάλι. Δεν πρόκειται πλέον για έναν πόλεμο με στόχο τη στρατιωτική κατάκτηση κάποιων περιοχών, αλλά για έναν πόλεμο που έχει αντικείμενο την κατάκτηση του εγκεφάλου σας – για μάχες που εσείς οι ίδιοι ως άτομα, όπου και αν βρίσκεσθε, αποτελείτε τον κύριο στόχο.

Ο στόχος δεν είναι πλέον ο θάνατος του εχθρού, αλλά ο έλεγχος του. Οι σφαίρες δεν κατευθύνονται πια στο κεφάλι σου, αλλά στις αντιφάσεις, στους ενδόμυχους φόβους και στις ψυχολογικές σου ευπάθειες – στα κρυφά και ευάλωτα σημεία σου. Η συμπεριφορά σου θα ερευνάται συνεχώς από ειδικούς, θα καθοδηγείται και θα ελέγχεται. Η σκέψη και η ψυχή σου θα υποβάλλονται στις ακραίες δοκιμασίες του πολέμου της 4ης γενιάς.

Ενός πολέμου χωρίς στρατιωτικά μέτωπα, χωρίς δυνατότητες υποχώρησης, χωρίς τεθωρακισμένα και χωρίς όπλα – ενός πολέμου στον οποίο εσύ θα είσαι ταυτόχρονα θύμα όσον αφορά τον εαυτό σου και δράστης σε σχέση με το περιβάλλον σου» (M. Freytas με παρεμβάσεις).(πηγή)

Ρε ούστ!!!

Μαθαίνω ότι το θέμα με τον  διευθυντή της  β/μιας εκπαίδευσης που δεν άφησε τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας να μιλήσει την ημέρα του Αγιασμού στο  ΕΠΑΛ  Λευκάδας  απασχόλησε ακόμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο!

Μάλιστα κυριολεκτικά  το παρά-πέντε επικράτησαν  οι πιο  «συγκρατημένοι» κι έτσι  στρερηθήκαμε μιας  ακόμη  ανακοίνωσης που θα αναφέρονταν στον «κακό»  διευθυντή και την απαράδεκτη στάση του!

Δεν τυγχάνει να τον γνωρίζω τον άνθρωπο και σίγουρα δεν είμαι από εκείνους που η άποψή μου έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους εσάς τους υπόλοιπους. Όμως αισθάνομαι αυθόρμητα την ανάγκη  να του δώσω δημοσίως συγχαρητήρια,αναμένοντας την ημέρα που κάποιος άλλος ή ακόμα και ο ίδιος διευθυντής σ΄ένα άλλο ή στο ίδιο σχολείο θ΄αρνηθεί να δώσει τον λόγο  στον δήμαρχο, τον βουλευτή, τον Περιφερειάρχη κτλ.

Αν δε,  βρεθεί  ο διευθυντής που   θ΄ απαλλάξει τους μαθητές από την  «βάσανο» της  αγιαστούρας,  πάλι πρώτος θα σπεύσω να  υπερασπιστώ την πράξη του. Σκοπός του σχολείου δεν μπορεί να είναι ό  κάθε είδους  «προσηλυτισμός» είτε  πολιτικός, είτε θρησκευτικός.

Το σχολείο του 2020 πρέπει να στοχεύει  στην κατάρτιση , την εκπαίδευση, την διαμόρφωση  υγιώς σκεπτόμενων ελεύθερων   χαρακτήρων. Ανθρώπων που θα μπορέσουν ν΄ ανταποκριθούν  επαρκώς στις μεγάλες προκλήσεις της  εποχής που διανύουμε. Ανθρώπων που θα χαράξουν νέους δρόμους και θα βάλουν τα θεμέλια  για το επόμενο μεγάλο βήμα του εαυτού τους, της χώρας και της ανθρωπότητας  στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Aπάντηση Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Π.Σ.Ε από το 2011 : “Είμαστε μαζί σας για την κατάργηση της ΚΥΑ για τις υδατοκαλλιέργειες”

Προσθέστε στις υπογραφές και δικά μας ονόματα Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Κοινοβουλευτική Ομάδα Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2012 Προς την                Πανελλήνια […]

1 Σχόλιο

  1. Γιώργο δεν θέλω να στο χαλάσω αλλά η ανακοίνωση του γιαλαντζί εργατικού κέντρου (αναρωτιέμαι αν είναι εργάτης κανένα από τα κεφάλια του) αναφερόταν στον Διευθυντή Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας. ΕΠΑΛ στην Λευκάδα ένα υπάρχει δεν έχουμε 2ο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights