Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Μαρτίου 2021

Το Γυμνάσιο και οι Γ.Λ.Τ. Μεγανησίου σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μεγανησίου παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Το Γυμνάσιο και οι Γ.Λ.Τ. Μεγανησίου, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεγανησίου, παρουσιάζει την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα Πολιτισμού του Δήμου Μεγανησίου τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα»
Μετά το τέλος της παράστασης θα υπάρχει χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους προσκεκλημένους, σκάφος για την επιστροφή στο Νυδρί

To agori me ti valitsa

«Το αγόρι με τη βαλίτσα»
του Μάικ Κένι.

Το έργο αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος με προτροπή των γονιών του αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εμπόλεμη πατρίδα του προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στο Λονδίνο. Σύμμαχοί του σε αυτή την αναζήτηση είναι η Κρίσια, ένα κορίτσι που γνωρίζει τυχαία σε ένα λεωφορείο, και ο Σεβάχ, ο ήρωας των παιδικών του χρόνων, με τη βοήθεια των οποίων καταφέρνει να φτάσει ύστερα από πολλές αντιξοότητες στον προορισμό του. Είναι όμως το Λονδίνο ο προορισμός που είχε ονειρευτεί;
Ο συγγραφέας του έργου Μάικ Κένι έχει χαρακτηριστικά δηλώσει: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ξεχνάμε πολύ εύκολα. Η παγκόσμια Ιστορία θα μπορούσε να γραφτεί ως ιστορία μετακινούμενων ανθρώπων και καχυποψίας για τον ξένο. Αυτοί και εμείς. Εγώ γράφω έργα που θέμα τους είμαστε εμείς, έργα για εμάς. Και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που κατατάσσονται χωριστά, που τους λέμε: αυτοί. Δεν υπάρχουν αυτοί. Υπάρχουμε μόνο εμείς, όλοι οι άνθρωποι, και όλες οι ιστορίες μας.»

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *