Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιανουαρίου 2022

Tο άκρον άωτο της ανοησίας είναι η ελπίδα πως το κλείσιμο της αξιολόγησης θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση

H δραχμή πιο κοντά όσο ποτέ

Έχουμε χαρακτηρίσει πολλές φορές το ΔΝΤ ως τον μπράβο των διεθνών τοκογλύφων, ως το «μακρύ χέρι» της εξωτερικής πολιτικής των Η.Π.Α. (μετά την απομάκρυνση του τη δεκαετία του 1970 από την αποστολή που του ανατέθηκε όταν ιδρύθηκε στα πλαίσια του Bretton Woods), καθώς επίσης ως εγκληματική συμμορία – κρίνοντας από τις «αιμοσταγείς επιδρομές» του στη Ν. Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία, στη Ρωσία κοκ.

Όσον αφορά τώρα το δηλητήριο που προσφέρει στα θύματα του, «βαφτίζοντας» το αυθαίρετα ως ένα πικρό μεν, αλλά απαραίτητο φάρμακο για την εξυγίανση τους, έχει γίνει πλέον αποδεκτό ακόμη και από το ίδιο – αν και (εκ του πονηρού) καλυμμένα, αφού έχει χαρακτηρίσει τα θανατηφόρα προγράμματα του λανθασμένα, στην περίπτωση της Ελλάδας (ανάλυση).

Η βασική συνταγή του πάντως, λόγω της οποίας η εισβολή του σε μία χώρα θεωρείται παρόμοια με το βομβαρδισμό της από το ΝΑΤΟ, δεν είναι άλλη από τη μείωση του πληθυσμού της – τόσο, όσο είναι αναγκαίο για να επιβιώσουν οι απολύτως απαραίτητοι υπόλοιποι, οι οποίοι να είναι σε θέση εξοφλήσουν τα χρέη της.

Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται με την πτώση των μισθών και των συντάξεων, με το ριζικό περιορισμό του κοινωνικού κράτους, με το κλείσιμο των νοσοκομείων κοκ. – έτσι ώστε οι λιγότερο ικανοί να εργασθούν, κυρίως οι ηλικιωμένοι, να μην μπορούν να επιβιώσουν μη έχοντας τη δυνατότητα να επισκεφθούν γιατρούς, να αγοράσουν φάρμακα κοκ. Με τους τρόπους αυτούς μειώνεται το προσδόκιμο ζωής, μεταναστεύουν οι νέοι, όσοι μένουν γεννούν λιγότερα παιδιά κοκ. – οπότε, σε τελική ανάλυση, περιορίζεται ο πληθυσμός, όπως στο παράδειγμα της Ρωσίας κατά 15 εκ. ανθρώπους.

Εν τούτοις, παρά το ότι όλα αυτά είναι γνωστά, ενώ οι άνθρωποι στις χώρες που εισβάλλει βιώνουν τρομακτικές καταστάσεις, δεν διαπιστώνονται κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις την πρώτη χρονική περίοδο – αφενός μεν επειδή τα ΜΜΕ χειραγωγούν τον πληθυσμό αμειβόμενα αδρά για να παρουσιάζουν μία θετική εικόνα του Ταμείου, αφετέρου λόγω του ότι οι περισσότεροι ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον, έχοντας ακόμη τη δυνατότητα να επιβιώνουν.

Μόνο στο τέλος, όταν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει λεηλατηθεί και εξαθλιωθεί, μη έχοντας κάτι άλλο να χάσει, προκαλούνται κοινωνικές αναταραχές και εξεγέρσεις – κάτι που δεν έχει ακόμη συμβεί στην Ελλάδα, οπότε οι δανειστές της υποθέτουν πως υπάρχουν ακόμη χρήματα και περιουσιακά στοιχεία για να λεηλατήσουν, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο, ως έμπειροι αποικιοκράτες.

Επομένως, δεν πρόκειται να πάψουν να επιβάλλουν εξοντωτικά μέτρα, όσο οι Έλληνες παραμένουν ήπιοι και ειρηνικοί – παρακολουθώντας την καταστροφή των συμπολιτών τους από τις τηλεοράσεις και ελπίζοντας πως δεν θα συμβεί κάτι ανάλογο στους ίδιους.

Όσον αφορά τους πολίτες, δεν πρόκειται να ξυπνήσουν, με βάση τη διεθνή εμπειρία και ιδιαίτερα αυτήν της Αργεντινής – εάν δεν τα χάσουν όλα μέσω των υπερβολικών φόρων, των ασφαλιστικών εισφορών, της αύξησης των χρεών τους στο κράτος, στις τράπεζες κοκ., των κατασχέσεων, των πλειστηριασμών, του κουρέματος των καταθέσεων, του περιουσιολογίου κλπ.

Ανεξάρτητα τώρα από τα παραπάνω, όταν το ΔΝΤ φτάνει στο σημείο να τεκμηριώνει με τη νέα έκθεση του πως τίποτα πια δεν είναι βιώσιμο στην Ελλάδα, αντιλαμβανόμενο μεταξύ άλλων πως ο ωφελημένος της λεηλασίας δεν θα είναι το ίδιο, αλλά η Γερμανία μέσω του ESM, ενώ η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις προτάσεις του (άρθρο), κατανοεί κανείς πού ακριβώς κατευθύνεται η χώρα – καθώς επίσης πόσο ανόητες είναι οι συζητήσεις για συντάξεις που το κράτος δεν μπορεί να πληρώσει, για αφορολόγητο όριο που δεν πρόκειται να διατηρηθεί ή/και για έναν τραπεζικό τομέα που, παρά το ότι κόστισε στους φορολογουμένους 43 δις €, αφελληνίσθηκε και συνεχίζει να είναι χρεοκοπημένος.

Πόσο μάλλον όταν η ύφεση που βιώνει η Ελλάδα είναι χειρότερη από τη Μεγάλη Ύφεση του 1930 (γράφημα), ενώ η κατάσταση της παραμένει ως είχε, αφού δεν έχει διενεργηθεί καμία ουσιαστικά μεταρρύθμιση – όσον αφορά τη γραφειοκρατία, το φορολογικό σύστημα, το επιχειρηματικό πλαίσιο, την ορθολογική λειτουργία των Θεσμών, τη διαφθορά, τη διαπλοκή κοκ.

290

Επεξήγηση γραφήματος: Εξέλιξη του πραγματικού ΑΕΠ στην Ελλάδα (κόκκινη καμπύλη), στη δεύτερη ασιατική κρίση (μαύρη), στην κρίση της Ευρωζώνης (γαλάζια), καθώς επίσης στις Η.Π.Α. κατά τη Μεγάλη Ύφεση (πράσινη) – με 100 τα επίπεδα προ κρίσης.

.

Ολοκληρώνοντας, το άκρον άωτο της ανοησίας είναι η ελπίδα πως το κλείσιμο της αξιολόγησης, της οποίας έχουν προηγηθεί δεκάδες, ενώ θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες, θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση – αφού η εμπειρία τεκμηριώνει το ακριβώς αντίθετο ενώ τόσο η χρεοκοπία, όσο και η δραχμή είναι πιο κοντά από ποτέ μέχρι σήμερα.

πηγή:analyst.gr

org title: Η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

0 Shares

Σχετικά άρθρα

11 Σχόλια

 1. Αμαν πια αυτές οι βαθυστόχαστες αναλύσεις πάντα εκ των υστέρων και πάντα χωρίς να αγγίζουν την ουσία των πραγμάτων.
  Το ΔΝΤ-οτι και αν είναι αυτό, οτι και αν εκπροσωπεί-δεν παίρναγε απεξω και είδε φως απο μέσα και είπε: δεν μπαίνω μέσα τώρα να τους γδάρω ζωντανούς;Υπάρχουν αντικειμενικοί και υποκειμένικοί παράγοντες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στα νύχια του ΔΝΤ.Κάτιεφταιξε η μάλλον κάποιοι έφταιξαν.Εχουν λογοδοτήσει αυτοί ;εχει τιμωρηθεί κανένας;Ποιός συγκεκριμένος τρόπος υπάρχει για να βγούμε απο το αδιέξοδο με όσο το δυνατόν λιγότερο “αίμα¨;Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι η ουσία και οχι να γεμίζουμε σελίδες με λέξεις εν είδει βαθυστόχαστων αναλύσεων.Γιατί παρόμοιες αναλύσεις και ανελέητη κριτική δεν εκανε κανένας οταν έπρεπε, στούς τότε κρατούντες που οδηγούσαν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στη καταστροφή αλλά εξαντλέι ολο το μένος του και την ανελέητη κριτική του σήμερα;Συγνώμη αλλά είναι αργά τώρα και δεν μας πείθετε.
  Τίς πταίει λοιπόν;
  Ας δώσει την απαντηση ο φίλος μας ο Λουκιανός απο εκεί που βρίσκεται:
  Τι θα πει δε φταίμε εμείς
  τι θα πει πως φταίγαν οι άλλοι
  τι θα πει πως φταίνε αυτοί
  τι θα πει ρε σεις τι θα πει;

  Τι θα πει μας τα ‘παν αλλιώς
  τι θα πει τα φάγαν οι άλλοι
  τι θα πει πως φταίει ο χοντρός;
  Φταίει κι ο χοντρός κι ο λιγνός.

  Θα πει πως φταίμε κι εμείς,
  φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι.
  Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,
  φταίει κι ο Χατζηπετρής.

  Ουφ συγχήστηκα πάλι σήμερα.

  Ο Ζοχάδας

  Υ.Γ Για περισσότερο Λουκιανό στο παρακάτω σύνδεσμο

  https://www.youtube.com/watch?v=LUE4J-qG5ac

  1. Aγαπητέ φίλε
   όποιος προσπσθούσε να κάνει τότε κριτική, έβγαιναν όλοι οι υπόλοιποι στα κεραμίδια να τον φάνε. Ολυμπιακοί αγώνες, χρηματιστήριο, ευρωποδόσφαιρα, ευρωμπάσκετ, γιουροβιζιόν, εξωβιζιόν, δάνεια, μπάρες και σκονιστήρια.

   Δεν ήταν λοιπόν ότι κάποιοι δεν τα έλεγαν από τότε, ήταν ότι η πλειοψηφεία εν μέσω κραιπάλης κι άκρατης κατανάλωσης σε κατηγοριοποιούσε στους γραφικούς και σε προσπερνούσε.

   Να είστε βέβαιος ότι σώφρονες άνθρωποι υπήρχαν και τότε, ποιος τους άκουγε όμως. Ο ρόλος αυτών των ανθρώπων σήμερα είναι ακριβώς αυτό που λέτε, να προετοιμάσουν τον κόσμο ώστε να μην χυθεί αίμα ή τουλάχιστον όσο το δυνατόν λιγότερο. Η διαπίστωση είναι ακριβώς αυτή:Δυστυχώς σήμερα που μιλάμε δεν υπάρχει λύση ή καλύτερα δεν την κρατάμε πλέον εμείς στα χέρια μας, πράγμα που αυτομάτως την καθιστά οδυνηρή και καταστροφική για την χώρα.

   Η λύση που θα έπρεπε ν΄ακολουθήσει η χώρα ήταν αυτή της Ισλανδίας, πλέον όμως δεν υπάρχει χρόνος πιά ούτε και γι αυτήν,επιπλέον για να προχωρήσεις σε τέτοια λύση θα έπρεπε να τα χεις σαν λαός κάπως μεγάλα τα…(κότσια) κι εμείς είμαστε κότες λειράτες, παρτάκιδες και βολεψάκιδες του κερατά. Οι περισσότεροι ελπίζουμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αρκεί εμείς να έχουμε ν΄αρμέγουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει τίνος θα είναι η κατσίκα.

   Αποτέλεσμα μια μέρα εξάφνης,να ξημερώσουμε χωρίς να υπάρχει ούτε μία κατσίκα ζωντανή και τότε γράψτε μας εσείς για την δική σας λύση!

   1. Εχουν πραγματι μια μεγάλη δόση αλήθειας αυτά που λέτε.Πάντως σίγουρο είναι οτι σε αυτούς τους σώφρονες ανθρώπους που λέτε, δεν συγκαταλέγονται οι “αρχοντες” της ηγέτιδας δύναμης της τότε Αριστεράς οι οποίοι κλεισμένοι στον μεγαλοπρεπή τους πύργο κάπου στα βόρεια προάστια νομίζω; περι.. άλλα τύρβαζαν.Τώρα όμως κουνάνε και αυτοί το δαχτυλάκι τους και εξαπολύουν μύδρους.

    Ουφ συγχήστηκα πάλι σήμερα.

    Ο ΖΟΧΑΔΑΣ

    1. Δεν ξέρω που αναφέρεστε, εγώ είπα ότι υπήρχαν χωρίς απαραίτητα να ανήκαν σε κάποιο χρώμα. Ποια δεξιά, ποιά αριστερά. Ομάδες κατσαπλιάδων λεηλάτησαν,λεηλατούν και νυν και αεί και εις τον αιώνα τον άπαντα.

     ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Βασίλη Ραφαηλίδη Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού κράτους 1830-1974

     «… Μια χώρα απατεώνων αποκλείεται να μην την κυβερνούν απατεώνες.

     Η δημόσια απάτη στην Ελλάδα έχει ιδιωτική βάση. Τη θέλει ο λαός και τη στηρίζει ο λαός. Αρκεί να διαρρεύσει πως είσαι έντιμος για να μην εκλεγείς βουλευτής. ψηφίζουμε φελλούς γιατί χρειαζόμαστε φελλούς…»

     «… Ενώ η Αμερική κάνει διεθνή πολιτική ως υπερδύναμη, η Ελλάδα, ως συνήθως, ούτε εθνική δεν τα καταφέρνει να κάνει. Στην Ελλάδα εθνική πολιτική ονομάζεται η πολιτική του κάθε κόμματος χωριστά. Θάλεγες πως το κάθε κόμμα υπηρετεί και άλλο Έθνος. Κατ’ ουσίαν αυτό συμβαίνει. Άλλωστε, στην Ελλάδα υπάρχουν τόσα έθνη, όσοι περίπου οι Έλληνες. Ο κάθε Έλληνας, είναι Έλληνας με τον τρόπο του.

     Και τούτο γιατί ούτε οι ιστορικοί, ούτε οι Ακαδημαϊκοί, ούτε οι πολιτικοί κατάφεραν να συμφωνήσουν στο τι ακριβώς σημαίνει Ελλάδα και Έλληνας μετά το 1830 που προέκυψε αυτό το χάλι, που ονομάζεται ελληνικό κράτος …»

     « Οι λαοί δεν έχουν μόνο ήρωες, έχουν και καθάρματα. Στην ιστορία ενός τόπου δεν ανήκουν μόνο οι ήρωες, ανήκουν και τα καθάρματα, που κι αυτά γράφουν ιστορία.

     1. Μη με απαγοητευετε.Είχα την εντύπωση οτι είστε ξύπνια παιδιά εκεί στο MEGANISI NEWS.
      Εν πάσει περιπτώσει….Ποιά υπήρξε ηγετιδα δύναμη της Αριστεράς απο πάντα βέβαια αλλά τώρα επικεντρωνόμαστε στην περίοδο της μεταπολίτευσης;Ποιοί διαθέτουν μεγαλόπρεπο κτήριο σε κάποιο απο τα βόρεια προάστια;Ποιοι περι άλλα τύρβαζαν το επίμαχο διάστημα; τουτέστιν με κάθε είδους επιχειρήσεις, τηλεοπτικούς και ραδιφωνικούς σταθμούς,εκδοτικούς οίκους και άλλα ωραία του καταραμένου κατα τα άλλα καπιταλισμού;καταραμένα βέβαια και τα μονοπωλια μονο που φτάσανε στο σημείο να εχουν οι ιδιοι το μονοπώλιο σε οτι αφορά την εκτύπωση με την αντίστοιχη επιχείρηση.Τελικά τι είναι εκείνο που κάνει νιάου ,νιάου στα κεραμίδια;
      Οσον αφορά τον κύριο Ραφαηλίδη ευτυχώς που αυτά τα έγραψε σε βιβλίο και δεν τα είπε σε κάποιο απο τα αμέτρητα τηλεοπτικά παράθυρα οπου έβγαινε (με το αζημίωτο πάντα βέβαια οπως ο ίδιος ομολόγησε).
      Με αυτά τα γενικά και αφοριστικά όμως νομίζω χάνουμε πάλι την ριμάδα την ουσία.Οι ευθύνες δεν είναι γενικές και αόριστες είναι συγκεκριμένες ,φέρουν ονόματα και βαρύνουν συγκεκριμένους πολιτικούς σχηματισμούς.
      Αυτά και τελος απο μένα γιατί αρκετά…. εκνευρίστηκα παλι σήμερα.

      Ο ΖΟΧΑΔΑΣ

     2. Aγαπητέ φίλε

      απ΄ότι θυμόμαστε είχατε από παλιά κάποιο θέμα μ΄ένα συγκεκριμένο “μαγαζί”. “Μαγαζιά” έχουν στηθεί όμως διάφορα και πουλάνε κάθε είδους “καθρεφτάκια”, γυαλιστερές χάντρες, ακόμα και λιβάνια! Τελευταία επιδιώκει κι ένα “περίπτερο” να γίνει μαγαζί, αγόρασε λοιπόν ένα παλιό κτήριο, όπου μέσα ζούσαν κάτι πράσινα φαντάσματα και έχει βάλει φουλ τις μηχανές για ανακαίνιση.

      Η λέξη “ξύπνιος” ,προέρχεται από την αρχαία πρόθεση εκ και το ουσιαστικό ύπνος, πάλι σύνθετη λέξη προερχόμενη από την σύζευξη της αρχαίας πρόθεσης υπό+νους. Ο ύπνος λοιπόν για τους αρχαίους αποτελεί την φυσική σύνδεση του κάθε ανθρώπου με τον αρχικό Νου, την Φύση, τον Δημιουργό.

      Έχουμε λοιπόν μια υπό-νοια ότι όταν κάποιος καλείται έξυπνος-ξύπνιος, σημαίνει κατά την κύρια εν-νοια ότι βρίσκεται σε σύγχυση. Προς επίρρωση των αναφερομένων σκεφτόμαστε εάν τυχόν μας ζαλίζει κανείς πρωί-πρωί πριν πιούμε καφέ: “-Τι θέλει αυτός ο μ@λ@κ@ς ακόμα δεν ξύπνησα” ή ακόμα άμα σε αρχίσει η σύζυγος με τα “σήμερα πρέπει” της λες ευγενικά: “-Αγάπη μου βρίσκομαι στην διαδικασία του ξυπνήματος”

      Οπότε εάν μας ρωτούσατε εκ των προτέρων, θα σας απαντούσαμε πολύ απλά αφήστε μας εν υπνώσει.

 2. Tο σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί από τον διαχειριστή

  Άσε μας ρε φίλε, με τον Παύλο,τις Παύλενες και τον ΣΥΡΙΖΑ, άλλη δουλειά δεν είχες να κάνεις μεσημεριάτικα; Εδώ ο κόσμος καίγεται και… το υπόλοιπο το ξέρεις πως πάει.

 3. Ελεος.Λίγο χρόνο για να συνέλθω απο τη ζάλη που μου προκάλεσε αυτή η ακρως σχολαστική ανάλυση περι έξυπνου-ύπνου ,Δεν νομίζετε φίλοι μου(στη κυριολεξία ο χαρακτηρισμός και….μην αρχίζετε να αναλύεται απο που προέρχεται η λέξη φίλος) οτι αρκετα “διυλίζετε τον κώνωπα”;Ελπίζω να μη ¨καταπινετε και την κάμηλο”.Αν και είμαι των θετικών λεγόμενων επιστημών να σας πω και εγώ τι σημαίνει η εν λόγω φράση:”διυλίζω τον κώνωπα και καταπίνω την κάμηλον”;Σημαίνει -χωρίς τρομακτιή ανάλυση οπως η δική σας-οτι απλούστατα : Επιμένω σε ένα ασήμαντο ζήτημα και το αναλύω με σχολαστικότητα και αγνοώ αυτό που είναι πράγματι σημαντικό.

  Αυτά και καλές Απόκριες και καλή (συνεχιζόμενη;) Σαρακοαστή.

  ΟΖΟΧΑΔΑΣ

  1. Aκούστε λοιπόν και μαθηματικά:

   Το επίθετο φίλος είναι άγνωστης ετυμολογίας, πάραυτα οι αρχαίοι ποτέ δεν μιλούσαν και πολύ δε περισσότερο ποτέ δεν έγραφαν τυχαία. Έτσι επειδή στην λέξη έδιναν πολύ μεγάλη σημασία ως προς το νόημα, χρησιμοποίησαν ως αρχικό γράμμα το Φ , το οποίο δηλώνει ως μαθηματικό σύμβολο το κενό αλλά και το “όλον”, τον κύκλο δηλαδή διαιρούμενο σε δύο ίσα μέρη, προϋπόθεση μιας ειλικρινής αμοιβαίας σχέσης. Επίσης το Φ είναι ο αριθμός πίσω από την δημιουργία της Φύσεως. Περιττό να σας υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική γλώσσα είναι πέρα για πέρα αριθμητική και γεωμετρική. Το δεύτερο συνθετικό της λέξης πρέπει να έχει να κάνει με το κλιτικό της αρχαίας “Ιλος” ή με κάποιο απόγονο του Δία.

   Ο Πυθαγόρας ήταν ο πρώτος που διατύπωσε τον μαθηματικό ορισμό της αναλογίας χρησιμοποιώντας δύο ευθύγραμμα τμήματα.

   Α———————-Β———Γ

   Η σκέψη του ήταν πως αν υπάρχει ένα ευθύγραμμο τμήμα και ένα σημείο τομής να το τέμνει ασύμμετρα έτσι ώστε το μήκος του μεγαλύτερου τμήματος προς όλο το μήκος του τμήματος να είναι ίσο με το μήκος του μεγαλύτερου τμήματος προς το μήκος του μικρότερου,τότε ο λόγος τους φανερώνει κάποιους είδους αναλογία.

   Υπέθεσε ότι υπάρχει ένα τμήμα ΑΒ. Τέμνοντάς το σε δύο μέρη τα οποία δεν είναι ίσα μεταξύ τους στο σημείο Γ, δημιουργούνται δύο ευθύγραμμα τμήματα.

   Έστω ότι ΑΓ&ΒΓ τότε ΑΒ/ΑΓ=ΑΓ/ΒΓ. Το σημείο τομής Γ δίνει την χρυσή αναλογία γιατί ο λόγος των ΑΒ/ΑΓ και ΑΓ/ΒΓ δίνει αποτέλεσμα 1.618 που είναι και ο χρυσός αριθμός φ. Ο αριθμός αυτός φανερώνει την αρμονία που διακατέχει ένα αντικείμενο το οποίο εξετάζεται.

   Είναι ο μοναδικός αριθμός για τον οποίο ισχύει η σχέση φ =φ+1 και φ=1+√5/2.

   Η κυριότερη διαπίστωση είναι ότι το αποτέλεσμα είναι άρρητος αριθμός. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι δυνατόν ένα μικρότερο ευθύγραμμο τμήμα να χωράει σε ένα μεγαλύτερό του ακριβώς.

   Συνεπώς υπάρχουν και κάποιοι αριθμοί που η λειτουργία τους είναι έξω από το ανθρώπινα αντιληπτό και πεδίο ορισμού τους είναι το ιδεατό.

   ΥΓ: “Στην πατρίδα μου δεν υπάρχει έλεος”

   1. Οι αριθμοί στους οποιούς κάνεις αναφορά, οι άρρητοι δηλαδή (αυτοί που δεν μπορούν να ειπωθούν που δεν μπορουν να εκφραστούν)οπως το φ(Απο το αρχικό γράμμα του ονόματος του Φειδία)οπως επίσης το θρυλικό π και άπειροι άλλοι γιατί για φαντάσου.. υπάρχουν άπειροι άρρητοι αριθμοί κάθε άλλο παρά περα απο το ανθρώπινο αντιληπτό είναι αφού είναι μπροστά σου και τους βλέπεις ολοζώντανους.Πχ πάρα πολύ απλά:Φκειάξε ενα κύκλο με διάμετρο μια μονάδα.Θα έχεις μπροστά σου ολοζώντανο το π=3,14159…………….(αεί οθεος ο μεγας γεωμετρεί) σαν μήκος του κύκλου που βλέπεις.
    Κατασκεύασε ενα ορθογώνιο τρίγωνο με κάθετες πλευρές ισες με την μονάδα.Η υποτείνουσα του που βλέπεις ολοζώντανη μπροστάσου εχεις μήκος ισο με την ρίζατου 2 που είναι άρρητος .Αναλογα με λίγα απλά βήματα μπορώ να κατασκευάσω την χρυσή τομή στην οποία αναφέρθηκες.Εκείνο στο οποίο δεν μπόρεσα να απαντήσω ουτε εγώ ουτε κανένας είναιστο απλό ερώτημα:τιείναι μαθηματικα;Το μόνο που πιστεύω εγω είναι οτι είναι εκει (στο πλατωνικό χωρο) και εμείς απλως τα ανακαλύπτουμε.Και οπως είπε καιο Ερμής ο Τρισμέγιστος:οπως είναι “πάνω” είναι και ¨”κάτω”
    Τώρα ομως διαπιστώνω οτι με παρασύρατε και εμένα σε ατέρμονες αναλύσεις και συγχύστηκα πάλι

    Ο ΖΟΧΑΔΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *