Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Οκτωβρίου 2021

Το δεύτερο ΣαββατοΚύριακο του Μάρτη οι γιατροί της ΑxionHellas στο Μεγανήσι. Παρασκευή 10 Μαρτίου σε Κάλαμο,Καστό

Στις  βαλίτσες της και πρόγραμμα ρομποτικής για το Γυμνάσιο και τις ΛΤ Μεγανησίου

Από την Πέμπτη 10/3  το βράδυ  θα βρίσκεται στο Μεγανήσι  η εθελοντική ΜΚΟ οργάνωση ΑxionHellas  με συνολικό αριθμό  45 ατόμων, ιατρών εξειδικευμένων ειδικοτήτων , ερευνητικό και βοηθητικό προσωπικό όπως σας είχαμε ενημερώσει και με παλαιότερη ανάρτηση.(Eδώ)

Η δράση της οργάνωσης  δεν περιορίζεται μόνο σε ιατρική βοήθεια των δυσπρόσιτων περιοχών κι ακριτικών νησιών, έχει ως σκοπό στο να συμβάλει  σε έργα υποδομής και πολιτιστικά προγράμματα. Προτεραιότητα της είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και μεθόδους επικοινωνίας και να ενισχυθεί η ανάπτυξη της τοπικής φυσικής κληρονομιάς τους και ως εκ τούτου η τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Στα πλαίσια αυτά και μεταξύ του υλικοτεχνικού υλικού υποστήριξης στα σχολεία του νησιού, όπως πληροφορούμαστε βρίσκεται κι ένα πανάκριβο πρόγραμμα  ρομποτικής που θα δώσει την δυνατότητα στους μαθητές του νησιού να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που τα παιδιά και οι καθηγητές είχαν αποφασίσει  να πραγματοποιήσουν από διετίας ,αλλά το κόστος  του ήταν απαγορευτικό για το ταμείο του σχολείου.

Βέβαια το πρόγραμμα ρομποτικής δεν αποτελεί την μοναδική προσφορά. Αναλυτικός κατάλογος των δωρεών της οργάνωσης θ΄ανακοινωθεί  μετά το πέρας της επίσκεψης

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου θα γίνουν ιατρικές εξετάσεις σε Κάλαμο και Καστό .Η οργάνωση σε συνεργασία με τον δήμο Μεγανησίου προχώρησε στην ανακοίνωση του προγράμματος των ιατρών που θα εξετάσουν τον τοπικό πληθυσμό, ώστε οι κάτοικοι να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους:

2 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. bablo ole,bablo ole
   bablo ole,ole,ole

   bablo. na pas
   bablo, na rtheis
   file na pas, na ….. koureyteis!

   Άιντε Απόκριες που είναι ν΄ασχολούμαστε με τον κάθε μακάκα που έχει απωθημένα με τους συντοπίτες του και τα βγάζει ανώνυμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *