Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιουνίου 2021

Ξηλώνουν το “πουλόβερ” της νησιωτικότητας και στην εκπαίδευση. Υποβαθμίζουν το Μεγανήσι στην μοριοδότηση εκπαιδευτικών

Έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Καθηγητών του Γυμνασίου και των ΛΤ. Αιχμές κατά του Περιφερειακού Διευθυντή Ιονίων Νήσων

Δεν μας εκπλήσσει η πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή, έπεται μιας σειράς αποφάσεων  που πλήττουν άμεσα τον μόνιμο πληθυσμό του νησιού μας που πλέον ανέρχεται μόλις μετα βίας σε 900 ψυχές. Προηγήθηκαν μια σειρά αποφάσεων  που καταργούσαν τις εκπτώσεις στα εισιτήρια, το αφορολόγητο, τις φοροαπαλλαγές, το σύστημα υγείας των μικρών νησιών, την σταδιακή εξίσωση των ασφαλιστικών εισφορών των μικρών επιχειρήσεων, τις απαγορεύσεις ,τους περιορισμούς σε ψάρεμα και τουρισμό  κι ολοκληρώνεται με την επίθεση στο εκπαιδευτικό σύστημα και την απαξίωσή του από καθηγητές και γονείς . Προφανώς  “χαλάμε την σούπα” , αποτελούμε  εμπόδιο στις ορέξεις   των δανειστών μας και πίσω από αυτούς των επενδυτικών σχεδίων των ξένων funs.

Όσο κι αν ακούγεται  “τραβηγμένο” και συνομοσιολογικό, τ΄αδιέξοδα του συστήματος είναι  πλέον μεγάλα κι  έκδηλα,  ακόμα και στους πλέον αδαείς.

Λεφτά υπάρχουν, αναζητούν όμως απεγνωσμένα  διέξοδο στο να επενδυθούν ώστε να δημιουργήσουν νέα κέρδη κι ανισότητες χωρίς ηθικούς φραγμούς. Ακόμα και με νεκρούς στον δρόμο!

Ουδείς πλέον δίνει δεκάρα  για την ζωή μας και την ευημερία μας παρά μόνον για το πώς γρήγορα θα μας εκτοπίσουν από τις πατρογονικές μας εστίες, για το πως θα μας “πετάξουν” από τα νησιά μας “σαν την τρίχα από το ζυμάρι”, ώστε να νέμονται εκείνοι τον πλούτο τους, μέσω τουριστικών θερέτρων, ιχθυοκαλλιεργειών, πετρελαϊκών εγκαταστάσεων,  μονάδων φωλτοβολταϊκών κτλ.

Γράφαμε από το 2013 κιόλας  εδώ:

Οι αλλαγές για το νέο Λύκειο, καμπανάκι για την βιωσιμότητα των Λυκειακών τάξεων στο Μεγανήσι

Τα σχέδια τους και οι πολιτικές  τους είναι παλιά, τόσο που μυρίζουν ναφθαλίνη:

Προς κατάργηση μικρών σχολικών μονάδων;

Έρχονται κι επανέρχονται αλλάζοντας περιτύλιγμα και  “τυράκι” στην φάκα, εξυπηρετώντας όμως πάντα τον ίδιο αρχικό σκοπό.

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Διδασκόντων στο έγγραφο που δημοσιοποίησε:

 

Δείτε την πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης εδώ

Εννοείται ότι είμαστε στο πλευρό των καθηγητών που προτάσσουν τις δυσκολίες διαβίωσης  στο χρονικό διάστημα της εκπαιδευτικής  τους θητείας στο νησί μας. Αποτελεί μονόδρομο για όλους εμάς που μονίμως επιλέξαμε να βρισκόμαστε εδώ αρνούμενοι να παραδώσουμε τα κλειδιά του νησιού , ευχόμενοι να  βρεθεί  επιτέλους  μία  κυβέρνηση που να μας έχει  ως παράδειγμα.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *