Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Δημοτικό Συμβούλιο στην Λευκάδα με δύο θέματα για το Μεγανήσι

Πρόκειται για τις συνάψεις Προγραμματικών Συμφωνιών για την υποβολή δύο προτάσεων για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ιόνια Νησιά. Τα έργα   που υπόκεινται προς χρηματοδότηση , αφορούν  μελέτες της προηγούμενης δημοτικής αρχής .

Ώριμες μελέτες  οι οποίες είχαν υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ 2007-2013  και δεν  ευοδώθηκε η χρηματοδότησή τους, επικαιροποιούνται  και υποβάλλονται από την νυν δημοτική αρχή του Παύλου Δάγλα. Ο τελευταίος είχε δηλώσει σχετικά στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο απαντώντας σε σκληρή κριτική της Αντιπολίτευσης( σχετικά με την ανάσυρση από τα συρτάρια και  χρησιμοποίησή τους),  ότι ο δήμος έχει συνέχεια , οι μελέτες έγιναν με λεφτά όλων των δημοτών και ότι ο ίδιος θα εκμεταλευτεί οποιαδήποτε μελέτη ή πηγή που μπορεί να αποφέρει οικονομική  ωφέλεια για το Μεγανήσι και τους δημότες του.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας, στη συνεδρίαση της 17ηςΜαρτίου 2017, μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησε και αποφάσισε :

   • ·           Την έγκριση διάθεσης ποσού 15.120 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στην Δημοτική Κοινότητα Καστού
   • Την έγκριση διάθεσης ποσού 20.160 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στην Δημοτική Κοινότητα Καλάμου.
  • Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Μεγανησίου και την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ με τίτλο: «Δράσεις προστασίας, ανάδειξης, αξιοποίησης στοιχείων της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» για την υλοποίησης της πράξης: «Βελτίωση προσβασιμότητας και δικτύωση χώρων ενδιαφέροντος μέσω παλαιών μονοπατιών στο Μεγανήσι Λευκάδας»προϋπολογισμού 330.000,00 ευρώ.
  • Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Μεγανησίου και την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ με τίτλο: Δράσεις προστασίας, ανάδειξης, αξιοποίησης στοιχείων της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς» για την υλοποίησης της πράξης: «Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς Δήμου Μεγανησίου» προϋπολογισμού 430.000,00 ευρώ.
 • Την έγκριση διάθεσης ποσού 2.232 ευρώ για δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου Λευκάδας (καταχωρίσεις σε έντυπα).
 • Την επέκταση του δημοτικού δικτύου φωτισμού (Φ.Ο.Π.) στην Τ. Κ. Κατούνας.
 • Την πρόσληψη ναυαγοσωστών για κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών και αυτών με Γαλάζιες Σημαίες.

 

Από το Δήμο Λευκάδας

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Στη Ζάκυνθο οι δήμαρχοι Λευκάδας και Μεγανησίου για τον Φορέα Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων Δήμων Ιονίων Νήσων

Στη Ζάκυνθο για την δημιουργία του νεοσύστατου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμων Ιονίων Νήσων βρέθηκαν για την πρώτη συνεδρίαση τουΔιοικητικού […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *