Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Δεκεμβρίου 2022

Από πουθενά δεν φαίνεται “φως” για το Φανάρι

Στην Κτηματική αποφαίνονται με αποφάσεις  διάφορες  Υπηρεσίες και Διοικητικά Δικαστήρια ότι ανήκει η ιδιοκτησία

Το δικαστήριο και η αθώωση του τ. Δημάρχου Μεγανησίου

Όπως είχαμε παλιότερα αναφερθεί το Σεπτέμβριο του 2015, μυνητήρια αναφορά του δημάρχου Μεγανησίου κ. Παύλου Δάγλα  προς τον εισαγγελέα Λευκάδας οδήγησε σε δίκη το τ. Προϊστάμενο της Πολεοδομίας Λευκάδας και το τ. δήμαρχο Μεγανησίου στην αίθουσα του πλημμελειοδικείου Λευκάδας, όπου βάσει ενός τοπογραφικού διαγράμματος οικοπέδου 6 στρεμμάτων μέσα στο οποίο βρίσκεται το αναψυκτήριο , αλλά και βάσει των προθέσεων των κατηγορουμένων να λειτουργήσουν προς όφελος του δήμου και των δημοτών, υπήρξε πανηγυρική αθώωση τους.

Το πρόστιμο και η απόφαση για διοικητική αποβολή του επιχειρηματία

Η απόφαση του δικαστηρίου και η  πολιτική πίεση που ασκήθηκε όλο το επόμενο διάστημα, οδήγησαν σε  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  με απόφαση επιβολής προστίμου ( το αντίτιμοτου ενοικίου+ προσαυξήσεις) και  κοινοποίηση  πράξης Διοικητικής Αποβολής  στον επιχειρηματία που βρίσκεται ένοικος στο αναψυκτήριο.

Χρονικά περίπου ταυτόχρονα ο επιχειρηματίας  γίνεται αποδέκτης  ανάλογου αντιτίμου προστίμου της Κτηματικής Υπηρεσίας που εμφανίζεται ως μόνος και αδιαμφισβήτητος ιδιοκτήτης.

Ο επιχειρηματίας καταφεύγει σε διοικητικό δικαστήριο στο Μεσολόγγι, όπου γίνεται αποδεκτό το αίτημά του για ακύρωση του προστίμου που του επιβλήθηκε από τον δήμο Μεγανησίου και γίνεται παύση της πράξης Διοικητικής Αποβολής.

Το νέο επίσημο έγγραφο της Πολεοδομίας

Τόσο η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου, όσο και η δεύτερη του διοικητικού πρωτοδικείου καθώς και η ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όποιας απόφασης για νέο διαγωνισμό ενοικίασης του αναψυκτήριου, φαίνεται να δημιούργησαν νέα ζητήματα που επανέρχονται μετ΄ επιτάσεως  από την παράταξη της Αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια.

Έτσι λογικά η Δημοτική Αρχή , ζήτησε εγγράφως να της δοθούν πλήρης στοιχεία για την “εικόνα”  που έχει σήμερα η Πολεοδομία Λευκάδας σχετικά με το  κτήριο στο Φανάρι.

Η  έγγραφη απάντηση που θα παρουσιαστεί  κατά πάσα πιθανότητα στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο και που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε,  μοιάζει λίγο με τους χρησμούς της Πυθίας  του Μαντείου των Δελφών, ώστε να ερμηνευθεί από τον καθένα κατά το δοκούν κι όλοι να είναι ευχαριστημένοι .( Θα σας την δημοσιεύσουμε με update).

Δική μας προσωπική εκτίμηση είναι ότι η μόνη σώφρονα οδός  παραμένει η προσπάθεια ανάκτησης της ιδιοκτησίας κατόπιν πολιτικού αιτήματος στην ηγεσία της Κυβέρνησης, αίτημα που είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί (βλ δήμο Πατρέων, Θεσσαλονίκη κτλ) κατόπιν συναινέσεως σύσσωμου του ΔΣ. Όποια άλλη λύση και να επιλεγεί, πρόκειται για σπατάλη χρόνου, χρημάτων  και κυρίως θα δώσει τροφή σε πολιτική αντιπαράθεση που δεν οδηγεί πουθενά. Γιατί η “μαύρη” αλήθεια, όσο και να φκιασιδωθεί είναι ότι το κτήριο έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη.

Τρεις είναι οι νόμιμοι τρόποι απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας:

Αγορά, Δωρεά,Κληρονομιά

Βέβαια μπορεί να ισχυριστεί κανείς και χρησικτησία, μόνο που στην περίπτωση του αιγιαλού και παραλίας τα περιθώρια είναι ελάχιστα έως μηδαμινά.Επιπροσθέτως  δεν έχουν παρέλθει 20 χρόνια μέχρι  την  ημερομηνία αμφισβήτησης ιδιοκτησιακού  της έκτασης.

Και για να μην υπάρξει  καμία  παρεξήγηση  οφείλουμε να καταθέσουμε την άποψή μας υπερ της διαχείρισης του όποιου τμήματος του Μεγανησίου από μία υπεύθυνη  Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία στην τελική ανάλυση φέρνει όλη την ευθύνη της καθαριότητας και της συντήρησής της.

Σε λίγο έρχονται και οι Δασικοί  Χάρτες,  εκεί να δεις χάλια που μας περιμένουνε!

ΥΓ: Ανώνυμα σχόλια τα διαβάζουμε, κάποια μας βοηθάνε ,δεν δημοσιεύονται σ΄ αυτό το άρθρο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. —–Ο επιχειρηματίας καταφεύγει σε διοικητικό δικαστήριο στο Μεσολόγγι, όπου γίνεται αποδεκτό το αίτημά του για ακύρωση του προστίμου που του επιβλήθηκε από τον δήμο Μεγανησίου και γίνεται παύση της πράξης Διοικητικής Αποβολής.—–

    Ερώτηση ,το πρόστιμο επιβλήθηκε απο τον Δήμο Μεγανησίου στον ιδιοκτήτη ή από την Κτηματική;
    Λάθος στο γράψιμο ή στην υπαγόρευση ;

    1. Νομίζω ότι υπήρξα αρκετά σαφής και στο γράψιμο και στην διατύπωση. Ο ενοικιαστής έλαβε δύο πρόστιμα περίπου ανάλογου τιμήματος, ένα από την Κτηματική και ένα από τον δήμο Μεγανησίου. Μάλιστα από τον δήμο του επιδόθηκε και πράξη διοικητική αποβολής. Του επιδόθηκαν με χρονική διαφορά 10ημερών. Στα κεραμίδια βγήκε, κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό γιατί τον βάλανε στην μέση! Ως προς το δήμο ενημέρωσα την τύχη της εκδίκσσης, ως προς την Κτηματική δεν γνωρίζω τι απέγινε. Ξέρετε είναι λεπτή η θέση μου, ειδικά που είναι φίλος και γνωστός. Προσπαθώ βλέπετε να δώσω είδηση και παράλληλα να μην θιγούν προσωπικά δεδομένα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *