Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιανουαρίου 2022

Έβαλλαν την “όπισθεν” και στο σχεδιασμό για τα σκουπίδια

Γυρνάμε πάλι  πίσω σε  μεσοβέζικες  μη λύσεις!

Τραγική πάλι η κατάσταση στο σκουπιδότοπο, αφού η δημοτική αρχή  δεν ανανέωσε την από 10/7/2017  ληγμένη σύμβαση   με τον εργολάβο  για την μεταφορά   των  στερεών αποβλήτων στην Άρτα, όπως γίνονταν πέρυσι το Καλοκαίρι . Αντ΄ αυτού επιχειρείται  με μπαλώματα και μεταφορά χώματος  να καλυφθεί  με  ελαφρύ “πασπάλισμα” η  τριτοκοσμική εικόνα.

Πρακτικές που ακολουθήθηκαν  από την προηγούμενη δημοτική αρχή  κι  απέτυχαν παταγωδώς,  ανασύρονται από τα συρτάρια για να  καλύψουν και τις αδυναμίες των τωρινών  ώστε ν΄ αντιμετωπιστεί  με αποτελεσματικότητα  και ρεαλιστικό σχεδιασμό ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολεί το  Μεγανήσι.

Μια αδυναμία που μέρα με την μέρα γίνεται φανερή και σε άλλα σοβαρά ζητήματα  πρώτης προτεραιότητας για το νησί , όπως ο βιολογικός , οι περιφερειακοί Βαθέος και Κατωμερίου, η Πολεοδόμηση και ο καθορισμός  ζώνης ευθύνης λιμένων του νησιού. Ακόμα και η   λύση του τρέχοντος ζητήματος με την επάρκεια νερού,  η οποία οφείλεται στην  “ευρηματικότητα”  κι ευφυία του Στράτου (υπάλληλος της υπηρεσίας ύδρευσης), αναμένεται ν΄ αποδειχθεί προσωρινή  εάν δεν συνοδευθεί με έναν ευρύτερο και μεγαλύτερο σχεδιασμό για την αντικατάσταση εκατοντάδων μέτρων δικτύου , ο οποίος λόγω του οικονομικού του μεγέθους απαιτεί Περιφερειακή  ή Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση

Στα βήματα των προηγούμενων , φαίνεται να βαδίζουν κι ετούτοι  σχετικά με ένα πλήθος  απαγορεύσεων  και  “εξαιρέσεων”  ή   “ειδικών αδειών”  που κατηγοριοποιούν τους δημότες σε  “Πατρίκειους και Πληβείους” με “ασαφή”  όρια κανόνων και κριτηρίων. Μέτρα που δημιουργούν σύγχυση  και φέρνουν σε αντιπαραθέσεις  τους δημότες παρά διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Η δημοτική αρχή δείχνει να μην έχει αντιληφθεί , ότι   χρόνος της λιγοστεύει… Κι όσο θα λείπουν έσοδα από τις εισπράξεις  στον τουρισμό , τόσο θ΄αναζητούνται ευθύνες εντός των “τειχών ” του δήμου Μεγανησίου. Όσο οι “κόκκινες γραμμές”  που τους χώριζαν από τους προηγούμενους   “ξεθωριάζουν”, τόσο πιο κοντά  στην πόρτα της εξόδου  βρίσκονται!

πηγή φωτογραφίας: meganisitimes.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *