Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Αυγούστου 2021

Παύλος Δάγλας στον prisma 91,6: “Η πολεοδομία Λευκάδας φταίει για το αναψυκτήριο στο Φανάρι !”

Αλλαγή “πλέυσης” από τον δήμαρχο Μεγανησίου σχετικά με το αναψυκτήριο στο Φανάρι, σηματοδοτεί η συνέντευξη  στον ραδιοφωνικό σταθμό prisma 91,5

Ο δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο στον Prisma 91,6 και τον Παναγιώτη Κουνιάκη.

«Το Μεγανήσι παραμένει καθαρό και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στην καθαριότητα, με τους υπαλλήλους καθαριότητας να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και είναι πεντακάθαρο», είπε.

Ο δήμος κάνει μια τεράστια προσπάθεια σε πολλούς τομείς, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έξαρση ανοικοδόμησης και της πώλησης αγροτεμαχίων, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε όλα όσα ζητάνε θάλασσα, με αποτέλεσμα το θέμα της ύδρευσης να είναι πολύ σημαντικό.
Ο δήμος εντόπισε το πρόβλημα, με την δυναμική του νησιού να είναι 150 κυβικά σε αποθήκες, έχει να γίνει κάποια δεξαμενή εδώ και 35 χρόνια, με τον δήμο να αυξάνει την χωρητικότητα του Δήμου κατά 50% και παράλληλα εξασφάλισε μέσω του υπουργείου εσωτερικών μια χρηματοδότηση 100.000 που αφορούν την ύδρευση.

Ο κύριος Δάγλας αναφερόμενος στο ξεκίνημα της θητείας του, είπε ότι δεν βρήκε ισολογισμούς στον Δήμο, καθώς και μια μεγάλη αναστάτωση στα λογιστικά και διοικητικά θέματα του δήμου, ωστόσο όλα έχουν μπει πλέον σε μια σειρά.

Δυστυχώς δεν έχει προχωρήσει εδώ και τρία χρόνια, είναι σε συνεχείς παρατάσεις στο ελεγκτικό συνέδριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια.

Για την αντιπολίτευση και τον κύριο Ζαβιτσάνο, επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως μια πράξη εκδίκησης, όμως σε καμία περίπτωση δεν συνέβη αυτό καθώς θέλαμε να βάλουμε σε μια τάξη το ταμείο του δήμου και τίποτε άλλο.

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου απάντησε και την πρόσφατη επιστολή του πρώην αντιδημάρχου Θανάση Κονιδάρη και στο καμπανάκι κινδύνου που χτύπησε για την πορεία της δημοτικής αρχής.
Ο κύριος Δάγλας είπε ότι η δημοκρατία είναι ένα πολύτιμο αγαθό και σέβεται τις απόψεις όλων.

«Ο Θανάσης Κονιδάρης υπήρξε αντιδήμαρχος, ήταν κοντά σε μένα και βοήθησε με όλες τις δυνάμεις που είχε. Ωστόσο ήταν κατόπιν συμφωνίας να παραμείνει δυόμισι χρόνια, όμως με το σταμάτημα της θητείας του, δεν ξανάρθε σε προ-συμβούλιο για αυτό δεν δέχομαι ότι δεν ενημερώνομαι, καθώς κάθε μήνα κάνουμε ένα συμβούλιο με τον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και δεν έχει έρθει.
Επίσης του έκανα πρόταση να αναλάβει την προεδρία του πολιτιστικού κέντρου γιατί έχει ιδιαίτερες ιδιότητες προς σε αυτή την κατεύθυνση με τον ίδιο αν εκτιμά ότι το θέμα θα ομαλοποιηθεί.»

Για το θέμα του αναψυκτηρίου και την όλη κωλυσιεργία στο θέμα αυτό ο κύριος Δάγλας είπε ότι πρόκειται για μια καυτή πατάτα στα χέρια του δήμου με τον δήμο να προχωρά σε επαναχάραξη του παλαιού Αιγιαλού, καθώς το ακίνητο ανεγέρθηκε με χρήματα του Μεγανησιώτικου λαού, ανήκει στον Δήμο Μεγανησίου, απλά έγιναν σοβαρά λάθη από την πολεοδομία Λευκάδας, λέγοντας ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία που θέλει χρόνο και προσοχή.

Τέλος ο δήμαρχος έκανε έναν εκτενή απολογισμό τις δράσεις του δήμου Μεγανησίου όλα αυτά τα χρόνια, λέγοντας ότι ακόμα και αν η ΣΑΤΑ για τον δήμο ήταν μόλις 126.000 ψάχνοντας τρόπους μπορείς να βρεις λύσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στο πανέμορφο Μεγανήσι που και φέτος είναι πόλος έλξης πολλών που θέλουν να περάσουν μέρος των διακοπών τους εκεί.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. Δήμαρχε χρόνια πολλά

  Σου στέλνω ένα σύνδεσμο κι άνοιξε να διαβάσεις ειδικά στο τέλος πως γίνεται ο επανακαθορισμός παλαιού γιαλού:

  https://meganisinews.eu/wp-content/uploads/2017/06/AIGIALOS-PARALIA.pps

  Τώρα εάν βρεθεί υπάλληλος να σου υπογράψει εσένα ότι επλανήθηκε και δεν ήταν δυνατόν να κάνει σωστή φωτοερμηνεία των αεροφωτογραφιών του 1945, του 1965 , του 1975 κι ούτω καθεξής,εδώ είμαι κι έλα να μου τρυπήσεις την μύτη.

  Το πιο σωστό θα ήταν να τοποθετήσεις χρυσή τιμητική πλακέτα επάνω στο έκτρωμα-κτήριο των αυθαιρεσιών, εις μνήμην των έργων και ημερών της πράσινης δυναστείας του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, ώστε να ενθυμούνται οι νεώτεροι για ποιο λόγο χρεοκόπησε η χώρα!

  Καλή τύχη στην νέα εποχή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *